Şimdi Ara

Çanakkale’de Troya Müzesi Ziyarete Açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • anakkale Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan, her yıl 500.000’den fazla kişinin ziyaret ettiği Troya Antik Kenti’ndeki müzenin resmi açılışı için Arkeoloji Müzesi’nde bulunan eserlerin nakil işlemleri gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının açtığı yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014’te başlanan Troya Müzesi inşaatı bu yıl tamamlandı. İl merkezinde bulunan müzeden taşınan eserler burada uzman personel tarafından tasnif edilip, yeni yerlerine yerleştirildi.


    20 Ekim’e kadar ücretsiz
    Maliyeti 75 milyon lirayı bulan, yaklaşık 3.000 metrekarelik sergi salonları dahil 12.750 metrekare kapalı alandan oluşan müze, resmi açılışı öncesinde 10 gün ücretsiz ziyaret edilebilecek.

    Troya Müzesi, 20 Ekim’e kadar tüm ziyaretçilere ücretsiz olacak. Çanakkale kent merkezinden Troya Müzesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar için ise ulaşım kolaylığı sağlanarak, saat 12.00 itibariyle her saat başı ücretsiz olarak Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndan servisler kalkarak, Troya Müzesi’ne gidecek. 2018 Troya Yılı boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu bir merkez olmayı sürdürecek.

    İHA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezone00 -- 17 Ekim 2018; 14:48:23 >







  • müze kart geçiyor mu? 2-3 sene önce bi gitmiştik 50 tl mi ne para istemişlerdi, kapıdan döndük
  • 2017 temmuzda müzekart ile girmiştik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.