Şimdi Ara

Samsung Bulaşık Makinesi üst fıskiye sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 yıllık Samsung bulaşık makinemiz "beni değiştir" sinyalleri vermeye başlayalı çok olmuştu ama bugün sanırım artık topu attı.

    tavandaki pervane fıskiye düşmüş geçen gün. basit, tutucu bir mekanizma var onu anlayıp yerine monte etmeye çalıştım ama tekrar kolayca yerinden çıkıyor. yıkamada da düşüyor haliyle bulaşıklar da kirli çıkıyor. İnternette araştırma yaptım, tutucu parça ile birlikte 70 lira civarına geliyor ama elimdeki parçada herhangi bir kırık diş vs. tespit edemedim. Bağlandığı yerde kırılan bir diş olabilir mi, nasıl temin edebilirim bu parçaları?

    Servisi aradım her zamanki türküleri söylediler. Garanti olmadığı için de servis muhtemelen saplayacak. 100 TL üst sınır belirledim (ne kadar iyimserim.) daha fazla isterlerse makineyi değiştirme kararı aldım.

    Sorunu çözebilmem için yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim, İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.
    Kasma artık değiştir diyenler için de eskiyi verebileceğim bir kampanya önerecek olanları da memnuniyetle dinlerim..







  • Bulaşık makinesinde böyle bir sorun olabilmesinin mantıklı tek açıklaması su basıncının karşılanamasıdır yani olması gerekenden fazla basınç geliyor.
    Yeni parça taksanız bile aynı sorun tekerrür edebilir.
    Mekanik değil de dijital bir sorun gibi geldi bana.
  • Pervaneler hepsi el ile sökme takma yapılacak hareketli parçalar; Anahtar ile çevirmeye çalıştıysan bozmuş kırmış olabilirsin.


    pervaneyi taktıktan sonra pervane merkezi üstündeki plastik kelepçeyi 60-70 derece çevirince yerine kitleniyor ve çıkmıyor olması lazım. bu ufak plastik kelepçe parçanın girdiği tırnaklar gitti ise üst sepetteki su hattını yenilemen gerekecektir hocam.


    5 senede makine değişmez,
    bir 10 sene gitmesi lazım.

    Makine fiyatları, döviz kuru artışına da bağlı olarak, sene başından beri fişekledi..
    Eldeki ile idare etme zamanları bu zamanlar.. model numaranı yazar mısın hocam? Sorununun çözümü bende olabilir..
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten kendiliğinden düşünce farkettim ben anlattığın kelepçeyi falan. Hanım yüklerken bir şeyler çarptırmış olabilir ki muhtemelen de öyledir. Pervaneyi elime aldım, kelepçede vs bir sıkıntı görünmüyordu. Biraz kurcaladıktan sonra kilitleme mekanizması olduğunu anladım ve o şekilde takmaya çalıştım. Yerine oturtup kilitliyorum ama benden taraftaki kısmından hafifçe aşağı doğru eğdiğimde çok kolay bir şekilde yerinden boşanıyor. Sorun kelepçede olmayabilir yani. Yetkili servis bunun için 250 TL fiyat verdi. Zaten kontrol panelini tutan tırnaklardan biri de kırık olduğu için tuşlara basabilmek de eziyet haline geldi, değiştirme fikrini bu yüzden dile getirmiştim ama bu fiyatlarla zor gibi gerçekten.

    Model numarası DW-FN320T.
    Samsung Bulaşık Makinesi üst fıskiye sorunu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba konuyu hortlatmis gibi olacağım ama benim bulaşık makinemde aynı marka ve model ve aynı sorunu yaşıyorum. Siz ne yaptınız merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.