Şimdi Ara

Cahilim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün hayatımda ilk defa poe kurdum. Diabloyuda hayatımda toplasan 2 saat oynamış biriyim. Bu oyunun amacı ruhu nedir? Yani neden ücretsiz mesela Pay to Win mi? Mağazasında satılan itemlerin sebebi nedir yani 20 dolara puan almak 60 dolara miğfer almak. Bunlar alıştığım oyun dinamikleri değil. Bu oyun bir moba mı bir MMO mu neden bir miğfere 60 dolar vermelşyim. Yada vermeli miyim? Olay sadece görsellik mi? O itemlerin oyunda düşme ihtimali var mı? Bu cahil sorularım için kusura bakmayın. Nereye baksam oyun harika yazısı gördüm de bu oyun nedir ne değildire dair hiç bir şey göremedim. Bende sizlere sormak istedim. Zaman ayırıp merakımı giderirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. :)

    Ha birde sezon ne demek. Yani oyun değişiyor mu? Singleplayer yok mu? Diablodada sezonlar var fakat hiç anladığım konular değil. Öğrenmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero2900 -- 16 Kasım 2018; 18:51:16 >







  • Merhaba, bilgim dahilinde sorularınızı yanıtlamak isterim.
    Öncelikle mağazadan satılan kozmetik ürünlerinin, petlerin veya hideout eşyalarının oyuna görüntüden başka bir etkisi yok. Bunlar dışında oyun mağazasında banka için ek sayfalar satılıyor. Çeşitli özellikleri bulunan bu ek sayfalar sayesinde uğraşmadan eşya veya orb satışı gerçekleştirebiliyorsunuz -normal stash tab dışında olanlardan-. Diğer türlü eşya veya orb satmak isterseniz trade kanalını ya da farklı yazılımları kullanmak zorundasınız.
    Kozmetik veya diğer saydığım mağaza eşyaları oyunda elde edilmiyor ancak her yeni ligde yapmanız gereken belirli hedefler oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam eğer 40 farklı hedef bulunuyordu. 12, 24 ve 36 farklı hedef tamamladığınızda size farklı farklı kozmetik eşyaları ödül olarak veriyor. Örneğin 12 hedef yaptığınızda pet, 24 hedef yaptığınızda kanat, pelerin gibi sırt efekti, 36 farklı hedefi gerçekleştirdiğinizde ise portal efekti gibi.
    Ligler-sezonlar- ise 3 ay sürüyor ve içinde çeşitli yenilikler barındırıyor. 3 ay sonunda güncel ligdeki tüm eşya ve karakterler daimi olan ve her şeyin biriktiği standart lige gidiyor. Standart ligde herhangi bir hedef yok sadece keyfinizce oynuyorsunuz. Tam olarak bilgim olmamakla birlikte eğer ligi hardcore modda oynuyorsanız muhtemelen lig sona erdiğinde eşya ve karakterler hardcore ligine gidiyordur :)
    Şuan güncel durumdan söz edecek olursak, delve ligi 4 aralıkta kapanacak ve bu ligde bulunan her şey standart lige gönderilecek. Devle ligi kapandıktan bir süre sonra ise yeni lig olan betrayal ligi gelecek -şuan ana sayfada duyurusu da mevcut ~20 gün sonra gelecekmiş:)-
    Bunlar dışında SSF ligleri var kimseyle iletişim içinde olmadığınız ve kendi kendine oynadığınız fakat bu ligleri hiç tecrübe etmediğim için bilgi veremeyeceğim.
    Keyifli oyunlar :)




  • Cevabınız için teşekkürler. Ptw olmadığına göre gönül rahatlığıyla oynayabilirim. Epey şaşırdım doğrusu tamamen ücretsiz yapıp sadece kozmetikten para kazanmak aslında iyi ve cesur bir model. :)
  • oyunu oynayan kişiler destek amaçlı baya harcama yapıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero2900

    Cevabınız için teşekkürler. Ptw olmadığına göre gönül rahatlığıyla oynayabilirim. Epey şaşırdım doğrusu tamamen ücretsiz yapıp sadece kozmetikten para kazanmak aslında iyi ve cesur bir model. :)
    Aslında online bir oyun için yapılabilecek en iyi model bu. Bkz:LoL, Fortnite, Dota

    Oyuncu oynamak için para ödemiyor. Oyunu severse daha sonra isterse para ödüyor. Ödediği paranın karşılığnda tam olarak ne alacağını biliyor.

    Firma oyundan para kazanabilmek için oyuna devamlı yeni içerik eklemek zorunda ki oyuncular bu gelen yeni içeriklerle ilgili cosmeticleri satın alabilsin. Bu sayede uzun vadede p2play'e modeline göre çok daha fazla para kazanıyor.

    Bu modelin kötü tarafı firma oyuna yaptığı yatırımın karşılığını p2play modelindeki gibi kısa vadede alamıyor. Bir anda bir sürü para kazanamıyor. Geliri daha uzun vadeli oluyor. Be dezavantaj genelde kickstarter, paralı beta, gibi modellerle bir nebze kapatılabiliyor.




  • Oyun kesinlikle p2w değil. Shopta satılan silah,armor vs ürünler ürünler sadece kozmetik. Ancak ilk basladığınızda gerekli değil gibi gözükse de biraz ilerlerdikten sonra insan gibi oynayabilmek için stash tab( kasanıza ek sayfa) almanız gerekiyor. En azından bir currency tab şart. Oyunda para yerine geçen currency denilen itemler var, aslında bu itemler upgrade ve craft eşyaları ancak oyunda para yerine de bunlar kullanılıyor. Yaklaşık otuz çeşit currency var ve bunlar çeşidine göre en fazla 10-40 stack oluyor. Örneğin ticarette en aktif kullanılan chaos orb isimli currency onar onar stacklanıyor. Yani her currencyden 10ar stackiniz olsa oyunun size verdiği kasa dolmuş oluyor zaten :). Currrency tab alırsanız orda stack sınırı yok ve attıgınız bütün orbları türüne göre sıralayarak saklıyor. Map sayfası, shard sayfası gibi gerekli ve size vakitten kazandıracak stash tablar da var ama ilk aşamada currency tab kadar “şart” değil.

    Yani oyunda ilerlemek ve oyun surenizin yarısını kasa düzenlemekle geçirmek istemiyorsanız, indirimlerden denk getirip 10-15 dolara ihtiyacınıza göre sayfa alıp rahatça oynayabilirsiniz. Ben yeni bi oyuncu sayılırım 20 dolara starter pack aldım(200puan+1 sayfa hediye verıyor). İndirimden 60 puana curreny tab, 20 puana da 2 normal sayfamı premium yaptım. Toplam sayfam currency+2 premium+3normal tab oldu. Şimdilik 80 puana(8 dolar) sıkıntımı çözdüm, 120 puanım duruyor, bir dahaki indirimlerden map tab ve 6lı stash tab paketi almayı düşünüyorum. Map sayfasısız da oynanıyor ancak tierleri türleri tek tek her seferinde ayıklamak can sıkıcı.

    Yani sözün özü oyunu verimli oynayabilmek için en azından bir 10 dolar harcamanız gerekiyor.



    Konu bir aylık ama gören ve kafasında aynı soru işaretleri olan birine faydası olur belki.





    Dip not: steam parası ile alışveriş yapılıyor ve steamdaki gibi düşük kurla alabiliyorsunuz. 20 dolarlık paket 88 liraya geldi ki aldığım gün dolar kuru 5,40 düzeyindeydi.
    Dip not2: premium tab içeriği isterseniz diğer oyuncular tarafından görülebildiği için, oyunda item satışı yapmanızı kolaylaştırıyor. Sayfaya koyduğunuz eşyalar poe.trade sitesinde otomatik sergileniyor. Bu işlev olmazsa satışın nasıl yapıldığını bilmiyorum, sanırım her item için tek tek siteye girip elle listelemeniz gerekiyor. Oyunda item satmak istiyorsanız en az bir tane premium stash sayfanız olması şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 31 Aralık 2018; 16:9:56 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.