Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemleriniz ve Deneyimleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde film seyrederken hangi sistem(ler)i kullanıyorsunuz ? Deneyimleriniz , memnun olduğunuz veya "Daha iyi olabilirdi , şimdi param olsa bu sebepten dolayı şunu alırdım" diyebileceğiniz yönleri nelerdir ? Ve evlerine yeni sistem kurmak isteyenlere , televizyonunu , ses sistemini v.s değiştirmeyi düşünenlere tavsiyeleriniz nelerdir ?


    Benim alet edevat şu şekilde :

    TV : Seg-39188f f , 39" (99 cm) Full hd , dahili hd uydu alıcılı slim led (880 tl)
    Ses : Samsung - SoundBar HW-F450 (350 tl)
    HDD : Seagate - FreeAgent pn 9zh9p9-raa 1tb (Hatırlamıyorum ama 250 tl falandı herhalde)
    Ekstra : Apple Tv 4. Nesil. (600 tl)
    Kulaklık : PoloSmart MB-01 (40 tl)


    Benim sistem pek keyif sistemi değil. Mecburiyetten. Televizyonu sığdırmak için yaklaşık 90 cm yerim vardı. O yüzden 39" aldım tv yi. Almaya gittiğimde (Hatta forumda konu bile açmıştım) seg marka , hiçbir özelliği olmayan başka bir modelini alacakken bunu tesadüfen gördüm. 80 tl fazla verip bunu aldım. Dahili hd uydu alıcısı olması iyi. Medya kayıt etme/duraklatma özelliği var ancak usb den güç vermediği için alacağım harici diskin adaptörlü olması gerekiyordu. 2.5" diskler adaptör kullanmadığı için 3.5" aradım. Artık piyasada olmadıkları için de göbeğim çatladı bulana kadar. Televizyonu yaklaşık 6 senedir kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Ancak Hdd ile pek anlaşamıyorlar. Okuması çok uzun sürüyor. O esnada da dosyaları görmüyor. O yüzden elinizi çabuk tutup okumaya başlamadan dosyayı seçip oynatmanız gerekiyor. İkinci sorun , dosyanın boyutu 2 gb tan büyükse oynatmıyor hatta sapıtıp kendini kapatıyor televizyon. Birde her formatta her altyazıyı göstermiyor.

    Yine yer sorunundan kablolu 4+1 ses sistemini kuramadım. Daha derli toplu olsun diye SoundBar tercih ettim. Marka ve modeline ise para karar verdi. Teknosa da bu modelden ellerinde 2-3 tane kaldığı için indirimdeydi. Performansı iyi , sesi daha sonuna kadar açmayı başaramadım. 5+1 ses sistemleri kadar olmasa da (Seyrettiğin şeye bağlı olarak) hafiften benzer hissi (yanlardan) sağlıyor.

    Televizyonu akıllandırmak (Ve daha fazlası) için Apple Tv 4.Nesil tercih ettim. İyi de yapmışım. Genelde yütüp üzerinden video seyretmek için kullanmakla beraber oyun oynamak ve çocuklara eğitici/öğretici içerik (Oyun-Video) sağlamak için kullanıyorum. Parası ve vakti olan için normal sayılacak fiyatlara film ve müzik satın alıp kiralama imkanı sunuyor. Birçok tv kanalını on-line izleyebilmenin yanında Netflix , Amazon Prime , FilmBox , Blutv , Puhutv , Redbull tv gibi ücretli veya ücretsiz hizmetlere ulaşmak çok kolay. Ayrıca bilgisayara bağlayıp bilgisayardaki filmleri onun üzerinden rahatlıkla seyredebilirsiniz (Ben beceremesem de, altyazı sorununu birtürlü halledemedim. Onun yerine ipad in ekranını yansıtarak seyrediyorum bazı filmleri , uzun bir mevzu) Bu arada 4k versiyonu Mediamarkt ta 400 tl civarı indirime girmiş.

    Filmleri genelde gece geç saatte izlediğim için komşular ve çocuklar rahatsız olmasın diye sesi çok açamıyorum. Bu sefer ne dediklerini anlamıyorum. En son aynı filmi hem Apple tv den hem telefondan açıp kulaklıkla dinlemek zorunda kalınca bir bluetooth Kulaklık alma zorunluluğu hissettim. Carrefour da daha önce 60 tl ye satılan kulaklıklar 40 tl ye düşmüş , aldım birtane. Beklediğimden daha iyi çıktı. Yalnız Bluetooth bağlantısının yavaşlığından sanırım seste bir geçikme mevcut. onun dışında pek sıkıntısı yok. 2-3 saatlik pil ömrü bir filmi bitirmek için yeterli sayılır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.