Şimdi Ara

Servis kısa devre yapan cihaza işletim sistemi sorunlu dedi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo ideapad 510 model laptopum var. Laptop klavyesi arıza yapmıştı bende içini açıp klavyeyi söktüm fakat bataryayı sökmeyi unutmuşum. Cihazı açmaya kalktım açılmadı. Hiçbir tepki yoktu bende mahalledeki tanıdık bilgisayarcıya verdim. Kısa devre yaptığını söyledi. Sorunu halledip aldım ama 1 ay sonra laptopu gece kapatıp sabah açmaya kalktığımda laptopta yine tepki yoktu. Yine aynı yere götürüp sorunu hallettirdim ama adam şu korumalı prizlerden falan kullan dedi.

    Aradan 1 ay geçti yine gece kapatıp yattım sabah açmaya kalktım yine aynısı. Laptopta gram tepki yok. Neyse bu kez servise vereyim, garantisi bitti ama kaç para tutarsa vercem o kadar bıktım bu sorundan. Servis 2 gün sonra bana kısa devre sorunu olmadığını işletim sisteminde sorun olduğunu söyledi. Şimdi açılmayan gram tepki olmayan bir laptopta nasıl bir işletim sistemi olabilir. Anakarta güç bile gitmiyor. 164 lira fiyat çıkardılar işletim sistemi kurulumuna onayladım yaptırdım.

    Bildiğimiz Windows 10 home kurmuşlar, kurtarma bölümü oluşturmuşlar lenovonun kendi yazılımlarını kurmuşlar ve bilgisayarım-özelliklere tıklayınca lenovo yazıyor sağ da tek fark bu.

    Canlı destekten ısrar edip nasıl bir sıkıntısı olduğunu sordum yine aynı şeyi söylediler, laptopa testler yapıldı kısa devre sorunu gözlenmedi, cihazda işletim sistemi sıkıntısı vardı yeni işletim sistemi kurulup sorun giderildi.

    Arkadaşlar bu nasıl mümkün olabilir?

    Edit: yazmayı unutmuşum, attığım mailde de bana eğer sıfırdan Windows kurulumu yaparsam tekrar aynı sorununun olacağını sorumluluğun bende olduğunu söylediler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxSpecter -- 14 Kasım 2018; 11:47:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ağır yalancı bunlar. Pil veya adaptör değişimi ve termal macun değişimi gerekiyor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.