Şimdi Ara

Teklif edilen affı doğru buluyor musunuz ? Anket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Teklif edilen affı doğru buluyor musunuz ? Anket


(En Son Oy Tarihi: 28.9.2018)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinizin bildiği üzere MHP af teklifini meclise taşıyacağını açıkladı bu konu hakkındaki düşünceniz nedir?

    Af teklifinde Kapsam dışındaki suçlar;

    Milli savunmaya karşı suçlar
    Devlet sırlarını açıklama suçları
    Soykırım ve insanlığa karşı suçlar
    Kasten adam öldürme suçları
    İşkence,cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar kapsam dışı tutulmuştur.


    Araştırmaya göre 6,5 senede bir af çıkıyor;

    Araştırmada, aflar tarihinin 5 Aralık 1921 yılında 'Fransızlar tarafından işgal edilen topraklarda işlenen suçlara ilişkin af' ile başladığı kaydedildi. Türkiye'nin, ilk genel af ile 7 Ocak 1922'de tanıştığı bildirilen raporda şöyle denildi: "Bunu 1923 ve 1924 afları izledi. 1933 yılında Cumhuriyet’in 10. yılı, 1960 yılında 27 Mayıs İhtilali ve 1974 yılında Cumhuriyet’in 50. yılı nedeniyle yapılan dört başı mamur aflarla birlikte tam 10 genel af niteliğinde af ve 4 genel affa ek yasa çıkarıldı." 2000 ve 2002 yıllarında çıkarılan şartlı salıverme ve cezaların ertelenmesine dair yasalar da buna eklendiğinde ortalama 6,5 yılda bir genel af çıkarılmış oldu.


    Benim şahsi görüşüm, gasp, uyuşturucu satıcısı,mafya örgütleri, adam yaralama, dolandırıcılık, rüşvet gibi suçlardan hüküm giymiş insanların ceza indirimi almasını istemem. Rahşan affıyla çıkanların büyük çoğunluğu tekrar aynı suçları işlemişler. Devlet zırt pırt af çıkartmamalı bi tarafı sevindirirken diğer tarafta mağduriyetler yaratabilir. Örn;(Binlerce insanı dolandırmış tosun bile rahat rahat ülkesine gelebilir) Üstelik MHP'nin açıklamış olduğu af teklifi Anayasa mahkemesine taşındığı takdirde genişletilebilmesi riski bile var. Toplumun şuanda aftan daha çok refaha ihtiyacı var. Bu konuda iyileştirmeler düşünülebilir. Mhp şuanda birilerinin dışarı çıkması için uğraşacağına bebek bezinden alınan %18 kdv yada zorunlu ihtiyaçtan alınan ötv(zorunlu ihtiyaç olmasına rağmen özel tüketim vergisi) yi düşürmek için çaba gösterse toplum tarafından daha çok desteklenir. Ben bu affı kesin olarak desteklemiyorum. Benim görüşüm bu yönde sizde görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karargahx -- 27 Eylül 2018; 9:23:10 >







  • ben ustune kafa bile patlatmiyorum cunku bu ulkede gayri-akplilerin fikrinin zaten bir onemi yok. kafa patlatmadan ilk aklima geleni soruyorsan karsiyim.

    cunku af etmek demek yasalara uyan vatandaslarina nanik yapmakla esdegerdir. ulan enayi sen bosu bosuna kurallara yasalara uydun kac senedir demenin bir baska yoludur.

    asil sebebi hapishanelerin maliyetini tasiyamiyor olmalaridir. bunun da sebebi bizde hersey gibi bu isin de plansiz programsiz yapilmasidir.
  • Bence doğru bir karar değil örneğin birini öldürmüş yada yaralamış vb.. birinin affedilmesi doğru değildir cezasını çekmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omertalord kullanıcısına yanıt
    Suç neden işleniyor bunun önüne geçmesini becerebilseler hapishaneye giren insan sayısı azalır, maliyeti de taşmaz.

    Bizim mahallede bildiğim kaç tane torbacı,hırsız it köpek varsa bu af çıkarsa büyük ihtimal serbest kalacaklar. Huzurlu mahalleler huzursuz hale gelecek. Bunları içeri tıkmak için günlerce çabalayan polisleri, savcıların verdiği emekleri saymıyorum bile...
  • Adim gibi biliyorum ki disari cikacak olan ve henüz islah edilmemis suclular, AKP + MHP’lilere de zarar verecek.



    Son örnegini 3. Havalimani insaatinda gördük. AKP seçmeni iscileri köle gibi, igrenc kosullarda calistiriyorlarmis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar kurunun yükseldiğine dair Twitter'dan haber paylaşanların gözaltına alındığı ülkede tacizcilerin, tecavüzcülerin, mafya bozuntularının hapislerde çürümesi kabul edilemez.
    Ben yasayı sonuna kadar destekliyor, yasaya ön ayak olan herkesin bu yasayla salınacak olanlarla yollarının kesişmesini diliyorum.
  • Suclularin azalmasi icin bence ilk once, Hollanda gibi esrar yasagini kaldirmali. Boylece teror orgutlerine de cok buyuk darbe indirmis olunur. Millet pkk li itlerden almamis olur. Zaten bulacak adam her turlu buluyor. Esrar cok zararli olsaydi eminim Hollanda lilar yasal etmezdi. Bonzai tuketimi de azalir. Millet esrar bulamiyor cok tehlikeli olan bonzaiye kayiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten dogru durust cezasini ceken yok hukuka guven 0 simdi eksilere düşecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Af gelecek de kime gelecek?



    Elbette katil, hirsiz, torbaci, tecavuzculere gelecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoooo bu af tamamen mafya vb uzantıları çeteleri dışarı çıkarma amaçlı
  • Hapishane inşa edilsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede it uğursuz varsa sokağa salacaklar.Bu affı destekleyenler yarın öbür gün analarını bacılarını sokakta taciz,gasp ederlerse ağlamasın.
  • Mehape kaybettiği reislerini arıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mhp şu mafyayı çıkaramadı gitti hapisten ulan madem affedeceksiniz niye içeri sokuyosunuz hoş içeri girdiklerinde de akıllanmıyorlar
  • Agir suç isleyen kişi kamuya köle olarak calistirilmali.yada ulkeden surulmelk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.