Şimdi Ara

FREELANCER ve STEAM'den en az zaiyatla para nasıl çekilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Benim halihazırda freelancer.com'da ve Steam'de birikmiş bir miktar param ($) var. Daha önce 100$'lık bir ödemeyi bankama(Akbank) aldığımda 10$ kesinti yapmışlardı. Şimdi baktım ki, en düşük kesinti tutarı 30$ olmuş. Böyle bir kesintiye uğramadan, yada en az kayıpla parayı Türkiye'ye getirmenin bir yolu varmıdır? Benim aklıma gelen ama başarılı olamadığım şeyler şunlar:

    1) Direk başka bankalara baktım önce. Hemen hemen hepsi aynı miktarda kesinti yapıyor. Acımıyorlar maşaallah. En para'yı aradım, masraf filan almadıklarını söylediler ama swift durumunda herhalukarda bir kesinti yapılır dediler. Ne kadar olduğunu da söylemediler. Eğer yanlış anlamadıysam tabi.
    2) Payoneer diye bir sistem vardı. Orda 1000'de iki-üç oranında bir kesintiyle alınabiliyormuş. Hesap açılıyor ve kart başvurusu yapılıyor falan. Ama bugün baktığımda freelancer.com'da para çekme seçenekleri arasında artık bulunmadığını gördüm. Kaldırmışlar malesef..
    3) Paypal hesabını yurtdışında alıp burada kullanmak gibi bir şey var. Güvenemedim..

    Kısacası başlıkta belirttiğim gibi, en az zayiatla bu parayı (ve olursa sonrakileri) nasıl alabilirim? Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok makbule geçer..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 14 Ekim 2018; 0:21:49 >



  • Konuya bir cevap olsun;
    Ben enpara hesabıma aktarmıştım. Hemen hemen hiç kesinti olmamıştı. TL üzerinden almış olabilirim. Zaman geçtiği için hatırlamıyorum pek.

    Not: Ozelden mesaj yazamıyorum. Sms onayı gerekiyormuş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. aslında en merak ettiğim konu parayı illaki TL'ye çevirip çevirmedikleri. Yani dolar hesabı mı vermeliyim yoksa TL hesabı mı? Kendi sitelerinde bir dolar kuru belirlemişler yaklaşık %5'e tekabül eden bir azalma oluyor. Tabii bi de buradaki banka kesinti yapar diye düşünüyorum. Freelancer.com'un her alınan ödeme için de %10 kesinti yaptığı düşünülürse oldukça azalıyor para. Biraz daha detaylı bilgi alabilme şansım var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekardon

    Cevabınız için teşekkürler. aslında en merak ettiğim konu parayı illaki TL'ye çevirip çevirmedikleri. Yani dolar hesabı mı vermeliyim yoksa TL hesabı mı? Kendi sitelerinde bir dolar kuru belirlemişler yaklaşık %5'e tekabül eden bir azalma oluyor. Tabii bi de buradaki banka kesinti yapar diye düşünüyorum. Freelancer.com'un her alınan ödeme için de %10 kesinti yaptığı düşünülürse oldukça azalıyor para. Biraz daha detaylı bilgi alabilme şansım var mı acaba?
    Melesef.. Burada yazdığım tarihten sonra bir daha freelancer dan iş almadım. Sadece aklımda kalanlar şunlar;
    - Bu konuda en avantajlı banka enpara (Akbank vardı bende.. Afedersiniz, hayvan gibi kesinti yapıyordu)
    - Döviz kurunda farklılık her halükarda oluşuyor.
    - Bir çok farklı ödeme metodu için uğraştım. Hatta bankaları arayıp ne kadar kesinti olacağını öğrenmeye de çalıştım. En sonunda karar kıldığım şey TL üzerinden ödemeyi almak oldu. (TL ödüyorlardı yani)
    - Tam emin değilim ama dolar kesintisi TL kesintisinden daha yüksekti galiba.. Ama tekrar diyeyim, bundan emin değilim. O kadar uğraştıktan sonra "aman be! Ne keseceklerse kessinler" demiştim.. Fakat sonuçtan memnundum aşağı yukarı.

    Velhasıl sizde bir şekilde ödemeyi alın bence. Sonucta tecrübe olur. Zaten bu son işiniz olmayacaktır. Bir sonraki kazancınızda ona göre adım atarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 15 Nisan 2020; 12:53:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka kullanmaman lazım. Çünkü çift taraflı masraf alınıyor. 15 usd gönderdiğin banka, 15 usd de aalan banka kesiyor. (tutara göre artabilir ama azalmaz)

    Banka dışı finansal kuruluş kullanman lazım. PeP diye bir ödeme kuruluşu var. üye olup yurtdışı iban oluşturuyorsun avrupa ve ingiltereden eur ve gbp para gönderirken bu ibanı giriyorsun pep hesabına geliyor. oradan da 2-3 liraya türkiyedeki bankana çekebiliyorsun.

    1000 eur / gbpye kadar masraf 1 ila 6 eur / gbp değişiyor sanırım. tek masraf da bu. buna bi bak isteren
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.