Şimdi Ara

Anakart arızası sonrası yeni anakart mı yoksa yeni sistem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Elimde FX X6 6300 soket AM3+ işlemci, MSİ 970A G46 AMD 970+ SB950 Anakart, 4 GB Ribjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Ram, HD7850 DUAL-X OC AMD Radeon Ekran Kartı, 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB 7200Rpm Harddisk, Xigmatek Asgard 382 500W MidT ATX kasa sisteme sahibim.

    2 hafta önce kasayı açtığımda kasa çalışıyor ışıkları falan yanıyor, ekran kartı ve soğutucunun pervaneleri dönüyor ama ekranda sinyal yok yazısı vardı. Bayağı uğraşıp tamirciye verdim. Tamirci parçaları teker teker denediğini sorunun anakarttan kaynaklandığını söyledi. Bios'u tekrar yazdıracağını söyledi. Ama yazdırma sonrası bilgisayar yine tepki vermedi. Bunun sonucunda anakart alacağım. Malum fiyatlar da bayağı yüksek ve öğrenciyim. Bu sisteme uygun hangi anakart tavsiye edersiniz? İkinci el alsam bir sorun çıkar mı? Hangi anakartın uyumlu olup olmayacağı konusunda bilgim yok. Anakartı değiştirmek yerine sistemi güncellemek daha mı mantıklı? Tavsiyelere açığım. Tamirciye duruma göre haber vereceğimi söyledim yarın. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim. Anakart bölümünde de konum vardı ama biraz aciliyeti olduğundan buraya da yazdım.







  • sistem sizin için ekran kartı anlamında yeterli ise ikinci el bir anakart + 4 gb bellek ekletip birde ucuzundan sıfır 120-240 gb ssd ekletip gittigi yere kadar kullanın sıfır sistem toplamak oldukça maliyetli olur hocam
  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Haklısınız hocam. İkinci el sorunsuz bir anakart bulabilirsem bu işlemciye uygun devam ederim bu sistemle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.