Şimdi Ara

Fen derslerini kavramları anlamama sebebiyle anlayamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşit ağırlık öğrencisiydim sayısaldan hazırlanmaya başladım.Ayriyetten açık liseye geçtim.
    Felsefe bölümü okumaktan vazgeçip yerine Matematik ya da temel bilim okuyarak üniversitede araştırmacı olmayı düşünüyorum fakat fen derslerinde neredeyse hiç bir kavramın tanımını bilmiyorum bu sebeple internette dersleri anlamakta zorlanıyorum.

    Ertan sinan şahin hocanın yeni derslerinin temelden aldığını duyunca oradan ilerlemeye karar verdim.2.derste kavramları anlamama sebebiyle ders koptu.Vektörler dersinde de 3 boyutta gösterimi anlamamıştım tabii sonradan başka bir yerden anladım.
    Lidibunun bir kaç dersine baktım fakat fizik dersinde hafıza teknikleri uyguluyordu bıraktım.

    Bu kavramları nasıl ve nereden anlarım? Fende matematikteki toplama çıkarma kadar temel kavramlar nedir ve nasıl anlarım
    Ayriyetten örneğin Fizikte madde nedir? Ne madde değildir? Neden madde değildir? Enerji nedir? Biyolojide Canlılık nedir? Ne canlıdır? Ne canlı değildir? Neden canlı değildir? bu tarz sorulara kağıtta yazanı okuyarak geçmeden alan dışına çıkmadan derinlemesine anlatarak ilerleyen internette bildiğiniz bir hoca var mı?







  • Aga felsefesini neden yapıyorsun ki ? Hacim nedir ? Bir cismin uzayda(dünyada) kapladığı yerdir. Madde nedir? Boşlukta yer kaplayan nesnedir. Her maddenin (nesnenin) hacimi vardır. Öğrenip geç fazla düşünme boğulursun. Ayriyeten anlamadığım şey de temel kavramların nesini anlamıyorsun? Hepsinin basit bir tanımı var , olurda bu sistemlerin felsefesini yaparsan bu sınav oyununu oynamaktan çok sorgulamaya başlarsın. Sorgulamakta bu oyunda bi işe yaramıyor üzgünüm..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz konularda biraz zaman vermen lazım kendine. Önce bazı becerileri kazanmak önemli. Anlama kısmı bundan sonra biraz da aydınlanma olarak geliyor. Derse her başlayan konuşulan her kavramın tam olarak ne olduğunu öğrenerek başlamıyor.

    Örneğin vektör diyip ok falan çizip geçiyoruz, vektörün gerçekte okla falan bir alakası yok. Ama o şekilde anlamaya başlıyoruz, yön ve büyüklük denen olayı.

    Biraz böyle düşünmeye çalış.
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam dediklerinizi dikkate alarak tekrar bakıcam

    Aslında sizden dinlediğim dersler ilk defa dinlediğim fizik dersleri diyebilirim.Etki tepki kuvveti vb. kavramları genel olarak bilinen kavramlar olduğu için sadece isim olarak duymuştum.Derste anlamayınca çabuk pes ettim.Anladığım kadarıyla biraz üzerine gitmem gerekiyor ve ana kamp haricinde pekiştirecek temel seviye sorular çözmem gerekiyor.Şuan parça parça öğreniyorum.Parçalar olmadan bütünü anlamam doğal olarak tuhaf oluyor
  • 9.sınıf ders kitabından oku hocam. o da zor gelirse orta okul. ama 9.sınıf yeter. ders kitapları internette var
  • Ana kamplara ek olarak Okyanus 40 seanstan sorular çözmen güzel olabilir. Fiziğe en baştan başlayan herkes ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunun sebebi biraz da biziz, eğitimciler. Çünkü fiziği kolay şekilde anlatmak diğer dersler kadar kolay olmuyor.

    Örneğin matematikte her konuda yüzeysel basit işlemler yaparak başlayabilirsin (Antremanlarla Matematik gibi). Fizikte bu konu baya sıkıntılı. Yıllar içerisinde verilen derslerde bir birikimin oluşması gerekiyor. Fiziği onun üzerine anlatabiliyoruz.

    O yüzden sabrını koru ve ısrarlı ol. Sonunda gülen taraf sen olursun, merak etme...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.