Şimdi Ara

Gigabyte B450 Aorus Pro almak isteyenlerin dikkatine!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
8.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte B450 Aourus Pro anakart sahibiyim. Kendileri oldukca yakışıklı ve albenisi olan bir kart. Birde indirime denk gelince 850 tl gibi bir fiyattan kapıverdim. Yalnız şöyle bir durum var. Dışarıdan bakılınca 8+3 fazlı vrm varmış gibi görünsede kendileri gerçekte 4+3 fazlı vrm ünitesine sahip. Gigabyte oraya birşeyler uydurup (1 yüksek 2 alçak mosfet gibi birşey) hybrid vrm diye iteliyor . Asıl meseleye gelelim. 6 ya da 8 çekirdekli ryzen işlemcileri oc li kullanayım derseniz, vrm ler hararet yapıyor. Sanırım sıkıntı vrm soğutuculardan kaynaklanıyor. Özellikle sıvı soğutma kullanıldığında bu bölgede yeterli hava akımı oluşamıyor. Ben hala hava soğutma ve bir sürü kasa fanı kullandığım için sorun olmadı. Ama sıvı soğutma kullanmak isteyenler mutlaka vrmlere doğru üfleyen fan kullanmalı.

    Özet geç derseniz bu anakart vrm soğutucularının orada hava akımı istiyor, özellikle sıvı soğutma kullananlar buna dikkat etsin.







  • Uyduruk VRM'lere sahip bir ürün, tasarımı ile anlamayan insanları kandırmak üzerine dizayn edilmiş;
    https://www.youtube.com/watch?v=EqQcgwz1hYA
    https://www.youtube.com/watch?v=3IjWCOXSuKU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Eylül 2018; 19:53:28 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef aldıktan sonra incelemeleri bende gördüm. Zaten ryzende oc yapmak gibi bir düşüncem yok. 1600x i değiştirmek istersem yine x li bir model alırım. Hava akımı iyi olduktan sonra çokta sıkıntı çıkarmıyor. Asıl sıkıntı sıvı soğutmasına güvenip oc ye abanmak isteyenler olacaktır. Gerçi biosa bakınca kart ben bir al geç kurcalamadan kullan anakartıyım diyor. Ram dışında pek kurcalanacak ayar yok. Ben memnunum, başımı ağrıtacak bir durum olmadı. Ama bu kartı alırım, oc yi basarım diyenler iki kere düşünsün.
  • Ryzen anakartları vrm listesi:

    https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

    Onsemi 4C10N ve 4C06N kullanan tüm gigabyte anakartlarda bu durum var. Ancak ilginç şekilde vrmlerde 110 c yi görüp sorun yaşamayan kullanıcılar okudum. Buna rağmen overclock.net teki prolar 80c sonrasını önermiyordu... Mosfetinhttp://www.onsemi.com/pub/Collateral/NTMFS4C10N-D.PDF operation junction temparature'u 150 c.




  • Arkadaşlar peki x470'te en sağlam anakart hangisi? Oc potansiyeli ve diğer özellikler açısından.
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    C7H açık ara en iyi vrm'e sahip AM4 anakart.
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    C7H en iyisi.

    https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

    buraya bakıp vrm yapılarını kendinde görebilirsin.

    ondan sonra X470 Taichi (Ultimate) de baya güzel. Gigabyte'da sadece X470 Aorus Gaming 7 (WiFi) güzel.

    X470 Prime Pro fiyat/performans olarak iyi.
  • Simdi olayi bize @moslevon kardes aciklasin, o anakartin sinifinin en dolu anakarti oldugunu iddia ediyordu.

    "Gigabyte burada farkını konuşturmuş işte. Tek model yüksek mosfet kullanmak yerine 1 adet yüksek 2 adet düşük mosfet yerleştirmiş.

    4C10N ve 4C06N Mosfetler 69 ve 46 amper sağlayabiliyor. Bu sayede faz başıan çoklu mosfet kullanarak alanı genişletiyor ve mosfetlerin ısısını düşürüyor. Buda işlemciye daha stabil güç verirken daha sağlıklı O.C. değerleri anlamına geliyor."
  • Yalnız gençler olayı çarpıtmayalım, anakart yakışıklı ve oc ile işi olmayan birini çok çok memnun eder. Ryzen 5 1600x standart ayarlarında mosfetler 60 dereceyi geçmedi (prime 95). Yükte işlemci bütün çekirdekler 3700 mhzde ve 1.25 voltta. Ama manuel oc ile 4 ghz all core ve 1.45 volt verilirse durumun rengi değişir. Mosfetler 100 lü derecelere gelip geçebilir hatta. Bu mosfet davasını öğrendikten sonra benim gözüm yemedi, işlemcimi standart olarak kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

    Yalnız gençler olayı çarpıtmayalım, anakart yakışıklı ve oc ile işi olmayan birini çok çok memnun eder. Ryzen 5 1600x standart ayarlarında mosfetler 60 dereceyi geçmedi (prime 95). Yükte işlemci bütün çekirdekler 3700 mhzde ve 1.25 voltta. Ama manuel oc ile 4 ghz all core ve 1.45 volt verilirse durumun rengi değişir. Mosfetler 100 lü derecelere gelip geçebilir hatta. Bu mosfet davasını öğrendikten sonra benim gözüm yemedi, işlemcimi standart olarak kullanıyorum.
    Ryzen 1600 ve B350 prime plus kullanıyorum. 1.275v ile 3.9ghz stabil prime 95 de 15dk yı sorunsuz geçiyor. Sıcaklıklar da ortalama 65 derece civarı anakart sıcaklıkları da 50-52 yi geçmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 30 Eylül 2018; 20:20:33 >




  • Hocam size iyi bir işlemci denk gelmiş. İşlemcime oc yapmayacam dedim ama denemeden de sınırlarını bilemiycem. Az kurcalıyım bakiyim. İşlemci ya da anakart su koymazsa buraya yazarım.
  • Ciddi misin? Dur hatirlatayim: "6 ya da 8 çekirdekli ryzen işlemcileri oc li kullanayım derseniz, vrm ler hararet yapıyor. Sanırım sıkıntı vrm soğutuculardan kaynaklanıyor. "

    Arkadas ne demis? "4C10N ve 4C06N Mosfetler 69 ve 46 amper sağlayabiliyor. Bu sayede faz başıan çoklu mosfet kullanarak alanı genişletiyor ve mosfetlerin ısısını düşürüyor. Buda işlemciye daha stabil güç verirken daha sağlıklı O.C. değerleri anlamına geliyor." "

    Burda nasil bir olay carpitma var? Iki tarafinda konusmaya hakki var önce sen konustun bende ondan dinlemek istedim.

    Simdi burda ilk sorum mosfet lerin sicakligini nasil ölctün? Program yardimiyla mi manuel ölcüm cihazi ile mi? 4 ghz ve 1.45 volt ta 100 derecelerde oldugu nasil tespit ettin? mosfet ler 120 dereceyi gecerse zaten sistem kendin kapatir. B450 en dolu anakarti alipta sivi sogutma ile overclock yapamayacaksak ne anladik bu isten? mosfeti üzerine fan mi takip oynayacagiz

    Neyse bu denli bir geri vitesten sonra tekrar konuya geri dönüp bakmam zaten. Bir iddiasi varsa bir insanin sonuna kadar savunur.




  • Teşekkürler. C7H görünüş olarakta çok güzelmiş.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarımı ya hızlıca okudunuz ya da okuduklarınızı anlamıyorsunuz. Ben standart, oc ile işi olmayan bir kullanıcıyı tatmin eder dedim. Dolu anakarttan kasıt üzerinde 2 adet m2 soğutucusu olması ve ses kartında kullanılan kapasitörlerin kalitesi + rgb oyuncakları. Dolu anakart = oc canavarı olmak zorunda değil. Ayrıca ben 100 derece ölçtüm demedim, olabilir dedim. Şu anki testlerde herhangi bir sorun yok ama sistemi ilk kurduğumda yaptığım testlerde bir ara mosfet sıcaklıkları için max 113 derece göstermişti. Bu arada ölçümleri elimde bir cihaz olmadığı için mecburen software üzerinden yapıyorum (hwmonitör). Hatta az önce denemek için korka korka 3.9 ghz ve 1.4 volt yaptım, 20 dk lık prime 95 de 68 dereceyi geçmedi. Gerçi ilk testlerde fan hızı çok düşüktü (sessizlik için) bir ihtimal o yüzden 113 derece olmuş olabilir ya da hwmonitör sıcaklığı yanlış ölçtü. Ben yine işlemcimi standart kullanıcam. Ayrıca benim kasada 7 adet akasa viper fan var (kasa fanı olarak) hepsi işlemciye bağlı, test sonuçlarını etkilemiş olabilir. Sonuçta güvenilir siteleri hava akışı olmayan testlerinde 100 lü dereceler kolayca aşılmış.

    Özetle geri vites yaptığım yok. En başta ne söylüyorsam yine aynı şeyi söylüyorum. Bu anakartı sıvı soğutma + kötü bir hava akımı + oc ile kullanacaklar üzülebilir. Hava soğutma + iyi hava akımı + standart kullanımda sorun yok.




  • Bu anakartın diğer markaların b450 leri ile vrm karşılaştırma videosunu izledim. Bu anakart uzay montaj sistemde ayakta bile zor duruyor R7 2700x ile.

    Hava akımı olan bir kasaya takıldığında zar zor çalışıyor.

    Muadilleri arasında en fazla ısınan vrm yapısına sahip.

    İnceleme videosu şurada:https://youtu.be/EqQcgwz1hYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 1 Ekim 2018; 11:6:56 >
  • routemaster kullanıcısına yanıt
    Kötü değil ama gigabyte anakartların asıl sorunu biosunun çok kötü olması üstüne bide x370'de ki ram sıkıntıılarıyla vs. birleşince ve tüm x370 anakartlar özensiz hazırlandı(bu genel bir sorun) 1. nesil am4 gigabyte mb alınmaz. Hatta gigabyte x370'e bir bios yayınlamıştı default halde işlemciye max vcore verip milletin işlemcilerini yakmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Kötü değil ama gigabyte anakartların asıl sorunu biosunun çok kötü olması üstüne bide x370'de ki ram sıkıntıılarıyla vs. birleşince ve tüm x370 anakartlar özensiz hazırlandı(bu genel bir sorun) 1. nesil am4 gigabyte mb alınmaz. Hatta gigabyte x370'e bir bios yayınlamıştı default halde işlemciye max vcore verip milletin işlemcilerini yakmıştı.
    O kısmına bende katılıyorum. Son videomda belirttim artık şu biosu bi değiştirmeleri lazım cidden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.