Şimdi Ara

MOTORLU TAŞITLAR ÜZERİNDEN ALINAN ÖTV YÜZDE 15.4 ARTACAK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MOTORLU TAŞITLAR ÜZERİNDEN ALINAN ÖTV YÜZDE 15.4 ARTACAK

    Bütçe tasarısının B cetveline göre motorlu taşıtlar üzerinden alınan ÖTV yüzde 15.4 artacak. 2018 yılında 20.5 milyar lira olarak tahmin edilen motorlu taşıtlar üzerinden alınan ÖTV'nin 20.8 milyar lira olacağı tahmin edildi. 2019 yılında ise motorlu taşıtlar üzerinden alınan ÖTV'den 24 milyar lira gelir elde edileceği tahmin ediliyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyadan alınan ÖTV'nin, 2019'da yüzde 47.6 oranında artacağı öngörüldü. Bu yılın sonunda 6.3 milyar lira olacağı öngörülen dayanıklı tüketim üzerinden alınan ÖTV'nin gelecek yıl 8.3 milyar lira olması bekleniyor.

    Bu yıl 23.6 milyar lira olarak gerçekleşmesi öngörülen harçlar yıl sonunda 22.2 milyar olarak gerçekleşecek. Gelecek yıl ise harçlar yüzde 27.6 artarak 28.3 milyar liraya çıkacak. Damga vergisinin gelecek yıl yüzde 18.1 oranında artarak 21.5 milyar lira olması öngörülüyor.

    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçe tasarısı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. Tasarıda, bazı ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının artırıldığı görüldü.

    Hürriyet'ten Neşe Karangil'in haberine göre, bütçe tasarısının gerekçesinde, teklifin hedefleri sıralandı. Bunlar, "Kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı yeniden tesis etmek, ekonomide dengelenmeyi ve bütçe disiplinini sağlamak, sıkı para ve maliye politikalarını eş güdüm içersinde yürütmek" olarak belirlendi.

    Yeni sistemin ilk bütçe tasarısı TBMM'ye sunuldu: En büyük pay MEB'in 2019 yılı vergi gelir hedeflerinde ise enflasyon etkisi dikkat çekti. Her yıl bütçe TBMM'ye sunulduğunda merakla beklenen sigara vergilerindeki artış gelecek yıl yüzde 2.8 civarında olacak. Bu yıl mayıs ayında başlatılan eşel mobil sisteminin uygulandığı akaryakıt ürünlerinden elde edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 2019 yılında yüzde 20.2 artacak. Bu yıl önce 68.4 milyar lira olarak tahmin edilen petrol ürünlerinden alınan ÖTV, 2019 yılı bütçe tasarısında revize edilerek 57.2 milyar lira belirlendi. 2019'da ise akaryakıt ürünlerinden alınacak ÖTV geliri 68.7 milyar lira olarak öngörüldü.

    MOTORLU TAŞITLAR ÜZERİNDEN ALINAN ÖTV YÜZDE 15.4 ARTACAK



  • Haydaa ben ÖTV tamamen kalkar diyordum bunların yaptığına bak! Sanırım cari açık düşündüğümüzden de fazla
  • ÖTV gelirinin artması için ÖTV oranlarının artması lazım. Yoksa kaç aydır satışlardaki durgunluk nedeniyle vergi kaybı çok fazla 2019 bu yüzden daha çok vergi daha çok gelir dönemi olacak.
  • Memlekette güzel şeylerde oluyor bak!
  • tayyip bey volkswagen'de alamıyoruz fiat'da alamıyoruz artık ne oldu porsche'ye binmeyin bilmem neye binin derken bunları hesaba katmadınız mı ? neye bineceğiz şimdi, para pul oldu, birbirimize mi binelim?
  • Çıkar kokusu yakında. Eğer doğruysa otomotiv sektörü iç piyasada biter.
  • Asıl darbe MTV'den gelecek bence. Seçimlerden sonra da akaryakıt zamları...
  • araba satışını direkt yasaklasınlar bence iş oraya doğru gidiyor
  • Nayır Nolamaz bu nasıl bi Haber insan biraz Yumuşatırda öyle sunar. 😀

    Otomotivciler bu Ara Gazla ancak son Virajı dönerler, Önemli olan son gülenin Kim olacağıdır. 😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 19 Ekim 2018; 11:0:29 >
  • ÖTV oranı artmıyor. ÖTV üzerinden elde edilecek vergi gelirlerinde 2019 yılı için %15.4 artış bekleniyor deniliyor. Haber yanlış yorumlanmış.
  • end76 kullanıcısına yanıt
    Ee aynı şey değil mi, Öyle veya böyle gene bi %15.4 vatandaşa Girecek. 😏
  • quote:

    Orijinalden alıntı: end76

    ÖTV oranı artmıyor. ÖTV üzerinden elde edilecek vergi gelirlerinde 2019 yılı için %15.4 artış bekleniyor deniliyor. Haber yanlış yorumlanmış.
    Evet durum bu

    Ötv oranını artırırlarsa zaten satışlar dahada dibe ineceği için daha az vergi toplarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Başpiskopos

    Ee aynı şey değil mi, Öyle veya böyle gene bi %15.4 vatandaşa Girecek. 😏
    Değil.Her vergi artışında daha çok vergi toplanır diye kaide yok.Araç satılmayınca vergiyi nerden toplayacak.

    Vergileri belli bir seviyeye düşürüp satışı artırırsa daha çok vergi toplayabilir.
  • BUNLAR OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMAK İÇİN VATANDAŞA KARŞI ZAM GELECEK FİYATLAR ARTACAK DİYE PSİKOLOJİK BASKI ANLAMINDAKİ SON ARA GAZLAR...Bu işin sonu Düzlüktür yeterki Ya Sabır. 😉
  • Tamamen şark kurnazlığı."biran önce ürünleri alın zam gelecek" algısı yaratma çabaları.En sonunda da daha düşük vergiyle sıtmaya razı edip birde bu oranı düşüreni kahraman ilan edip bir taşla 3 kuş vurmayı deneyecekler. iyice saçmalamaya başladılar.
  • ex_silver kullanıcısına yanıt
    Helal hocam. Olay budur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.