Şimdi Ara

Vakıfbank bireysel emeklilik iptal ettirmeli miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vakıfbank bireysel emeklilikte çok küçük miktarda kesintisi olan hesabım var. Mart 2016'dan beri açık. Kapatıp altın alayım diyorum. Bir yandan kesinti ne kadar olacak bilmiyorum çok kesinti oluyormuş çıkarken. Bir yandan devlet zorunlu bireysel emeklilik yapacak diyorlar çıksam da yeniden zorla hesap açtırabilirler. Bilgisi, tavsiyesi olan olmayan arkadaşlarin tavsiyesini bekliyorum.



  • Bence mart 2019a kadar bekle 3 yıl dolduğu için devlet katkısının bir bölümünü alabilirsin şimdi çıkarsan sadece yatırdığın ve fonlardan getiri olduysa onu alırsın. Ben kendi adıma ve eşim adına olan zorunlu besi iptal ettirip annem üzerine bes yaptırdım 10 yıl sonra devlet katkısının tamamını alabilmek için kendi üzerimizde bes olsa 55 yaş çok uzak bizim için. Vakıf emeklilik internet sayfasına hesabın ile giriş yaptığında mutlaka ayrılma talebi ve bilgi formu kısmı vardır oradan ne kadar kesinti yapılıp ne kadar eline geçeceğini görebilirsin. Ayrıca fonlarıda yönetme hakkın var biraz araştırıp fon dağılımını da değiştirebilirsin örneğin altın fonu mutlaka vardır onu da seçebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilengineer23 -- 7 Ekim 2018; 13:58:24 >
  • civilengineer23 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İnternet şubesindeki girişten boş çıkıyor bilgiler. Dediğiniz gibi Mart ayını beklemek mantıklı. Fon yönetimi falan uğraşmaktansa altın almak daha mantıklı. Devlet bu işe çok zorluyor ise ve bankalarla çalışıyorsak bizi pek düşünecek lerini sanmıyorum.
  • Otomatik BES var evet, ama şirket bizi geçirdikten sonra, haftasına çıktım. Çıkışı var yani otomatik BES'in.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.