Şimdi Ara

Focus 3 direksiyon kutusu ile sol teker arasındaki parça oynuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abilerim kardeşim merhabalar Focus 3 2011 hb sahibiyim aracı alali 20 gün oldu özellikle çakıllı ve salınımlı yollarda sol ön tekerden darbe geldiği zaman sanki teker davlumbaza sürüyor gibi ses geliyordu bende sanayideki ustaya götürdüm çırağı vardı o baktı bir vidayı sikti artık direksiyon kutusu ile tekerlek arasındaki bağlantı oynamıyor ama abi direksiyon sertleşir dedi ve şuan direksiyon öncekine göre daha sert ne yapmamı önerirsiniz ? Sert olması direksiyon kutusunu tamamen bitirir mı ? Yoksa ses ciksada bir şey olmaz mı eski haline getirsem ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aradaki parça, uzun kol şeklinde olan rot mili, o kolun tekere bağlı olan boynu ise rot başıdır. Bu iki parçanın mafsalları zamanla boşluk oluşturarak tıkırtı şeklinde rahatsız edici sesler çıkarır.



    Çırağın yaptığı işlem rot kolunu aksi yönde sıkarak gerginlik oluşturmaksa aracın ön düzeni bozulmuştur. Bu tip geçici çözümler yerine gereken parça değişimlerini yaptırmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam o zaman mafsalin mı değişmesi gerekir ? Direksiyon kutusu değişirse karşılayamam çünkü 3500 tl sadece malzeme :/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sizin dediklerinize göre arıza tahmini yürütüyorum, aslında öncelikle net bir teşhis ettirin. Direksiyon kutusunda sorun var mı? Yoksa dediğimiz gibi rot aksamında mı öğrenin. Direksiyon kutusu kolay kolay arıza yapmaz ama yaparsa da masrafı büyük olur. Ama tahminim, dediğim gibi rot kolu ve rot başı olma ihtimali yüksek. Bunlar zaten zamanla yıpranıp değiştirilen parçalar.



    Çırak işiyle devam etmeyin, iyi bir usta şunda sorun var diyerek teşhis etsin. Ön düzen ciddi iştir, aracın yol tutuşunu direkt etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kesinlikle haklısınız hocam teşhis konulması gerekli düzgün bir ustaya gideceğim . 80-90 km hızlı giderken arac fazla salınım yaptığında yani sol tekere yük bindiği saniye tok diye ses geliyor tamam :) deneyeceğim bakalım :) rot sistemini tek tek levhe ile hareket ediyor mu diye baktı gram boşluk yok rot balansci çözer mi acaba :) çünkü alırken experde 1 km de 1 metre sağa cekiyormus :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon kutusu genelde boşluk yapar. Bu da aracın direksiyon hareketine boşluğu alana kadar cevap vermemesi şeklinde görülür. Onun dışında direksiyon kutusu kolay kolay bozulmaz. Zaten bozulsa bile revizyonu mümkün.

    Sizin sorununuz ön takımla ilgili olsa gerek. Ön takım zamanı gelmiş olabilir. Ayrıca davlumbazda sürtme izi var mı ona da bakın. Normal şartlarda davlumbaza hiç sürtmemesi lazım ama büyük lastik ya da yerinden oynamış bir teker buna sebep olabilir.
  • pvp_headshot kullanıcısına yanıt
    Evet iyi bir rot balansciya gidip kontrol ettirmeniz lazım

    Duyduğunuz sesleri, eksper sonucunu falan da anlatın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.