Şimdi Ara

YAYA GEÇİDİNDE YAYAYA YOL VERMEDEN HIZLA GEÇEN ARAÇLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
6.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir Türkiye gerçeğidir yaya geçidinde geçiş önceliğinin yayaya ait olduğunu bilmeyen cahil insanlara ehliyet verilmesi. Hemen hemen her gün Türkiye'nin her yerinde medyaya yansımayan bu kazalar (cinayet) yaşanmakta. Bu medeniyetsiz, cahilleri eğitmek maalesef kalem, kitap ile mümkün değil. Aşağıdaki şu sözden yola çıkarak benzer bir uygulamayı yaya geçitlerine de yapmak gerekiyor.

    İsveç’te derler ki;
    “Eğer bir yerde çok fazla kasis varsa orada trafik kültürü düşüktür”
    Bunun sebebini de şöyle açıkladılar; “Tabelayı okumak yetmiyorsa, okuduğunu anlamıyorsa, fiziksel engel ile durdurmak zorunda kalıyorsun demektir” ülkenin gelişmişlik seviyesi özetidir bu.


    Yaya geçitlerine de paintterk olarak çizdiğim şu tarz bir proje şart.

    *Bir yaya karşıya geçmeden önce geçiş düğmesine basar ve yolda açılır/kapanır metal bariyerler çıkar. Belli bir süre sonra otomatik olarak bu bariyer tekrar kapanır ve araçlar yoluna devam eder. Bu insanları yaya geçidinde ancak bu şekilde durdurabiliriz.

    YAYA GEÇİDİNDE YAYAYA YOL VERMEDEN HIZLA GEÇEN ARAÇLAR


    Haberler:
    https://www.dha.com.tr/yurt/otomobil-yaya-gecidine-daldi-anne-ve-iki-kizi/haber-1603194/video/

    http://www.turkishpress.co.uk/saglik/yaya-gecidinde-yayaya-carpmak-kasten-oldurme-sayiliyor-h174.html

    https://www.tozlumikrofon.com/anlamini-bilmiyoruz-yaya-gecidi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 9 Ekim 2018; 9:37:56 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41635B9FE

    Bu mesaj silindi.
    Bunu ben de anlamıyorum. Haziran gibi bisiklet ile Yalova turu yapmıştık. Yalova'nın bisiklet yolu boydan boya kilometrelerce uzunlukta araç park yeri haline gelmiş. Devlet, belediye bu araç sahiplerinin araçlarını çekse, cezalar yazsa belediyenin kasasına deli gibi para girecek. İstanbul'da bu rakam 100x daha fazla.
    O metal bariyer olayı sakat ama diğer yandan mantıklıymış aslında.



    Ehliyet kursunda yayanın yasal olarak öncelikli olduğunu öğrendiğimde inanılmaz şaşırmıştım. Lafta da olsa varmış böyle bir şey.



    Ama iş uygulamaya gelince öyle olmuyor.



    İlk başta eğitimlerde sürüş hocalarının bile bunu takmadığını gördüm.



    Ehliyeti aldığımda yayaya yol vermeyi denediğimde ya da en azından yaya geçidi gördüğüm zaman hız düşürdüğümde pederden yarım saat azar işittim.



    Bunun dışında yayaya yol verilmesine de alışık değil yayamız. Olayı anlamayıp bekleyen veya geç geç diye atar gider yapan da var. Ayrıca yayaların diğer sorunu yine benzer bir bilgisizlik. 100 metre içinde yaya geçidi varsa yayayım diye yola atlayamazsın. Atlarsan ve araba çarparsa da sen kusurlu oluyorsun. Bakıyorum millet 10 metre ötedeki yaya geçidine yürümeyi angarya görüyor.



    Kısacası ben yayayken bana yol veren veya adam gibi sinyal kullanan birini gördüğümde, arabadayken yayaların da kurala tabiş olduğunu bilen birini gördüğümde yemin ederim gözlerim yaşarıyor. Bu insanları arabadan indirip/inip tebrik etmek istiyorum. Oysa ki bunlar günlük rutinin bir parçası olmalıydı.



    Bunları yapmayan öküz sürücülerin de sinyal kollarını söküp daha münasip bir bölgeye takmak istiyorum veya öküz yayayı görünce tam gaz gitmek istiyorum ama o kadar çoklar ki sövmekten yoruldum.



    Kısacası yasalar uygulansa yeter bir yere kadar.
  • Turkiye gibi yerlerde yayaya yol vermek cinayete yol acar. Sen durursun yanindaki durmaz, kisiyi ezer.



    Turkiyede kural kuralsizlik olmus, kafalarinda birsey olusturmuslar onu kural saniyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Turkiye gibi yerlerde yayaya yol vermek cinayete yol acar. Sen durursun yanindaki durmaz, kisiyi ezer.



    Turkiyede kural kuralsizlik olmus, kafalarinda birsey olusturmuslar onu kural saniyorlar.
    Bir örneğini hemen video ile canlı kanlı örneklendirelim. Bahsettiğim metal bariyer sisteminin bu video da olduğunu hayal et. Öndeki araç durmuştu yandan hızla sollayıp geçen o minibüs açılan bariyere çarpacaktı (bu noktada o şoför ölürse doğal seçilim olmuş olur) İnsanlar yavaş yavaş, malları canlarından daha değerli olduğu için bu kuralı zorla öğrenmiş olurlar.


    Cana geleceğine mala gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 9 Ekim 2018; 9:43:23 >
  • Batılı ülkelerde yaya geçidinde bir yayayı öldürmek cinayetle eş anlamlıdır. Gerçi bizde cinayet işleyen bile birkaç yıl içinde serbest kalıyor. O yüzden söyleyecek birşey yok.
  • Tastarakay kullanıcısına yanıt
    şu duruma düşmemek için hergün eryaman 1.tbmm caddesinden sağa doğru dönerken yayalara yol vermiyorum. 2 3 kere denedim herseferinde çarpıyorlardı arkadan. gerekirse ceza yerim daha ucuza gelir. çok tedirgin oluyorum geçerken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

    şu duruma düşmemek için hergün eryaman 1.tbmm caddesinden sağa doğru dönerken yayalara yol vermiyorum. 2 3 kere denedim herseferinde çarpıyorlardı arkadan. gerekirse ceza yerim daha ucuza gelir. çok tedirgin oluyorum geçerken.
    Olur da bahsettiğim tarzda bir uygulama hayata geçerse, umarım o metal bariyerler ile tanışırsın.
  • Bunlar ne ki Bu memlekette denizde yüzen adama araba çarptı 😂
  • Burası "yürüyenin canı çıksın" ülkesidir. Araban yoksa bir hiçsin. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/yaya-gecidinde-facia-aralarina-daldi-40980728
  • Bu kazaların çoğu telefona bakmaktan oluyor.Herif ya boş yolda gitmiyor ya da böyle millete çarpıyor.
  • Tam da bunu anlatıyor...

  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    aynen bu çok başıma geldi. ben yol veriyorum arkadan motor geliyor son sürat yayayı sıyırıp geçiyor kaç defadır... veya arkadaki araçlar başlıyor kornaya basmaya...
  • Tastarakay kullanıcısına yanıt
    umarım sen tanışmazsın. evrimini tamamlayamamış insancıkların yaşadığı ülkede umarım hep mutlu olursun bu kafayla.
  • Geçenlerde kadının biri eziyordu beni az kalsın. Birde kafayı çıkarmış görmüyor musun koca arabayı dedi.

    Bende " ben neden seni göreyim senin beni görmen lazım yaya geçidi burası dedim "

    Homurdanarak devam etti yoluna.
  • Türkiye'de yaya geçidi haklı ölüm demektir.
  • Polonyada en onde iki otobus arkasinda üc otomobil, karsiya gecicem yaya gecidinden burda alismisim durdum adamlari bekliyorum adamlar da benim gecmemi bekliyor sofor eliyle gec yapti da gectim Bizim gibi dördüncü dünya ulkelerinde normaldir egitimsizlik cahillik bilgisizlik dolu. Hayrettin videolarinda adam abd de yaya gecidine sandalye kurup oturuyor korna caliyorlar ulan olur mu boyle sey diyordum da olurmuş cidden. Bizim comarlar da yaya gecidinde araca yol vermezsen atar yapiyorlar
  • Polonyada en onde iki otobus arkasinda üc otomobil, karsiya gecicem yaya gecidinden burda alismisim durdum adamlari bekliyorum adamlar da benim gecmemi bekliyor sofor eliyle gec yapti da gectim Bizim gibi dördüncü dünya ulkelerinde normaldir egitimsizlik cahillik bilgisizlik dolu. Hayrettin videolarinda adam abd de yaya gecidine sandalye kurup oturuyor korna caliyorlar ulan olur mu boyle sey biri inip dalmiyor kesin oyun diyordum da olurmuş cidden. Bizim comarlar da yaya gecidinde araca yol vermezsen atar yapiyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 9 Ekim 2018; 12:6:6 >
  • Kötüye kullanıma açık bir sistem. Yaradan çok zararı olur, özellikle teröristler hekleyip de kullanır..
  • Yaya geçidinde durup yol veriyorum 20 metre ileriden 10 metre geriden herkes yola atlıyor. Yaya açısından da bu işin bir düzeni olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

    umarım sen tanışmazsın. evrimini tamamlayamamış insancıkların yaşadığı ülkede umarım hep mutlu olursun bu kafayla.
    "Bu duruma düşmemek için hergün eryaman 1.tbmm caddesinden sağa doğru dönerken yayalara yol vermiyorum."

    Yukarıda yazdığına yoruma göre evrimini tamamlayamamış insancıklar grubuna sen de dahilsin. Daha fazla batmadan sus bence. Ya da bloklayayım ben ya hadi iyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Airbus A350 XWB

    Bu kazaların çoğu telefona bakmaktan oluyor.Herif ya boş yolda gitmiyor ya da böyle millete çarpıyor.
    Hiç bir suçu olmayan masumların canının yanmasındansa bu tip insanların azalarak yok olması daha cazip geliyor. İyi yönünden bakmak lazım. Düşünsene bu tarz bir sistem yüzünden bir çok hadise (eminim çok çok fazla sayıda olacaktır) meydana gelince insanlar ister istemez can ve mal güvenliği korkusu ile trafikte telefon ile uğraşmaz daha dikkatli araç sürer. Bir yaya geçidi gördümü artık reflex olarak yavaşlar ve durur. Bir süre sonra bu alışkanlık (uzmanlar 21 gün diyor) zihinlere iyice kazınır ve artık kırmızı ışıkta dahi dururlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.