Şimdi Ara

Referans PCB'li GTX1080Ti İçin Custom BIOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu konuda tecrübem yok. Yabancı forumlar da dahil birkaç yere baktığımda çok net ve keskin bir cevap bulamadım. Bu nedenle buraya da konu açıp hem bilgi sahibi olmak hem de ileride işine yarayabilecek insanları bilgilendirmek istedim.

    Elimde bir Galax GTX1080 EXOC ekran kartı var. Görebildiğim kadarıyla Founder Edition ile aynı PCB'ye sahip. Kartın kendi üzerindeki BIOS ile malum 1.09V civarının üzerine çıkamıyorum. Power Limit %120'de ve Temperature Limit 90°C'de ayarlı. Bu durumda bile kart 65°C'yi geçmiyor. Bir yazılım aracılığı ile kart BIOS yükleyebileceğimi biliyorum.

    Sorularım burada başlıyor;
    1) Hangi BIOS'u yüklemem lazım emin değilim. Sizin önerebileceğiniz bir BIOS var mı?
    2) Ekran kartının çıkmasını isteyeceğimiz en yüksek voltaj kaçtır? 1.25V misal zarar verir mi?
    3) Sıcaklığı kaç derecenin altında tutmamı tavsiye edersiniz. Ne kadar soğuksa o kadar iyidir, biliyorum
    4) Gerek gördüğüm zaman orijinal BIOS'a dönüş yapabilir miyim?

    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.



  • Up!
  • Paskal serisi olan 1xxx kartlara custom bios atılmıyor. Hatta uzak masaüstü bağlantısı ile ekran kartını kullanan uygulamalarda görüntü bile alamıyorsun. (Örn. Solidworks)
  • Kepler'den sonra bitti bu işler.
  • Founder's Edition kartlara başka kartların BIOS yüklemesini yapanlar var. O nedenle pek bitmiş gibi düşünmedim. Hatta 1.09V civarı olan limiti aşmak için birçok kişi tarafından yapılmış. O nedenle bu 4 sorum hala geçerli bence.

    Aşağıda bu işlemi yapabilen birkaç kişinin forumlarından konular mevcut. Bizden deneyen bilen birisi varsa net tecrübesinden de faydalanmak isterim. Forumdan bildiğim birkaç arkadaşı etiketledim umarım yardımcı olabilirler.
    https://www.overclock.net/forum/69-nvidia/1627212-how-flash-different-bios-your-1080-ti.htmlhttps://forums.guru3d.com/threads/1080ti-bios-mod-very-good.415526/https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/63gbit/you_can_now_flash_asus_strix_bios_to_nvidia_gtx/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 22 Ekim 2018; 16:30:44 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Elimde geçen günlerde aldığım GTX 1080 Ti mevcut, fakat bu tarz bir işlem için deneme yapmadım (stock haliyle mutlu mesut geçiniyoruz). Birkaç sene önce GTX 780 sahibiyken denemelerim olmuştu. Pascal GPU sahibi olup, deneyenler yorum yazarlarsa daha sağlıklı olacaktır.

    İmzanızdan gördüğüm üzere şu anki hız değerleriniz de gayet iyi denebilir. İnsan tabii ki merak ediyor ve OC tutkusu denen bir durum var ama maceraya gerek yok bana sorarsanız. (abartı OC muhabbetine 2 adet GPU feda etmiş birisi olarak belirtiyorum)
  • Merhaba

    Karta yapılacak BIOS ile artacak güç ne verir
    Kart zaten çok güçlü
    Sınırlarına mı gelindi
    Pahalı karta bu uygulama risklidir
    Çok para varsa dert yoktur
    Bence yapılmasın

    Güle Güle..
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Pascal serisi için herkese açık şekilde mevcut olan herhangi bir Custom Bıos aracı çıkarılmadı bu nedenle linklerini attığınız power limiti kaldırılmış olan bıos dışında kullanabileceğimiz bir bıos yada bıos aracı bulunmuyor.1080 Tİ için hava soğutma altında çıkılabilecek limit genelde 2075-2100 Mhz civarıdır fakat fabrika çıkışlı overclocklu gelen bir kart kullanılıyorsa yapılacak ek hızaşırtma sentetik testler dışında çok etki sağlamıyor.Bu nedenle 1080 Tİ için hali hazırda güçlü bir karta bıos mod yada custom bıos uygulamak elde edilen hızaşırtma başarımının yüksek olmaması nedeniyle gerekli durmuyor.

    Kartınıza XOC biosu yüklemek istiyorsanız eğer çift bıos seçeneği varsa denemek için yükleyebilirsiniz çünkü çift bıos olası bir bıos hatası durumunda diğer bıosdan kartı kullanabilmenizi ve brick olan bıosu onarabilmenizi sağlar.Tek bıosu olan kartlarda ise olası bir brick durumunda igpu ile kart bıosu kurtarılabilir aksi durumda karttan görüntü alınamaz hale gelecektir.XOC bıosu power limiti ortadan kaldıran ve overclock uygulandığında düşük sıcaklıkta olsa bile power limitten kaynaklı hız dalgalanmalarını önlemek için kullanılıyor.Referans tasarıma göre özelleştirilmiş bir soğutmayla gelen kartlarda genelde referans tasarımda yer verilen power limit değerlerine göre biraz daha yüksek power limite yer verildiğinden dolayı belirli bir seviyeye kadar uygulanacak olan hızaşırtma(2050-2100 Mhz) için yeterli gelecektir.Kartınızdaki mevcut güç limitleri 1080 Tİ ın hava soğutmayla çıkabildiği değerleri karşılayacak düzeydedir daha üzeri için sadece bıos mod değil sıvı soğutmada gerekecektir.Voltaj limiti ise orjinalinde 1.093 V iken bu bıosla 1.2 V a yükseliyor fakat hava soğutma altında 1.2 V+Unlocked Power limitte karta donanımsal düzeyde zarar verilebileceğini belirtmek isterim.Bu bıos kullanılacaksa ya Custom sıvı soğutma yada Hybrid çözümlerini uygulamak gerekli hava soğutmayla kalıcı hasar oluşabilir.

    Yinede XOC bıosu yüklemek istiyorsanız güncel sürüm Nvflash üzerinden linkini paylaştığınız konudaki video adımlarını uygulayarak deneyebilirsiniz.Bıosu flashladıktan sonra mevcut sürücüyü kaldırıp temiz kurulumla tekrar kurmanız gerekiyor.
  • @REDSTONE: Aynen dediğin gibi hocam. Sırf merak ve limitleri zorlama isteğinden gelen bir durum bu. İmzamdaki değerlerde 3-4 saatlik oyun seanslarını bile çıkartabiliyorum ama kartın ulaştığı sıcaklığı görünce daha ötesine gider mi diye merak ediyorum.

    @Terminator T-800: Custom BIOS'un bu güç limiti ve voltaj limiti kaldırılmış BIOS ile ne farkı var. Konuya çok hakim olmayabilirim ama overclock için başka ne ayarı değiştirebiliriz diye düşününce bulamadım. Şu an için custom sıvı soğutma veya hibrit soğutma projem yok hocam. 25MHz alacağız diye tek BIOS olan kartta bu risk alınmaz diyorsun anladığım kadarıyla.

    Özet olarak atacağım kuş ürküteceğim kuşa değmeyecek ve risk kartın kalıcı hasar alması. Çok da şaapmayalım o zaman
    Değerli bilgileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Custom Bıos araçları ile değiştirebileceğiniz çok sayıda parametre var.Örneğin 980/980 Tİ kullanırken kartın fan hızlarından(minumum ve maksimum devir) boost değerlerine(hangi voltajda hangi boost hızında çalışağına) bellek efektif hızlarından power limite kadar bıos tweakerlar sayesinde değiştirebiliyorduk.Bu nedenle custom bıos araçları aslında kart için default bıosu istediğimiz ölçüde editleyebilmemizi sağlıyordu.XOC bıos ise sadece power limiti artırılmış ve voltaj değeri 1.2 V a çıkarılmış bir bıos ve her kart ile uyumlu değil,eğer Pascal için bıos editorler olsaydı kartımızın orjınal bıosu üzerinden kartla uyumlu olacak şekilde bıosu özelleştirebilir ve uygulayabilirdik.

    Aynen öyle hocam,25-50 Mhz için bu riskli işlemi uygulamanıza hiç gerek yok.Rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 22 Ekim 2018; 22:45:43 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Herkes hem fikir gibi görünüyor, böylesi daha iyi olur.
  • Bios vs eskilerde kaldı , sivi soğutma ile GTX 780 lightining 1.4v vermiştim 3. parti yazılım ile 1450mhz çıkabilmistim ama aldığım performans değmedigi için ve o kartlardan sonra Nvidia iyice kapattigindan bende bıraktım.



    Çok meraklıysanız bu işlere ve İngilizce varsa bu kanala bakın belki işinize yarar birşeyler bulursunuz , Hardware overclock için , işi bilen adam iki lehim ile kartı komple açar

    https://youtu.be/xvBJftLRt4I



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 23 Ekim 2018; 2:9:51 >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan o fantazileri yapmak için GTX7xx serisi ya da öncesi bir kart bulmak lazım gelecek ucuz yoldan ki patlarsa üzülmeyelim.

    Video için teşekkürler hocam. Gördüğüm üzere uzun uzun ama basit şekilde shunt mod (hard mod) olayını anlatmış. Kartı açıp geri toplamak çok daha zor gelir bana bu üşengeçlikle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Founder's Edition kartlara başka kartların BIOS yüklemesini yapanlar var. O nedenle pek bitmiş gibi düşünmedim. Hatta 1.09V civarı olan limiti aşmak için birçok kişi tarafından yapılmış. O nedenle bu 4 sorum hala geçerli bence.

    Aşağıda bu işlemi yapabilen birkaç kişinin forumlarından konular mevcut. Bizden deneyen bilen birisi varsa net tecrübesinden de faydalanmak isterim. Forumdan bildiğim birkaç arkadaşı etiketledim umarım yardımcı olabilirler.
    https://www.overclock.net/forum/69-nvidia/1627212-how-flash-different-bios-your-1080-ti.htmlhttps://forums.guru3d.com/threads/1080ti-bios-mod-very-good.415526/https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/63gbit/you_can_now_flash_asus_strix_bios_to_nvidia_gtx/
    netde bulunan Asus XOC biosu var, ( Evga 1080 ti FTW3 e flashlayıp test de yapmıştım, forumda mevcut ) yük altında 1.2v a kadar çıkabiliyor ( curve ile özel eğri yapmanız lazım), power limit kaldırılmış, benzer bios 1080 ler içinde mevcut. Bu bios modlanırken imzası korunmuş yada tekrar aktif hale getirilmiş bu sebeple nvflash üzerinden kartlara atılabiliyor, pascal lar için aslında bir bios edit programı mevcut fakat kendiniz editlediğiniz biosu karta atmanız için imza baypass edilmiş bir nvflash sürümü ( şuan için sadece maxwelleri destekleyen sürümü mevcut) yada harici eeprom flashlayıcı lazım, ki bu kadar uğraşa gerek yok bu bios günlük kullanım içinde ideal, 1.2v hem kart ömrü hemde tatmin edici bir oc açısından iyi bir değer, power limit ise tamamen kaldırılmış, boşta ise voltajlar düşüyor aynı orj versiyonu gibi.
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi için çok teşekkürler hocam. Şu an kartı riske atmamaya karar verdim ama elime yine geçen seferki gibi ucuz yollu bir GTX1080Ti daha geçerse onda deneyeceğim. Siz forumdaki konunun linkini de verebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Detaylı bilgi için çok teşekkürler hocam. Şu an kartı riske atmamaya karar verdim ama elime yine geçen seferki gibi ucuz yollu bir GTX1080Ti daha geçerse onda deneyeceğim. Siz forumdaki konunun linkini de verebilir misiniz?
    https://forum.donanimhaber.com/rehber-pascal-kartlarda-curve-overclock-gtx1080-ti-bios-mod-1-2v--129212518?
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.