Şimdi Ara

'Üretim ekonomisi uygulanmadıkça yeni Brunson’lar ortaya çıkar'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Dolardaki gerileme sorunların bertaraf edildiği anlamına gelmemeli. Kurlar düşüyor, suni iyileşme algısı ortaya çıkacak, geçmişten ders alalım.Üretim ekonomisi uygulanmadıkça yeni Brunson’lar ortaya çıkar.” dedi

    ASO Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Nurettin Özdebir, doların 7.5 liradan 5.5 liraya kadar gerilemesinin kur açısından başarıdan söz edilebileceğini belirtirken, bunun yüksek faiz ortamında yabancı yatırımcıların ilgisinin artmasından kaynaklandığını bildirdi.

    Türkiye’nin yıllarca kısa vadeli sermaye yatırımları ile TL’yi değerli hale getirdiğini ifade eden Nurettin Özdebir, “Gelen bu para ekonomide sanal bir zenginlik yaratmış ve gelen sermaye katma değeri olmayan alanlar da kullanılması kaçınılmaz sonu getirmiştir.” dedi.

    Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu, yeniden ülkeye sıcak para girmeye başlayacağını vurgulayan Özdebir, “Yeniden TL’yi yabancı ülkelerin parasıyla değerlendireceğiz. Yine suni bir iyileşme algısı ortaya çıkacak. Sonrası çok daha önemli. Geçmişten ders çıkartamadığımız sürece gelecekle ilgili kaygılar ortaya çıkıyor” diye konuştu.

    Mevcut ekonomi politikalarının kaynak yaratmaktan ziyade kaynak bulmaya odaklandığını vurgulayan Özdebir, “Geçmişten hala ders çıkartmadığımızı düşünüyorum. Üretim ekonomisine dönülmediği sürece yine Brunson krizleri ile karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.

    https://www.dunya.com/ekonomi/aso-baskanindan-onemli-uyarilar-haberi-431243



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 31 Ekim 2018; 14:16:32 >







  • Aso başkanı kim, adını ilk kez duydum bu işadamının ama dedikleri tamamen doğru.

    Kitabın ortasından konuşmuş resmen.

    Eğer yüksek faizden dolayı geşen para üretime dönmezse durum daha da kötüleşecek ne yazık ki.

    haberdeki son cümle kilit niteliğinde:

    quote:

    Mevcut ekonomi politikalarının kaynak yaratmaktan ziyade kaynak bulmaya odaklandığını vurgulayan Özdebir, “Geçmişten hala ders çıkartmadığımızı düşünüyorum. Üretim ekonomisine dönülmediği sürece yine Brunson krizleri ile karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.
  • Günaydın.
  • 'Üretim ekonomisi uygulanmadıkça yeni Brunson’lar ortaya çıkar'


    https://odatv.com/yeni-makam-araclari-yolda-31101826.html

    quote:

    Yeni makam araçları yolda
    2 dakika

    31.10.2018 11:17 Karakter boyutu :

    Türkiye, ekonomik krizle birlikte devlette tasarruf yapılmasını konuşuyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı’na bağlı başkanlıklar makam aracı ve hizmet aracı edinebilecek.

    237 Sayılı Taşıt Kanunu kapsamında edinilecek taşıtların niteliklerinin belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı başkanlıklar ve idarelerin yurt dışı teşkilatlar yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinebilecek.

    İdari İşler Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı karar çerçevesinde makam aracı ve hizmet aracı edinebilecek.

    MİT DÜZENLEMESİ

    Aynı zamanda, Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre MİT, hizmetleri için ihtiyaç duyacağı binek, station-wagon, arazi, binek, kaptı kaçtı, panel ve pick-up tipi taşıtları hizmet alımı yöntemiyle edinemeyecek.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.