Şimdi Ara

Acil Tavsiye - Linea & Pulsar [Sıfır]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kısıtlı bütçe ile araç alma niyetimiz var ve bu iki araç arasında kaldık.

    Tanıdık Fiat bayisinden 2017 baz donanım (pop) 1.3 dizel Linea için 65 bin lira teklif aldık. Fiyat çok uygun geldi bana açıkçası.

    Lakin araba boş ve sonuçta Linea.

    Bildiğiniz gibi Pulsar üretimden kalkıyor ve 2017 model baz donanım (visia) 1.2 turbo benzin manuel için normal bir bayiden 68 bin lira fiyat aldık.

    Linea yakıt ikinci el ve bakım parça olarak daha makul duruyor.

    Pulsar ise daha iyi araba, daha fazla donanım şeklinde göz kırpıyor açıkçası.

    Sizin öneriniz hangisi olurdu nedenleri ile açıklarsanız çok sevinirim.

    Lütfen 15 koy 20 koy şunu al durumu olmasın, alternatif öneri alabilirim ancak fiyat bu civarlarda olmalı.

    Linea için yarın kapora vermemiz gerekiyor o yüzden acil bir karar olacak.

    Şimdiden okuyan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 5 Kasım 2018; 21:31:37 >



  • Ah o paraya pulsar otomatik olsa yayan giderdim o bayiye.
  • Yılda yaptığınız km'ye göre cevabı değişir bu konunun. Yılda 10bin km yapacaksanız ancak bir alsatçı Linea tercih edebilir Pulsar yerine, aralarında alaka yok konfor ve kalite olarak. Yüksek km'ler yapacaksanız benzinli araba bitirir sizi. Bu durumda bile Linea bakmazdım, 301 dizel falan kovalardım.

    Sebep de şu, 2011 yılında Linea ile bandırma-erdek yolunda kötü bir sert rüzgar yedim ve araba resmen şerit atladı. Bütün yol boyunca dans etti araba. Çok daha eski ve ucuz otomobiller kullandım ama hayatımda ilk defa başıma böyle birşey geldi. Böyle zaaflara izin verilmiş, adam gibi yapılamamış bir cihaza ben bu bedelleri ödemem. Ayağım yerden kesilsin istersem belki ikinci eline 15-20bin. Bu sadece otomobil değil, her ürün için geçerli, kabul edilecek kusur var, edilmeyecek kusur var.
  • Linea kullanıcısı olarak Pulsar diyorum. Linea aralık 2017de üretimi sonlandırıldı. Pop donanımında araç dıştan yeni içten eski. İçte konsol eski tip, Fiat'ın model ismi karmaşasının yanında donanım ismi karmaşası saçmalığı da maalesef mevcut.

    Eğer bagaj çok önemli değilse Pulsar yoksa başka bir marka-model.
  • @alcohol06

    Hocam 301, symbol gibi araçlar daha mı iyidir güvenlidir dersiniz Linea'ya göre? Onların da sıfırı bulunmuyor bu fiyatlara gerçi. Pulsar için yakıt, yedek parça ve ikinci el sorun, kafam çok karışık açıkçası.



    @inifiesta

    Memnun değil misiniz hocam neden Pulsar dediniz? Yakıt, ikinci el ve yedek parça kısmı çok düşündürüyor Pulsar için. Bagaj önemli değil.
  • 1.4 Easy egea+ LPG düşünülebilir bence hocam.
  • Yukarıda @alcohol06'nın da bahsettiği gibi savrulma sıkıntısı var. Mesela sağda durduğumda yanımdan bir araç 80-90 km hızla geçtiği sırada sarsılıyor. Bunun dışında görüş açıları aşırı berbat. Kelebek camlar dıştan tasarımı güçlendirse de içten hiçbir anlamı yok işlevsiz.

    Ben de en boş donanım kullanıyorum. Koltuklar odun gibi rahat değil. Sizin alacağınız Pop donanım da muhtemelen böyledir. O kadar parayı açıkçası Linea'ya bağlamazdım.

    Ben yine ikinci el aldım hani o kadar dert etmiyorum. Aracı limitlerinde kullanıyorum.
  • beklentilerinize göre değişir, 1.2 TSI ibizam vardı araç çok yakmıyodu ama benzin fiyatları yüzünden ocağa incir ağacı dikecek seviyedeydi 7.5 litre yaktığını farzedelim 52 53 kuruş demek bu, çok fazla yol yapmıyor olsam da etkiliyordu.
    Burda lineanın tek avantajı dizel olmasından ötürü yakıt tüketimi, onun dışında bakım ve 2.el olayını kafaya takmamalısınız bence, en piyasası olmayan araç bile er ya da geç satılır, acil satmanız gereken durumda da biraz piyasanın altına koyarsınız yine satılır. Bakım ve parça fiyatlarına vakıf değilim lakin nissan ne kadar fazla olabilir ki?
  • Lepanto kullanıcısına yanıt
    Symbolden bahsetmedim, symbol daha beter de, Linea'yı sıfır km almam ben. 65binler falan o bedelleri ödemem yani. Bir dönem olduğu gibi sıfır 35-38bin civarı olur amenna, şehir fıtı fıtı gezmek için al bin.

    301 azıcık daha derli toplu, kaportası plastiği, işçiliği, kapısı, konsol düzeni vs bir çıt daha tok bir araç. Yolda gidişi ve genel kontrolü daha bir olgun geldi bana, direksiyonu kırıp gazı açınca en azından Linea gibi dümdüz gitmiyor, düğmesi yazısı trimi kolay silinmez, daha dayanıklı yapmışlar. Fiyatlarını bilmiyorum ama bu piyasada 70bin 1.6 dizel 301'e verilebilir, eğer varsa bir kampanyası.

    Pulsar hepsine göre net daha üstün, bunu sizde anlarsınız zaten. Fazla km yapmıyorsanız Pulsar alın geçin, yedeğini bilmem ama temiz bakarsanız ikinci el sorun olmaz. En başta uyguna alıyorsunuz baya. Nissan tr'de sağlam oturmuş bir marka, araç harici unsurlarda pek sorun yaşayacağınızı sanmam.
  • Pulsar alın geçin. Bu piyasada tam f/p ürünü. Elzem donanımların tamamı var neredeyse. Benim 20-30.000 liram olsa bakacağım.

    Edit: Vay lepcik sen miydin yahu? Pulsar alıp geç olum. Bir de hangi bayi veriyor? Hurda indirimi ile birlikte mi o fiyat?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 6 Kasım 2018; 8:40:14 >
  • Linea bende hep şirket aracı izlenimi yaratıyor. Pulsar ise tam küçük aile arabası. Güvenlik, görünüm v.b. etkenleri de düşününce Pulsar mantıklı tercih olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.