Şimdi Ara

2E: EKRAN KARTI ALIRKEN NEYE DİKKAT ETMEM GEREKİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar malum doların zirve yapmasıyla ekran kartlarıda uçtu 2.el ekran kartı alacağım. Sahibinden.comdan almaya karar verdim bulunduğum ilde fiyatıda çok uygun olan 2 kart buldum 1080TI 11GB 325Bit satıcıyla gidip görüşeceğim. Aliexpress gibi sitelerde bu ekran kartlarının biosunu eski kartlarla değiştirip güçlü kart diye satıyorlarmış bence sahibinden.com daki satıcılarda bunu yapabilir. Kartımın tamamen orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim ne yapmam gerek ? Sökmeden programla bakılabilir mi ? 6300-6500 arası kartı 3500-3800 arası garantili satılınca şüplendim açıkcası...


    1- Kartın orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Bios falan değişmediğini
    2- Test programı olarak neyi tavsiye edersiniz
    3- Sıcaklık seviyesi kaç olmalı 1080 Tİ almayı düşünüyorum
    4- Başka tavsiyelerde varsa yazarsanız çok sevinirim



  • Forumun ikinci el bölümündeki üyelik tarihi eski ve referansı olan üyelerden alışveriş yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    Forumun ikinci el bölümündeki üyelik tarihi eski ve referansı olan üyelerden alışveriş yapabilirsiniz.
    Teşekkür ederim bizzat görüp test edip inceleyip parayı verip almayı tercih ederim. Yoksa aaa bu kullancı güvenilir diyip 3K yı yatırmam 2.el için
  • 1080 Tİ'de varmı bilmiyorum ama eski kartlara yeni kart Biosu atıyorlardı. Dolayısı ile Gpu-Z ile baktığınız zaman orjinalmiş gibi gözüküyordu.
    https://www.youtube.com/watch?v=aT-8VSqcipU&t=244s

    GPU benchmark testleri yapabilirsiniz. Güvenilir satıcılardan alabilirsiniz.

    ...

    Bir de söylemeyi unuttum 2. el ekran kartı almak istiyorsanız, 2. el olduğundan emin olun. Bakın tozlanmış mı hafif, giriş slotunda ufak çizikler var mı vb.

    Mazallah 2. el diye 0 da satabilirler. Herşey beklenir bu satıcılardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y-ZiyA -- 2 Kasım 2018; 21:25:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    1080 Tİ'de varmı bilmiyorum ama eski kartlara yeni kart Biosu atıyorlardı. Dolayısı ile Gpu-Z ile baktığınız zaman orjinalmiş gibi gözüküyordu.
    https://www.youtube.com/watch?v=aT-8VSqcipU&t=244s

    GPU benchmark testleri yapabilirsiniz. Güvenilir satıcılardan alabilirsiniz.

    ...

    Bir de söylemeyi unuttum 2. el ekran kartı almak istiyorsanız, 2. el olduğundan emin olun. Bakın tozlanmış mı hafif, giriş slotunda ufak çizikler var mı vb.

    Mazallah 2. el diye 0 da satabilirler. Herşey beklenir bu satıcılardan.
    Teşekkür ederim.https://gpu.userbenchmark.com şöyle bi site buldum. Test işlemi bittikten sonra raporu siteye gönderiyor. Aynı kart sahip test yaptırmış başka kullancıların performansıyla falan kıyaslıyor bu site yeterli sanırım




  • İlk faktör ''BÜTÇE''. Bu dönemde fiyatlar uçtu bildiğin gibi. Fakat alınacaksa Güncel ve Fiyat Performans kartlar alınmalı. Test olarak yarım saat oyun oynamak ve stres testi yapmak yeterlidir. Zaten 1080 TI performansını az çok bilirsin. Türkiye'de o tür dolandırıcılığa fazla rastlamazsın. Kendini 1080 TI olsun diye de şartlama. Biraz daha eski fakat çok güçlü kartlarda var. Mesela ben GTX 690 kartını eylül ayında ikinci el olarak aldım. GTX 980'den güçlü ve neredeyse GTX 1060'dan da güçlü kart diyebiliriz. Sıcaklık değerleri ise oyundan oyuna değişir fakat o kart için maksimum 80 derece olmalıdır.
    İkinci el alabileceğin kartlar: GTX 780, GTX 690, GTX 960-970-980. Nvdia tarafından ise R9 285 ve üstü.
  • 2. el ekran kartı satın almıştım.9800 GT yani eski. Macun değişimine rağmen ateş gibi ısınıyordu.Hatta oyun takılıp kalıyordu.Tam ekrandan çıkınca düzeliyordu.Ama görüntü kalitesi beni tatmin etmişti.
    Bu kadar para veriyorsunz.2.ele nasıl güveniyorsunuz bravo.
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu 2. el ekran kartları hususunda mining olayları beni endişelendirdi gittim sıfır ekran kartı aldım.
  • hocam 15 20 dk yeterli güzel bir test yapınca zaten kartın foyası ortaya çıkıyor ben 15 20 kere almışımdır belki hiç birinde problem çıkmadı daha.bi arkadaşıma almıştım mesala en son 1060 6gb evga güzelce test ettik oyun oynadık denedik 15 dk kartı aldık çıktık 1 senedir kullanıyor.Alınacak 2. el ekran kartının garantisi olmasıda gerekiyor bence sonradan çıkabilecek bir problem için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.