Şimdi Ara

Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.464
Cevap
77
Favori
436.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1079 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony, yine TR PSN için en yüksek fiyatları belirlemiş durumda! Bu da yetmezmiş gibi bakın ne oldu:

    SONY İNDİRİMLİ OYUNLAR BÖLÜMÜNÜ TÜRKİYE İÇİN KALDIRDI!

    Koronavirüs - COVID-19 salgını nedeniyle bugünlerde kimse evinden dışarı çıkamazken Sony, bunu fırsat bilip cebine daha çok para girebilmesi için bu bölümü biz Türk oyunculara "ÖZEL OLARAK" kaldırmış durumda!

    İndirimli oyunlar bölümünü Türkiye için kaldıran Sony'ye karşı yine sesimizi yükseltmemiz gerekiyor!


    -

    Konuda PlayStation bindirimlerini paylaşmaya devam edelim. Bindirime yapılan indirim yine bindirimdir.

    -

    Duyuru:

    Arkadaşlar heyecanınızı anlayabiliyoruz ama sakin olalım.

    Rekabet Kurumunun verdiği ceza Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.nin yaptığı başka bir aykırılıktan dolayı verilen bir ceza. Yine biz oyuncular açısından çok önemli bir gelişme ancak bizim meselemiz henüz sonuçlanmadı. Ticaret Bakanlığı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ceza verip vermeyeceğine karar verecektir. Ceza verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer bu ceza gelirse Rekabet Kurumunun cezası hafif kalabilir, beklemedeyiz.

    -

    Donanım Haber, konuyu haberleştirdi. Biz oyuncuların sesinin duyulması adına önemli olan bu haberi yaptıkları için Donanım Haber ailesine ve haberi hazırlayan Yusuf Akbaş'a teşekkür ederiz.






    -

    Etkinliğimizden sonuç aldık ve Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.ye Ticaret Bakanlığı soruşturma başlattı!


    Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]


    Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]


    Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]


    Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]



    Konuyu haberleştirmek isteyen "oyun basını", lütfen "bizimle" irtibata geçin.

    -

    PlayStation Store'u Ticaret Bakanlığına E-Devlet Üzerinden Şikayet Ediyoruz


    Şikayet metni:

    Konu: Sony PlayStation Store'un Türkiye fiyatlandırması

    Sony PlayStation Store isimli çevrim içi dijital mağazanın Türkiye kolu geçtiğimiz aylarda kur artışlarını bahane ederek oyun fiyatlarında devasa zamlar yapmıştı. PlayStation Türkiye Ülke Müdürü Mustafa Yiğit çeşitli röportajlarda, oyun fiyatlarının "Euro" baz alınarak belirlendiğini ve zamların sebebinin Euro kurundaki artış olduğunu belirtmektedir.

    Ancak, zamların yapıldığı 23 Eylül 2018 tarihinde Euro/TL paritesi 7,4 iken, ekonomimizdeki olumlu gidişat sayesinde bugün bu parite 6,1'dir. Mamafih, yüksek parite üzerinden belirlenen yüksek oyun fiyatları yeni pariteye göre güncellenmemiştir. Bugün İspanya'ya 69,99 Euro (=428.6 TL), İngiltere'ye ise 59.99 İngiliz Sterlini (=420.6 TL) üzerinden satılan Red Dead Redemption 2 isimli oyun ülkemize 469 TL üzerinden satılmaktadır. Bu durum diğer oyunlar için de aynıdır. Enflasyonla topyekün mücadele ettiğimiz bu dönemde bu fiyatlar kabul edilemez.

    Gereğinin yapılmasını arz ederim.

    Nasıl yapılır?

    Öncelikle E-Devlet üzerinde oturum açmanız gerekiyor. Sonrasında şu aşamaları takip edin:

    Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]


    Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]


    -

    Yeni etkinliğimiz saat 18.00'de başlayacaktır. Herkesin katılımını bekliyoruz.

    Daha derli toplu bir çalışma için oluşturduğumuz ekibe katılmak isteyen arkadaşları bekliyoruz: Link kaldırılmıştır.

    Giriş yaptığınızda #oyun_genel kanalından DH kullanıcı adınızı yazmayı unutmayın.

    -

    Konuyu bugün itibarıyla devraldım.

    Çok kısa zaman içinde yeni etkinlikler düzenleyeceğiz.

    Uygun fiyatlı ve kaliteli oyunlar oynamak hepimizin hakkı.



    -

    2 Kasım 2018 öncesi gelişmeler:

    GÜNCELLEME:

    Twitter'da #BoycottPSNTurkey ve #PSNTurkiyeyiBoykotEt hashtagleri ile TT çalışması yapıyoruz. Atacağınız tweetlere bu hashtagleri ve @AskPS_UK @PlayStationEU @PlayStationTR hesaplarını eklemeyi unutmayın.
    https://twitter.com/boycott_psntr

    Ayrıca Xbox grubuda bir hashtag çalışması yapıyor, onlarada destek verelim.
    https://twitter.com/morkun9/status/1050130202003673090

    --

    Kampanyaya destek verenler: Enis Kirazoğlu, Multiplayer, Konsolüssü, Levent Pekcan, Sinan Akkol

    --

    Konuya ilk müdahale geldiğinden bu yana iyi niyetli düşünmeme rağmen, yönetimin maili paylaşamayız ama mailin içeriği zaten bu tavrından ötürü e-postaları konuya yeniden ekliyorum.

    quote:

    eric_lempel@playstation.sony.com, richybee@gmail.com, jill_erb@playstation.sony.com, duyguyildirim@gmail.com, cro.en@eu.sony.com, jim_ryan@scee.net, nis@scee.net


    Amaç Playstation Avrupa'ya mızmızlanmak değil, bir çözüm arayışıdır. Bu kampanyanın muhattabı da DonanımHaber değildir. Dolayısı ile Playstation Türkiye tarafından yapıldığı iddia edilen -tam metni bizimle paylaşılmayan- açıklama bu kampanyayı sonlandırmak için yeterli değildir. Lütfen insanların protesto haklarına saygı gösterin.

    Ekşi sözlük;
    https://eksisozluk.com/sony-ingiltereye-zamlara-karsi-mail-kampanyasi--5809033

    Reddit;
    https://www.reddit.com/r/PS4/comments/9mjhne/turkish_ps4_owners_start_mail_campaing_against_ps
    https://www.reddit.com/r/Turkey/comments/9mjl9t/ps_store_turkiye_zamlarına_karşı_mail_kampanyası

    Change.org kampanyası;
    https://www.change.org/p/cro-en-eu-sony-com-playstation-ingiltere-ye-fiyatlar-ile-ilgili-toplu-mail-at%C4%B1yoruz

    Xbox kullanıcısı arkadaşlar ayrı bir konuda toplanıp benzer bir kampanya başlatmışlar, onlara destek içinde konu linkini aşağıya ekliyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/xbox-a-fiyatlar-ile-ilgili-mailler-atiyoruz-ticaret-bakanligina-sikayet-ediyoruz--135320797

    BİLGİLENDİRME (Forum Yönetimi Tarafından Eklenmiştir.)

    PlayStation Avrupa’dan bize gelen bilgiye göre, PS Store Türkiye fiyatlarıyla ilgili olarak iletmiş olduğunuz e-postalarınız ilgili kişilere ulaşmıştır. PlayStation Avrupa, e-postalarınızda belirttiğiniz taleplerinizi değerlendirmektedir. İlginiz için teşekkür ederiz

    -----

    Arkadaşlar herkese selam,

    PSN Store'daki son fiyat artışları hepinizin malum ve Playstation Türkiye'de bu konuda son derece ilgisiz. Her şey İngiltere'den yönetiliyor, bizim yetkimiz yok diyip işin içerisinde sıyrılıyorlar. Ben koltuklarını en azından bir süre daha kaybetmemek için yaşadığımız sıkıntıyı tam olarak İngiltere'deki yöneticilere aktaramadıklarını düşünüyorum.

    Bu nedenle Playstation İngiltere'ye sıkıntımızı anlatan mailler gönderelim diyorum. Ben bir e-posta metni hazırladım, üzerinde düzeltmeler yapıp & uzlaşıp sonra toplu bir şekilde bulduğumuz iletişim adreslerine gönderelim.

    quote:


    Hello there,

    I am writing this email with the hopes of conveying the concerns of Turkish Playstation community.

    As a member of Playstation community in Turkey, I must sadly report that, the latest pricing strategy of Playstation Turkey online store has started to greatly impact whether we can afford to play games. You might know that Playstation Turkey online store is not locally managed and is subject to European pricing. In other words, we pay close to 70 euros for newly released games. The problem is, we can't afford it economically. You can clearly see our predicament when you simply compare minimum wages across countries like France, Germany and the UK versus Turkey. By simply comparing minimum wages, you can see that a person in those countries earn about five (yes 5!) times of a counterpart in Turkey (around 1500 euros vs 300).

    The solution to our problem is not as hard as it sounds. You can see for yourself that online services like Spotify, Netflix, Apple Music, EA Access and Xbox Game Pass all have special pricing for Turkey. Furthermore, STEAM has special pricing and discounts for our country as well.

    In short, we kindly ask Sony to revise the prices for Turkish Playstation Store and apply the fixed exchange rate that will make games reachable for Turkish Playstation players. We think it may be obtainable by revising the prices and putting a region lock to games that are sold on the Turkish playstation store.

    Best regards,


    Türkçe çevirisi

    quote:

    Merhaba,

    Türk Playstation sahipleri olarak Playstation Store Türkiye’de son dönemde artan oyun fiyatları ile ilgili geri bildirimde bulunmak istiyoruz. Türk Lirası'nın (TL) ABD Doları ve Euro karşısında değer kaybetmesi nedeniyle, Türkiye'de temel ihtiyaçlar bile daha pahalı hale geldi. Playstation Türkiye'deki son fiyat güncellemesi ile Marvel's Spider-Man (469 TL) & Red Dead Redemption 2 (469 TL) ve hatta daha eski oyunlar (Shadow of the Tomb Raider (469 TL) gibi) asgari ücretin (1603 TL) neredeyse 1/3'üne denk geliyor. Bu nedenle, bizler için oyun satın almak artık imkansız hale geldi. Mevcut döviz kuru dalgalanmaları gerçek satın alma gücümüzü yansıtmıyor.

    İzlediğiniz politikayı takip etmek yerine Sony'nin Türkiye pazarında Steam gibi sabit döviz kuru uygulayabileceğini düşünüyoruz. Türk Playstation Store fiyatları, Türk halkının gerçek satın alma gücüne karşılık gelen ortalama bir değere indirgenebilir. Elbette, Sony'nin kar marjı hakkındaki endişelerini anlıyoruz, ancak bu fiyat seviyesinde oyunları sadece azınlık bir gruba satmak anlamsız. Oyunu daha az kişiye satmak yerine revize edilmiş fiyatlar ile binlerce oyuncu oyunları satın alabilir. Şu durumda, pek çok oyun, ABD Playstation mağazasında Türk mağazasından daha ucuz.

    Özetle, Sony'den Türk Playstation Store'a yönelik fiyatları revize etmesini ve sabit döviz kuru uygulamasına geçerek Türk Playstation oyuncuları için daha ulaşılabilir fiyatlandırma uygulamasını istiyoruz. Bunun, fiyatların revize edilerek ve Türk PlayStation Store'da satılan oyunlara bölge kilidi eklenerek mümkün olacağını düşünüyoruz.



    Sessiz kalarak sadece fiyatları kabullenmiş oluyoruz. Protesto hakkımızı kullanmayıp sessiz kalırsak ancak satışlar düştüğünde yalandan bir kaç indirimle geçiştirirler ama durumdan rahatsız olduğumuzu belli edersek fiyatların kalıcı olarak daha makul bir seviyeye çekileceğine inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 21 Mart 2020; 14:43:44 >







  • çok yüksek bir katılım olursa birşey olabilir belki.denemekte fayda var.3-5 yere mail yollamakla birşey kaybetmeyiz

    E-Posta Adresleri

    cro.en@eu.sony.com
    jim_ryan@scee.net
    help@uk.playstation.com
    eric_lempel@playstation.sony.com
    richybee@gmail.com
    jill_erb@playstation.sony.com
    duyguyildirim@gmail.com

    Change.org Kampanyası
    https://www.change.org/p/cro-en-eu-sony-com-playstation-ingiltere-ye-fiyatlar-ile-ilgili-toplu-mail-at%C4%B1yoruz

    Konuya Giren Arkadaşlardan Ricam Öne Çıkar Butonuna Lütfen Basınız.
    Arkadaşlar bu konunun linkini vererek aşağıdaki adresleri tweetleyiniz.

    https://twitter.com/PlayStationEU
    https://twitter.com/PlayStationUK
    Playstation Türkiye Tarafından Sansür Uygulandığının Kanıtı

    Link:https://community.eu.playstation.com/t5/Removed-Posts/Playstation-Ingiltereye-mail-atiyoruz-oyun-fiyatlari-hakkinda/m-p/25837459

    Google Aramaları Konunun Açıldığına Dair Kanıt:




    Twitter'da #BoycottPSNTurkey ve #PSNTurkiyeyiBoykotEt hashtagleri. Atacağınız tweetlere bu hashtagleri ve @AskPS_UK @PlayStationEU @PlayStationTR hesaplarını eklemeyi unutmayın.
    https://twitter.com/boycott_psntr

    Change.org Kampanyası
    https://www.change.org/p/cro-en-eu-sony-com-playstation-ingiltere-ye-fiyatlar-ile-ilgili-toplu-mail-at%C4%B1yoruz

    E-Posta Kampanyası ve Adresleri
    Sony Interactive Entertainment Europe Limited
    nis@scee.net

    cro.en@eu.sony.com
    jim_ryan@scee.net
    eric_lempel@playstation.sony.com
    richybee@gmail.com
    jill_erb@playstation.sony.com
    duyguyildirim@gmail.com
    help@uk.playstation.com
    aynen.mevcut müdürün kullanıcı sorunlarıyla ilgilenmediğini ve müşteri hizmetlerinin yardımcı olmadığınıda eklenmeli.bunlar kovulmalı
    yalan birşey söylemiyoruz.gerçekten doğru bunlar.ezberledikleri yazıyı okuyorlar.türkçe harf kullanma,psnde banka kartı geçmezmiş.kredi kartı geçermiş gibi yalan bilgiler.yok ya..
    Bu nasil bir skandaldir arkadaslar???

    Mail adresleri kaldiriliyor siliniyor. Durumun farkinda misiniz? Mustafa yigit adli sahis foruma mudahalede bulunuyor muhtemelen ya parali sekilde ya da tehdit olarak.

    Bu fiyatlar bizlik degil diyorlar. Biz kendimiz onun yapamadigi korkaklik yaptigi seyi gorevi olan seyi biz yapiyoruz o parasini cebe indirirken.

    Simdi de mail adresleri siliniyor.

    Bastirin arkadaslar. Yok oyle konuyla ilgileniyoruz haberleri filan. Ilk mesaji kimse dikkate almasin. Ilk mesaji AktifProje adli arkadas degistirmemistir. Mudahale ediliyor mesajlarina. Kim vermis bu bilgiyi? Konuyla ilgilendiklerini Sony UK in agzindan duymadan birakmayin bu isi.
  • çok yüksek bir katılım olursa birşey olabilir belki.denemekte fayda var.3-5 yere mail yollamakla birşey kaybetmeyiz

    E-Posta Adresleri

    cro.en@eu.sony.com
    jim_ryan@scee.net
    help@uk.playstation.com
    eric_lempel@playstation.sony.com
    richybee@gmail.com
    jill_erb@playstation.sony.com
    duyguyildirim@gmail.com

    Change.org Kampanyası
    https://www.change.org/p/cro-en-eu-sony-com-playstation-ingiltere-ye-fiyatlar-ile-ilgili-toplu-mail-at%C4%B1yoruz

    Konuya Giren Arkadaşlardan Ricam Öne Çıkar Butonuna Lütfen Basınız.
    Arkadaşlar bu konunun linkini vererek aşağıdaki adresleri tweetleyiniz.

    https://twitter.com/PlayStationEU
    https://twitter.com/PlayStationUK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemanja Bjelica -- 10 Ekim 2018; 12:8:36 >




  • Playstation Türkiye Tarafından Sansür Uygulandığının Kanıtı

    Link:https://community.eu.playstation.com/t5/Removed-Posts/Playstation-Ingiltereye-mail-atiyoruz-oyun-fiyatlari-hakkinda/m-p/25837459

    Google Aramaları Konunun Açıldığına Dair Kanıt:

    Fahiş PlayStation Store Fiyatlarına Hayır! [Türkiye için indirimli oyunlar KALDIRILDI!]


    Twitter'da #BoycottPSNTurkey ve #PSNTurkiyeyiBoykotEt hashtagleri. Atacağınız tweetlere bu hashtagleri ve @AskPS_UK @PlayStationEU @PlayStationTR hesaplarını eklemeyi unutmayın.
    https://twitter.com/boycott_psntr

    Change.org Kampanyası
    https://www.change.org/p/cro-en-eu-sony-com-playstation-ingiltere-ye-fiyatlar-ile-ilgili-toplu-mail-at%C4%B1yoruz

    E-Posta Kampanyası ve Adresleri
    Sony Interactive Entertainment Europe Limited
    nis@scee.net

    cro.en@eu.sony.com
    jim_ryan@scee.net
    eric_lempel@playstation.sony.com
    richybee@gmail.com
    jill_erb@playstation.sony.com
    duyguyildirim@gmail.com
    help@uk.playstation.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLuBu -- 16 Ekim 2018; 20:44:26 >




  • Arkadaşlar lütfen bu konuda birbirimize destek olalım. Ekşide falan da konu açılırsa daha çok katılım sağlanabilir. 3-5 dakikamizi ayırıp gereken yerlere mail atalım. Mail adresleri aşağıdadır.

    cro.en@eu.sony.com jim_ryan@scee.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedo20 -- 8 Ekim 2018; 20:8:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkisinede yolladim twitterdan da destek olmaliyiz kaybedecegimiz birsey kalmadi artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle türkçe tam metni görelim ona göre ekleme çıkarma yapar son şeklini veririz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolluyorum hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Öncelikle türkçe tam metni görelim ona göre ekleme çıkarma yapar son şeklini veririz.
    Haklısınız hocam, ekledim Türkçe çevirisini.
  • Elinize sağlık ama metin biraz geliştirilebilir bence. Endonezya psn örneği eklenebilir. Tr Psn ofisinin kayıtsız kaldığı da belirtilebilir. Ben kendi mailimin altına Mustafa'yı kovun yazacağım şahsen.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de yaşayan ve psn türkiye yi kullanan playstation sahipleri olarak diye başlasak daha doğru olur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen.mevcut müdürün kullanıcı sorunlarıyla ilgilenmediğini ve müşteri hizmetlerinin yardımcı olmadığınıda eklenmeli.bunlar kovulmalı
    yalan birşey söylemiyoruz.gerçekten doğru bunlar.ezberledikleri yazıyı okuyorlar.türkçe harf kullanma,psnde banka kartı geçmezmiş.kredi kartı geçermiş gibi yalan bilgiler.yok ya..
  • Turkiye psn yoneticileri sikayet edilebilir.dinsizin hakkindan imansiz gelir.ben yolladim.ins. bi faydasi olur.avrupadaki oyuncularin euro ile turkiyeden cok ucuza aldiklarini endonezyaya koyduklari kilidi kaldirmalarini yada turkiyeyede kilit koymalari istenebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yolladım. Umarım bir faydası olur.
  • Konu başlığını parantez içinde ingilizce olarak yazalım ve aşağıdaki twitter adresine paylaşalım.

    https://twitter.com/playstationeu
  • Emeğinize sağlık hocam. Yolladım mail adreslerine, birlik olup tepkimizi belli edersek bir şekilde dikkatlerini çekeceğimize inanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazı çok güzel olmuş elinize sağlık. Trend topic yapabilme gibi bir imkanımız olsa keşke twitterdan.
  • Mesajda asgari ücretten ve ortalama bir çalışan maaşından bahsedip şuan ki oyun fiyatlarının bu maaşların kaçta kaçına denk geldiğini de belirtirseniz mesajlarda,fiyatlarda düzenleme yapacaklarına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığını falan lütfen bu işe karıştırmayalım son kale Steam kaldı fiyatları ucuzmuş deyip vergiyi dayayıp Steam'ide uçururlar,akk olayında geri teptiği gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 7 Ekim 2018; 20:43:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    Mesajda asgari ücretten ve ortalama bir çalışan maaşından bahsedip şuan ki oyun fiyatlarının bu maaşların kaçta kaçına denk geldiğini de belirtirseniz mesajlarda,fiyatlarda düzenleme yapacaklarına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığını falan lütfen bu işe karıştırmayalım son kale Steam kaldı fiyatları ucuzmuş deyip vergiyi dayayıp Steam'ide uçururlar,akk olayında geri teptiği gibi.
    Yazıda belirtilmiş.

    quote:

    ''Türkiye'deki son fiyat güncellemesi ile Marvel's Spider-Man (469 TL) & Red Dead Redemption 2 (469 TL) ve hatta daha eski oyunlar (Shadow of the Tomb Raider (469 TL) gibi) asgari ücretin (1603 TL) neredeyse 1/3'üne denk geliyor.''




  • Konunun forumda öne çıkması için konu sahibinin yazdığı post'un altında sağ tarafta oy ver seçeneği var. Ona basmayı unutmayın. Öne çıksın.
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.