Şimdi Ara

Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43) | AMD Ekran Kartı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ciddi bir sorunum var ve 2 gündür çözemiyorum.

    Arkadaşımın bilgisayarında ekran kartı driverını güncelleyeyim derken yeni yüklediğim driverın olmaması ile bu sorun başladı. Sonra bir türlü düzeltemedim.

    Dizüstü bilgisayar, Dell 3521 modeli, i5-3317u işlemcisi ve intel HD 4000 dahili ekran kartı var. AMD HD 7670 harici ekran kartı var. Sorun yaşadığım da bu harici ekran kartı zaten.

    AMD'nin sitesindeki 2 driverı da indirdim, ikisi de kurulmuyor, aygıt yöneticisinde kartın ismi gelmiyor, catalyst düzgün kurulmuyor vs. Dell'in sitesindeki driver da aynı şekilde çalışmıyor. AMD'nin sitesinden auto detect programını indirip çalıştırdığımda kendisi otomatik olarak kartı tanıyıp driverı ve catalyst kontrol merkezini yüklüyor.

    Lakin kart çalışmıyor, aygıt yöneticisinde AMD HD 7600M series şeklinde ismi değişiyor ama sarı ünlem var ve özelliklerini açınca da başlığa yazdığım hata ile karşılaşıyorum.

    Çok çözüm denedim araştırarak;
    Driverı silip tekrar kurma,
    Aygıtı kaldırıp tekrar driver kurma,
    Aygıtı devre dışı bırakıp etkinleştirme,
    On board kartı ve hariciyi aygıt yöneticisinden kaldırıp, taratıp dahiliyi windowsun kendisi driver ile kurması ve hariciyi benim kurmam,
    DDU ile güvenli modda AMD kartı clean uninstall yapıp tekrar driver kurma,
    Intel chipset driverlarını ve BIOS driverını Dell'in sitesinden indirerek güncelleştirme,
    BIOS'u resetlemek,
    Sistem geri yüklemeyi de denedim en uzak 2 gün önceyi gösterdi lakin oraya dönmedi, güvenli modda da dönmedi dosya hatası nedeniyle ve sonra 2 gün önceki noktaları kaldırdı sanırım dosyaları bozuk o noktaların. Güncelleme işine girmediğim noktaya dönüş şansım yok yani şuan.

    Unutmadı isem denediğim herşeyi yazdım. Kart bozuk iken de bu hatayı alabilirim farkındayım lakin hiç sanmıyorum, kartın bozulacağı zamanın benim driver güncelleme zamanıma denk gelmesi çok düşük bir ihtimal.

    Format da atamıyorum zira harici hard disk yok şuan bulunduğum yerde verileri yedeklemek için.

    2 gündür sinirimi bozdu bu durum, çözüm öneriniz varsa çok memnun olurum.

    Okuyan ve yardım eden herkese şimdiden teşekkürler, saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 29 Eylül 2018; 17:47:59 >



  • Zaten şunu deniyebilirsiniz dediğim diyeceğim bir çok şeyi yapmışsınız.

    O yüzden geriye yapabileceğiniz tek şey kaldı. Bilgisayara format atın. Belli ki güncel ekran kartının sürücüleri yada farklı dosyaları sistem üzerinden bir türlü silinmiyor. Ne kadar uğraşsanız da. O yüzden bilgisayara format atıp, dell'in kendi sitesindeki ekran kartı sürücüsünü indirip bilgisayara kurun. Windows'un kendi keyi'ni internet üzerinden bir program indirip öğrenin. Windows keyi' öğrenme windows anahtarı öğrenme şeklinde yazarsanız çıkar zaten.

    Bunların dışında formattan sonra ekran kartı dışında diğer aygıtların sürücüleri için "iobit Driver Booster 6" programını indirip onun üzerinden kurabilirsiniz. Program ile tarama yaptığınızda bütün eksik ve güncel olmayan sürücüleri bulur. Orada dikkat etmeniz gereken ekran kartını da bulacağını için onu yüklememesi için seçimi devre dışı bırakın. İlk olarak zaten ekran kartı sürücüsünü kurun dell'in sitesinden indirdiğinizi. Daha sonra program ile diğerlerini kurarsınız.


    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Harici hard diskimi alana kadar böyle kalacak o zaman, sağolun hocam tavsiyeler için, iobit iyidir bunu da deneyeyim o zaman. Format atınca çözülse bari en azından.



    Bu arada aklınızda denemediğim bir şey varsa onu da deneyebilirim.
  • Sarı ünlem olan aygıta sağ tıklayıp aygıt kopya kimliğini kopyalayıp, drp.su adresine gir ve arama çubuğuna yapıştır. Bu site en bulunmaz sürücüleri bulabiliyor bazen. Bi dene bakalım.

    Bunun haricinde mevcut sürücüyü kaldır ve yazılımını sil. Googleda bir veya iki önceki sürücüyü ara bul. Bunu devid.info adresinde de bulabilirsin. Şöyle ki ; aygıt kopya kimliğini arama çubuğuna yapıştırıp arayınca, aşağıda tarihe göre sürümler sıralanır. Son olarak bunu da bi dene bakalım
  • Kusura bakmayın hortlatıyorum ama bu konu bir çözüme kavuştu mu aynı sorundan muzdaribim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.