Şimdi Ara

Tamirci arabayı yapar mı yoksa bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tamirci dediğin aracın hatasını bulur onarılacak parça varsa onarır değişmesi gerekiyorsa değiştirir.
    - Fakat maalesef bizim tamirciler bir yeri yaparken başka yeri bozuyor ya da kırıyor.
    - Çekiçle balyozla araba söküyorlar, sökmüyor sanki pert etmek için uğraşıyorlar.

    Kısaca başıma gelen şöyle arabanın arka iki balatayı değiştirdim. 200 km gittim, dönerken neredeyse teker yanacaktı. Hemen döndüm başka tamirciye gittim, adam söktü sökerken baktık ki tekerin vidalarina diş kaptırmışlar, onlarıda tekrar tornada yaptılar. Sonra geldim daha önce şüphelenip defalarca göstermeme rağmen bişey yok deyip göndermişlerdi. Enjektör arıza verdi onu yaptırmaya gittim. adam öyle bir sökmeye çalışıyor ki sanki sökmüyor kırmaya çalışıyor, içerdeki yaşlı adama usta sen misin yoksa o mu diye sordum, ikimiz de ustayiz, işini bilir bişey olmaz dedi sonra plastik aksamları sökmesi için elektrikçi çağırdı adam sökerken bir kaç yerinde o kırdı cam ile plastik arasına tornavida sokup zorluyor, dedim camı kiracaksın bırak. sonra sileceği sökmek için bir baktım çekiçle vurdu, sinirlendim artık vd40 yok mu kardeşim sizde sıksana iki damla dedim sıktı 30 sn sonra söküldü ama bu arada silecek kolunun boyası gitti. Yaptık dediler aracı aldım eve gittim. ama sinirden deli olacağım 1 gün sonra aracı yıkamaya gittim kaputu açtım ki aracın turbo hortumu gevşek bırakılmış kelepçe bile sıkılmamış , ince borunun ucundaki plastik klips kırılmış iyice delirdim. Aynı parçayı 5-6 kez kendim söktüm bişey olmadı. Ancak Tamirci adam bir sökmeye kırmış nasıl bir çaba göstermiş kırmak için bilmiyorum. Adamlar Tamirci filan değil tesadüfen birşeyler tamir ediyorlar tabi ederken de bir sürü yeni masraf çıkartıyorlar, bence kazandıkları helal değil, o kadar okul okuyacağımıza elimize bir balyoz alıp tamirciyim diye dükkan açsaymışım, ne denetleyen var ne de hesap soran.İşlerine karışsan bide afra tafra yapıyorlar, sanki hayrına tamir ediyor. Allah sanayiye düşürmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawkerman -- 3 Ekim 2018; 18:54:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Geçmiş olsun. Küfür edişinden belli iyi sinir etmişler seni. Lakin herkes aynı olacak değil sana denk gelmiş bu tarz kişiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tamirci diye çalışanlar hep pic hele ostim merkez sanayi sitesi hepten pic oğlu pic.

    Geçen hafta araca rutin bakım yaptırayım dedim her zamn gittiğim yere gittim. Adam baktım kalfay yaptırıyor işi. Neyse sadece yağ ve filtre değiştirecktim. Arabanın katerindeki yağ boşaltma için kullanılan cıvatanın üzerindeki contayı çıkartmış kalfa üstüne üstlik hem ustaya hem kalfaya tembihledim contayı çıkartmayın diye. Gıram yağ damlatmayan araba şimdi alttan yağ damlatıyor. Gelde bunlara küfür etme. Oradan çıkıp arabanın Hepsinin yüzü keçeleşmiş sülalesine sövsen sallamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Önceliğim yetkili servis tabi bu çok pahalı oluyor.

    2. Önceliğim özel servis

    3. Önceliğim ise işçiliğini bildiğim tavsiye ile gittiğim usta



    Yetkili serviste çoluk çocuk dolu ama yaptıkları herşey garantili en ufak hatalarında fazlasıyla geri alabiliyorsunuz.



    Geçende özene bözene gittim piyasadaki en iyi yağı aldım karter temizleyici yağ katkısı falan

    Filtreleride aldım götürdüm ustaya. Usta dediğimde kuşların ustası ne anlar caddy den

    Mazot filtresini söktü fitreyi çıkarttı içinde koyu yeşil mazot vardı ustaya dedim bu filtrelenmiş mazot heralde boşaltılması lazım yok öyle değil dedi yenisini pis mazotun içine koydu kapattı, kapattı dediğimde 2 kişi 20 dk uğraştı bi türlü kapatamadılar filtre kapağını



    Sonra baktım dediğim gibi boşaltılıp temiz mazot ile doldurulması gerekiyomuş.

    Youtube de kaç tane video var ama kaç yıllık tecrübesi olan usta bilmiyo.

    Benim bile hiçbir fikrim yokken tahmin edebiliyorum ve video açıp 10 dk da en ince ayrıntısına kadar öğrenebiliyorum.

    Sanayiye kolay kolay araba sokulmaz insanımız yavaş yavaş anlamaya başladı bunu servis bakımlı araçlar dahada artmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eviniz önü müsait ise rutin olan bir çok bakımı kendiniz yapabilirsiniz.Ben mesala yağ değişimi ,fren tertibatı ,ufak tefek elektriksel işleri kendim yapıyorum.Büyük işler için de güvenilir bir usta bulmak şart.
  • Bosch car servislerin tamiratından tecrübe sahibi olan var mı? En azından ne yapıldığı ne takıldığı her Bosch car servislerinde görünüyor. Buralara gidenler tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahah hocam haklisin. Ben de basima gelen bir olayi anlatayim.
    Bir suredir Amerikada yasiyorum ama daha ilk geldigim yillarda oldu bu olay. Cabrio aracin tavani bozuldu. Arastirdim, tavanin hidrolik motoru bozulmus belli. Degistirmek icin de tavani sokmek gerekiyor. Nasil sokulecegini de biliyorum ama sokmek icin tavani acmak lazim, tavan acilmiyor sokemiyorum. Yoksa kendim yapacaktim.
    Duydum ki bir Turk usta varmis. Dedim bir ugrayaip soralim. Adama anlattim herseyi tabi dinlemiyor. Dedim degistirebilir misin sen bu hodrolik motoru. Heen koltuklari one cekti, arkasindaki plastikleri sokmeye calisiyor ya dedim napiyorsun ordan degistiremezsin. Yok yok diyor buradan acarim ben motoru degistiririm tavani sokmeye gerek yok. Plastiklarin arasina tornivada sokmalar kanirtmalar falan tabi ben sinirlendim birak dedim aldim ciktim arabayi. Sokulmus halini gordum cunku biliyorum koltuklarin arkasindan o motorun sokulmesine imkan yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hawkerman

    Bosch car servislerin tamiratından tecrübe sahibi olan var mı? En azından ne yapıldığı ne takıldığı her Bosch car servislerinde görünüyor. Buralara gidenler tavsiye eder misiniz?
    Kayseri'de marş otomaği değişimi için gitmiştim eski aracımda. Tek kelimeyle leşti. 15 yaşında elemanlar çalışıyor. Fatura da kesmediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.