Şimdi Ara

Kettle vs Ocak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Su ısıtacağımızda kettle mi kullanırsak daha tasarruflu olur yoksa doğalgazla ocakta ısıtırsak mı daha çok tasarruf ederiz?



  • ben de merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Konu 2018'de açılmış eski bir konu olsa da diğer forumdaşlarımızın işine yarayabilir.

    Aslında net,kesin bir yorum yapmak mümkün olmaz. Çünkü doğalgazın birim fiyatı,elektriğin birim fiyatı farklı. Buna karşılık yakılan gaz ile harcanan elektrik miktarını,ısınma sürelerini vb. hesaba katmak gerekir.

    Ancak mantıken yorumlarsak,kettle ile daha az tüketim sağlanır.

    1-Kettle suyu ısıtır,ocakta cezve,çaydanlık vb. ile ısıtma sağlanırken su ile birlikte cezveyi/çaydanlığı da ısıtmış oluruz.

    2-Kettle su kaynadığında durur,ocaktaki suyu başında beklemiyorsak kaynadığı gibi ocaktan alamayız.

    3-Kettle'de ısınan kısım direkt suyun içinde ve suya temas ediyor. Ocakta ise suyu bulunduran cezve vs. hemen ateşin üstünde olsa da yanan ateşin oluşturduğu sıcaklığın bir kısmı havaya gidiyor. Yani yakılan gazın bir kısmı suyu,bir kısmı havayı ısıtıyor.

    Bunlardan yola çıkarsak benim öznel yargım,kettle ile su ısıtmanın daha ucuz olacağıdır. Bu sadece bir miktar suyu ısıtmak için yapılan kıyaslamaya karşı yorumumdur.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam fikriniz için teşekkürler, peki elektrikli ocak olduğu zaman durum nasıl olur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bliQ

    Hocam fikriniz için teşekkürler, peki elektrikli ocak olduğu zaman durum nasıl olur?
    Rica ederim. Bu durumda yine ısının bir miktarının havaya gitmesi,cezvenin de ısıtılması,elektriğin birim fiyatı vb. hesaba katılırsa en pahalısı,verimsizi bu olacaktır. Kettle'deki avantaj dediğim gibi ısıtılacak olan suya rezistansın direkt olarak temas etmesi ve ısısını çok daha az kayıpla aktarması. Ancak elektrikli ocakta yine gazda olduğu gibi dolaylı bir ısı aktarımı gerçekleşeceği için bu daha maliyetli bir çözüm olacaktır.

    1-Kettle

    2-Gazlı Ocak

    3-Elektrikli Ocak

    şeklinde tasarrufludan maliyetliye doğru bir sıralama yapılabilir.

    Saygılarımla...
  • Forumda benzer bir soru daha önce sorulmuş, tabi burada kayıpsiz hesaplama var, ocakta bir miktar kayıp olsa da fiyatlar üzerinden bakıldığında ocakta ısıtmak daha ucuz olacaktır.https://forum.donanimhaber.com/isitma-hesabi-sorusu--59571118
  • son fiyat güncellemelerinden sonra bir hort yapmak istiyorum. Elektrik mi? Doğalgaz mı? Hangisi daha az fatura getirir?

  • ilhan_28 kullanıcısına yanıt
    Şimdi zam gelmeden önce yazın bir evin tüm sıcak su ihtiyacı ve yemek ihtiyacı için 20 TL lik doğalgaz 1 ay yettiğince göre ve su furumda doğalgaza %25, elektriğe ise kademeli tarife nedeni ile %100 gibi bir zam geldiğine göre doğalgaz çok çok daha uyguna gelecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2022 yılbaşı zamlarından sonra su ısıtmak için Doğalgaz kullanımı çok daha uygun... Şu an standart şartlarda yaşayan bir aile evinin günlük kullandığı cihazlarla bile 150 kw'dan az elektrik kullanması çok zor. Standart yaşayanların çoğu 150 kW'yi aşıp zamlı tarifeden faturalarını ödenecek.


    Buna kettla da su ısıtmayı eklemek ve bunun için kullanacağınız elektiriği % 125 zamlı tarifeden ödemek istemezsiniz. Elektriği mümkün olduğunca az kullanmak gerekecek. Yak ocağı gitsin..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.