Şimdi Ara

GTX 1070 ekran kartından gelen cızırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.



    Bugün birisinden Gigabyte Windforce 1070 ekran kartı aldım. Aldığım kişinin evinde kısa süre deneme yaptım bir kaç dakika Furmark'ta çalıştı 66 dereceyi gördü ve Assassin's Creed felan girdi bir kaç dakika hiç bir sıkıntı ve ses problemi yoktu.



    Eve gelip kartı taktım ve fan dönmeye başladığında rahatsız edici bir cızırtı sesi geliyor ekran kartından. Bu ses coil whine mi tam emin değilim. Aldığım kişinin PSU'su 750W idi benimki High Power 500W 80+ bununla alakası var mıdır tam bilmiyorum internette PSU yetesiz kaldığında olabiliyor gibi yorumlar okudum. Birde ekran kartının fanlarını Afterburner ile döndürürken fanları tek tek durdurup denediğimde bitanesini durdurunca ses kesiliyordu. Elimde GTX 1060 3GB modeli de var o takılıyken bir sorun olmuyor.



    Aklıma takılan asıl soru aldığım kişinin evinde bir ses duymuyorken benim bilgisayarımda neden oluyor? Konu hakkında bilgili olanların yardımlarını bekliyorum.



    Sistem:
    H110M PRO-VD

    i5-6600
    GTX 1070
    Adata 8GB 2133MHZ
    High Power 500W 80+ PSU Ürün Linki
    Toshiba P300 1TB
    Sandisk SSD 120GB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgaucho -- 30 Ekim 2018; 13:34:20 >



  • Şunlardan biri olabilir:

    - diğer bilgisayardaki akustik özellikler farklıdır, sesler içerde sönüme uğruyordur, sizdeyse yansıyıp direk kulağa kadar ulaşıyordur
    - yolda taşırken sarsıntıdan fanlar veya soğutucu blok yerinden oynamıştır
    - pcie yuvasına tam oturmamıştır
    - vidaları yeterince sıkmamışsınızdır
    - güç kaynağı sorunları
  • Bu yüzden 2.elden soğudum alsan ayrı dert satsan apayrı dert.

    Zamanında adamın birine HD7950 sattım geldi kartı yerinde test etti, oyun oynadı sorun sıkıntı göremeyince aldı gitti akşam aradı kart çalışmıyor PC sürekli res atıyordu şimdi açılmıyor falan filan bende dedim öyle şey mi olur geldin kendin gördün çalıştığını baktım boş yapmaya başlayınca al kasanı gel burada bakalım dedim sonra kasayı bir getirdi 10 yıllık casper içinde ki powerı görsen 300W kendine hayrı yok çıkardım kartı benim PC ye taktım baktım bende de görüntü yok dedim geçmiş olsun kartı yakmışsın bu power ile bu kartın çalışmayacağını bilmiyor musun? yok ben çok ekran kartı taktım da hiç sorun olmadı da falan da filan yarım saat laf anlattım adama sonra diyor ee ne olacak şimdi dedim ne olacağı mı var sorunsuz kartı aldın bozdun ben ne yapabilirim? hadi uğurlar olsun.
  • Hocam ben birşey satarken mutlaka ne amaçla aldığını, ne yapacağını, ekran kartı, cpu gibi birşeyse nasıl bir sistemde kullanacağını mutlaka soruyorum. Sonra dediğiniz gibi baş ağrıtabiliyorlar. Bazende kulaktan dolma bilgilerle birşeyler yapmaya çalışıyorlar, doğrusunu söyleyip birşey satmadan gönderiyorum.
  • Coil whine olabilir; ama coil whine genelde kart yük altındayken belirir, masaüstünde falan oluşmaz, ben hiç duymadım.

    Son iki kartımda da var coil whine: gtx970, gtx 1070ti.

    970'i bilmem de, 10 serisi kartlarda "undervolt" ile coil whine sesi bayağı bi azalıyor.

    Örnek video:
  • Hocam coil whine olabilir. Başka bir psu ile deneyerek daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shruikan

    Coil whine olabilir; ama coil whine genelde kart yük altındayken belirir, masaüstünde falan oluşmaz, ben hiç duymadım.

    Son iki kartımda da var coil whine: gtx970, gtx 1070ti.

    970'i bilmem de, 10 serisi kartlarda "undervolt" ile coil whine sesi bayağı bi azalıyor.

    Örnek video:
    Hocam coil whine videolarını izledim bendeki ses daha farklı bir şey sanki anlayamadım. Normal yük altında değilkende fan çalışırsa gelebiliyor. Bazen geliyor bazen gelmiyor. Afterburner ile %100'de çalıştırıyorum o zaman bu ses gelmiyor mesela fan %25'lerdeyken felan geliyor.
  • Merhabalar, Galax GTX 1060 Exoc 6 gb kartımda Fps 150 civarı oyun oynarken hiç bir ses duymuyordum, Basemark GPU ve 3dmark ile Test gerçekleştirdikten sonra aynı fpslerde hafif cızırtı alıyorum, 60 fps sabitlenince sorun yok. Neden olmuştur? Sorunsuz çalışıyordu test sonrası ne olmuş olabilir acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.