Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Süresini Tamamlamış Olanlardan Tavsiyeler

Bu Konudaki Kullanıcılar: cruelty35 , cruelty35
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gelecek celplerde gideceklere; tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi anlatırsanız, ana konuyu da kirletmemiş oluruz.

    Ekşi Sözlük'ten bir yazarın tecrübeleri:

    quote:

    iskenderun deniz er eğitim alay komutanlığında (2. tabur 9. bölük 17. koğuşta) birkaç saat önce yemin ederek bitirdiğim askerlik. biraz genişçe vakit bulunca detayları yazacağım.

    edit:
    1-korkulacak hiçbir şey yok, gayet rahat geçti 21 gün.
    2-son gün teslim olacaksanız, son günün ilk saatleri girin. geç kaldığınız zaman yoğun kalabalık oluyor. son gün(18 eylül) 14:00’e doğru teslim oldum fakat 5 saat sürdü içeri girmem. erken gelenler yarım saate tamamlamış.
    3-çarşı izni yok, 21 gün içeridesiniz. sadece revirin müdahale edemediği hastalıklar için askere sevk veriliyor ve çarşıda hastane sonrasında nefes alabiliyorsunuz.
    4-bedellilerle diğer dönem askerleri kesinlikle karşılaştırmıyorlar. kaldığınız bölüklerde hep bedelli 27-30 yaşında adamlar var. diğer bölükleri almıyorlar yanınıza yani 500 metre kadar mesafe vardı bizde. komutanlar, “adamlar cahildir, polemiğe girip canınızı sıkmasınlar” diyor.
    5-komutanlar bedelli askerlere karşı çok hassas. her konuda da yardımcı oluyorlar veya sohbet edebiliyorsunuz.
    6-askerler ekseriyetle iyi eğitimli ve zengin oluyor. belli bir seviye var, bilinçli olmaları gerek hareket, gerek temizlik gerek de arkadaşlık kalitesini destekliyor.
    7-giderken yanınıza her şeyi alın, permatikten tırnak çakısına, terliğinize kadar...(uçağa alınmayan şeyleri gittiğiniz yerin çarşısından alabilirsiniz) aksi halde içerideki yerlerde oldukça uzun kuyruklar oluyor ve gerçekten insanı bunaltıyor. traş köpüğünü 6. gün anca alabildim mesela.
    8-depocu olarak ilk başta gönüllü soracaklar. buna atılmayın. sadece buna atılmayın geriye kalan tüm gönüllü işlere katılın çünkü vakit iyi geçiyor. şahsen çöp de topladım, silah da sildim alay komutanına macro da yazdım.
    9-mümkün mertebe her gün banyo yapın aksi halde koğuş kötü kokuyor.
    10-kutu kolaları içtikten sonra kutunun üzerine basın hacmini düşürün, pet şişeleri de suyu içtikten sonra kapağını açıp büzün ve kapağını kapatın bu şekilde çöpe atın. aksi halde çöp kovaları çok çabuk doluyor.
    11-yemekler orta ve üstü. sürekli et yemekleri çıkıyor ve yanında muz, süt, meyve, meyve suyu, gofret gibi ekstralar da veriliyor ki gayet iyi.
    12-ilk zamanlar bölük olarak çok gerginken zaman içerisinde alışıyorsunuz ve zaten bitiyor hemen. ayrılırken de geride çok iyi arkadaşlar bıraktığınızı, güzel bir tören bıraktığınızı, askerlik gibi ülkemizdeki bir engeli aştığınızı düşüyorsunuz ve mutluluğun dibine vuruyorsunuz.
    13-aktivite için zaman yok. zaten spor ayakkabı ve eşofman da verilmiyor(teknik olarak spor yok deniliyor) masa tenisi, langırt vb. masa oyunları var ki biz vakit bulup oynayamadık.
    14- o sigara izmaritlerinizi kafanızın estiği her noktaya atmayın. zaten çokça çöp kovası mevcut.
    15-askercell almayın hiç gerek yok. kendi hattınızı takın tuşlu telefona kullanın. kimse bakmıyor hattınıza.
    16-tetanoz, kızamık ve menenjit aşıları var ancak zorunlu değil. sadece menenjiti aşının yanında hap olarak da veriyorlar ki bünün alınması yoğun şekilde öneriliyor.
    17-kantin çok ucuz. 180 gr et döner 7 liraya satılıyordu mesela. sadece istisna olarak sigaralar piyasa fiyatına satılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 5 Ekim 2018; 23:45:59 >



  • Olabildiğince son gün gidin, yanınıza her türlü gribal enfeksiyon ilaçlarınızı alın ve revirden sorumlu çavuşa teslim edin. Korkmayın bu sizi için daha iyi olacak, diğerleri de hasta olursa en azından çabuk atlatır ve sizde korunmuş olursunuz. C vitamini alın onu çantanın kuytu köşelerine saklayabilirsiniz.



    Size 1 adat fanila 2 adet don 2 adet çorap veriliyor. Ben yıkar giyerim diyorsanız siz bilirsiniz ama özellikle çoraplar çok dandik elinizde parçalanıyorlar. 10 fanila 10 don 21 çorap alsanız sizi tutar (ben böyle yaptım, fanila ve donla duşa girdim)


    Sıcak suya erişim kısıtlı bazı yerlerde yok. Soğuk duş almaya hazır olun.


    Yanınıza kulak tıkacı mutlaka ama mutlaka alın. Horlayan mi dersiniz, kronik öksürüğü olan mi dersiniz, sayıklayan mi dersiniz her çeşit insan var.


    Gittiğiniz ilk 2-3 gün stresten sıçamayacaksınız, korkmayın normal bir durum.


    Tuvaletler çok ama çok kötü olabilir hazırlıklı olun. Sivil hayatınızda işemeye bile tenezzül etmeyeceğiniz yerlere sıçmak zorunda kalabilirsiniz.(Tuvaletlere peçete, ıslak mendil vb. kesinlikle atmayın tıkanırsa siz temizleyeceksiniz.)


    Uzun dönem giden insanlara kıyasla daha eğitimli bi kitleyle birlikte olmanıza rağmen çok bencilce davranan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Benim işim o anlık görülsün gerisi mühim değil diyen adamlarla aynı koğuşu/bölüğü paylaşabilirsiniz.


    Mümkün olduğunca polemiğe girmeyin, son günler gerginlik artacaktır çok fazla yorulacaksınız (özellikle son hafta yemin töreni için provalar başlıyor ne kadar işkence olsa da sonunda yemin töreninde buna değer diyebiliyorsunuz .)


    Sigara içenler günlük tüketimlerini 2ye 3e katlayabilirler. Kantinde sigara piyasa fiyatına satılıyor. Diğer herşey çok ama çok ucuz.



    Hiyerarşik düzene aykırı tutum sergilemeyin (bi sorununuz varsa önce çavuşunuz bilsin, sonra ast teğmen, sonra teğmen, genelde en son yüzbaşıda çözülüyor olay.)






    Aklıma geldikçe marjinal şeyleri yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stay Away From Me -- 6 Ekim 2018; 6:25:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede yaptınız? Spor var mı? Kondisyon kazanılıp mı gelinmeli?
  • Evet arkadaşlar, gidenler tecrübelerini yazsın lütfen bizde hala çıkmasını bekliyoruz :(
  • ana konuda bulmak zor olabiliyor . bu konudan paylaşalım lütfen . gidecek arkadaşlar dualarını esirgemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.