Şimdi Ara

LASTİK ETİKETİ YAKIT VERİMLİLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
17.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum AB lastik etiketi uygulamasında yakıt verimliliği A ile G arası harflerle ifade edilmiş.
    Konu ile ilgili internet sitelerinde A ile G arasında 100 km'de 0.5 lt tüketim farkı olacağını okudum. Bir başka sitede ise %7.5 gibi bir farkdan bahsedilmiş.
    Benim anlamak istediğim bu genel olarak tüm lastikleri birbiri ile kıyaslayacak bir ölçü mü, yoksa aynı kategorideki lastikler mi birbiri ile kıyaslanması için midir? Örnek vererek daha açık ifade etmeye çalışayım. Mesela aynı ebadda kış ve yaz lastiklerinin her ikisinin de uyakıt verimliliği C olursa araçta kış lastiğinden kaynaklı yakıt tüketim artışı olmaz mı? Yoksa Kış lastiğine göre C farklı yaz lastiğine göre farklı mıdır?



  • Hepsi sabitenmiş değerlerdir, yaz-kış-4 mevsim farketmiyor. Zaten bu değerleri aşacak tipte lastiklerde etiket olmuyor, off-road lastikler, çivili lastikler vb.

    Dikkat edilmesi gereken nokta aynı marka ve model lastiğin farklı ölçülerde farklı sonuçlar verebilmesi. X lastiği 195 tabanda A sınıfı ıslak performansı veriyorsa 205 tabanda B sınıfına düşebilir, tek tek ölçüleri kontrol ederek değerlere bakmakta fayda var.
  • Yaz, kış ve dört mevsim lastikler için aynı test prosedürü geçerlidir. AB etiketlemesinde binek, hafif ticari ve küçük kamyon lastikleri test edilip etiketlenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde kafamı kurcalayan bir sorudur.Mesela E değeri almış bir lastik yakıtı ne kadar etkiler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Josepth

    Benimde kafamı kurcalayan bir sorudur.Mesela E değeri almış bir lastik yakıtı ne kadar etkiler?
    Her bir harf etiketi arasında yaklaşık %1,25 fark vardır. A ile E arasında yakıt tüketimi farkı kabaca %5'tir diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etiket değerleri belirlenirken, tüm lastikler belirli standart testlerden geçmektedir.
    Genelde kış lastiklerinin yakıt verimliliği etiket değeri, yaz lastiklerine nazaran çok daha düşüktür. Bu konuda en büyük etken ise, kış lastiklerinin geniş diş aralıklı sırt desen tasarımlarıdır.

    A yakıt sınıfı bir lastik ile, E olan arasında, 1 yılda ortalama 1 depo kadar fark oluşmaktadır. 4 ay kış lastiği taktığınız düşünürsek, bu da 1/3 depoya karşılık gelecektir. Ancak A veya B gibi yakıt verimliliği sunabilecek olan lastikler, genelde daha hafif kış koşulları için üretilen ürünlerdir. Aracınızı kullandığınız bölgenin gereksinimlerine uygun bir lastik tercih edilmesi, yakıt verimliliği veya ses desibeli gibi kriterlere göre ürün tercihi yapmaktan çok daha sağlıklı olacaktır.

    Sitemiz üzerinden enerji etiketleri ile birlikte ürünleri inceleyebilirsiniz.

    Size ve sevdiklerinize, güvenli yolculuklar dileriz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.