Şimdi Ara

DoD/Ford 2.el gibi kurumsal yerlerden araç alan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar,

    Doğuş Otoda Polo aracımı periyodik bakıma götürmüştüm.

    Merakımdan aracı DoD'da ekspertize soktum ve bana fena olmayan bir fiyat verdiler. Tamam desem hemen imzayı atıp parayı havale edeceklerdi

    Satılığa koydukları 2.el araçları gezinirken, bu araçların malum sitelerdeki galerici ve normal vatandaşların istediği fiyatlarla paralel hatta yer yer daha uygun olduğunu saptadım. Kendileri ekspertiz raporunu ve değişen parçayı, hasarını vb açıkça beyan ediyorlar ki zaten olan kusurlar aracın üzerinde gözüküyor.

    Böyle kurumsal yerlerden daha önce araç olan var mı, ekspertizlerine ne kadar güvenilir? Kendisi sanırım 6 ay garanti veriyor. Bizim tespit edemediğimiz bir ayıp var ise paranızı iade ediyoruz diye. Zaten baktığım çoğu aracın KM'si düşüktü ve fabrika çıkışı garantileri devam ediyordu.



  • Valla ben 1 ay kadar önce gittim. Aracımı takasa vermeyi düşünüyordum. Aracım 2012 astra h HB 1.6 lpg li( 20600 km de lpg montaji yapıldı)
    Şuan ki km 32000
    Kaza değişen yok. Triger yaş nedeniyle değiştim. Bu aracıma 42 bin teklif ettiler. Piyasası 55 bin. Aynı aracın 70 bin km de 2-3 değişen ve 3-5 boyalısını kendi sitelerinde gördüm. O aracı 55 bine satıyorlar, benim aracım 56 etmeliydi. Zaten kendilerinden araç alacaktım ama vazgeçtim. Alırken aracı böyle ölü fiyata alıp sonra da sattığı arabadan da kâr ederek satacak. O kadar enayi değiliz.
  • Biz şirkete otokoçtan ve dod dan defalarca araba aldik, hiç sorun yaşamadık. Neyi var neyi yok söylüyorlar zaten. Çok düşük km de araçlar oluyor özellikle otokoçta. Bizim araçlar avis kiralamadan gelen araçlardı bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben 1 ay kadar önce gittim. Aracımı takasa vermeyi düşünüyordum. Aracım 2012 astra h HB 1.6 lpg li( 20600 km de lpg montaji yapıldı)
    Şuan ki km 32000
    Kaza değişen yok. Triger yaş nedeniyle değiştim. Bu aracıma 42 bin teklif ettiler. Piyasası 55 bin. Aynı aracın 70 bin km de 2-3 değişen ve 3-5 boyalısını kendi sitelerinde gördüm. O aracı 55 bine satıyorlar, benim aracım 56 etmeliydi. Zaten kendilerinden araç alacaktım ama vazgeçtim. Alırken aracı böyle ölü fiyata alıp sonra da sattığı arabadan da kâr ederek satacak. O kadar enayi değiliz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar çok acil paraya sıkıştım merak ettiğim konu var ikinciyeni.com aracımı götürmeyi düşünüyorum kia rio onlar da çelik motor kia distribütörü şimdi konu şu, aracı onlar benden satın mı alıyor? Yoksa satılması için aracı mı oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kül Tablası

    Arkadaşlar çok acil paraya sıkıştım merak ettiğim konu var ikinciyeni.com aracımı götürmeyi düşünüyorum kia rio onlar da çelik motor kia distribütörü şimdi konu şu, aracı onlar benden satın mı alıyor? Yoksa satılması için aracı mı oluyor?
    Bildiğim kadarıyla DoD'da doğrudan doğuş otoya ait. DoD üzerinden aracını satın alıyorlar ve aslında doğuş oto 2.el olarak lanse ederek satıyorlar...
  • Kül Tablası kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yeri bilmiyorum ama genelde satın alırlar. Ölü fiyatına tabi. Önceki mesajımda bahsettim. Bence piyasasını biliyorsanız malum siteye ilanı verin makul fiyata zaten satarsınız. Kendimden örnek vereyim, bana 42 bin teklif ettiler ben 50-52 yazıp 50 bine çok hızlı satabilirim. Çünkü piyasası zaten 55+ bin üstü şuan. Birde ekstradan temiz bir araç, kazasız boyası tramersiz. Tavsiyem kendiniz satın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu güncel.

    Aracı alma konsunda adamlar acımasızca fiyat öldürüyorlar belli ki, oradan araç satın alan kişilerden yorum bekliyorum biraz da
  • Araç alırken fiyatları çok düşük seviyede. Satarken de piyasadan biraz yüksek. Ama güvenilir olduğunu düşünüyorum. Araç alırken riski azaltmak için biraz fazla para ödüyorsunuz. Ekonominin en temel belirleyicilerinden biri risktir.
    Piyasa değeri 105.000 TL olan Ford Mondeo götürdük kaça alacaklarını sorduk. Firma çalışanı tahminen 70.000 civarına alırız kesin fiyatı yarın verelim dedi. Bir yanlışlık olduğunu anlayıp durumu anlattık. Meğer adam Ford Mondeo'nun ne olduğunu bilmiyormuş. Focus'un Mondeo diye bir donanım paketi yok diyor. Büyük ihtimalle torpille işe girmiştir ve daha ilk günleridir. Ertesi gün 95.000 fiyat verdiler.
  • Daha önce hasarlı araçları hasarsız diye sattıklarına dair şikayetler okumuştum. Tabii benzer şekilde sıfır araçların satıldığını da düşünürsek şaşırmamak gerekir.
  • Kül Tablası kullanıcısına yanıt
    Hayır almıyorlar satılınca kendi komisyonlarını alıp kalanını sana veriyorlar

    Bu süreçte araç onların garajında duruyor kullanamıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Daha önce hasarlı araçları hasarsız diye sattıklarına dair şikayetler okumuştum. Tabii benzer şekilde sıfır araçların satıldığını da düşünürsek şaşırmamak gerekir.
    Malesef bu ülkede hayatta kalabilmek bile büyük iş, yetkili satıcıdan sıfır kazalı / ayıplı araç bile satılırken hiçbir şeye güven olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 26 Eylül 2018; 17:34:42 >
  • Ford 2. El'de (özellikle Otokoç/Birmot) satılan 2. el araçların %95'i Avis ve Budget ve Çİzgi Rent a Car tarafından kullanılan kiralama çıkması araçlardır.

    Aynı şekilde DOD'da yine 2. el araçların %95'i kiralamadan çıkmadır.

    Önemli Öneri: Aracın Şase numarasını sigortacınızdan sorgulatarak önceki sahipleri arasında kiralama şirketi olup olmadığını öğrenmelisiniz.
  • Konu güncel.
  • Ben 4 bin km de 2017 model egea urban aldım boya değişen yok. Piyasa fiyatının altında idi, yani malum sitede aynı fiyata bulamadım. Valla iyi ki almışım diyorum. Egea dan önceki 3 aracım sıfırdı bu kez sıfıra 10 bin fazla vermemek için böyle bişey yaptım. Arabaya ilk bindim yola çıktım dedim trim sesi olabilir sonuçta kiralama aracı ama hiç bir tane bile duymadım. Şu an 21 bin km de ben de çok dikkatli kullanırım öle paldır küldür kullanmam hala da yok bir tane bile ses maşallah diyeyim. 2 kez bakıma girdim servisten de çok memnunum. Fiat servisindeki ilgiyi başka hiç bir serviste görmedim. Sonuç olarak bundan sonra sıfır almam dod tan 10 bin km ye kadar olanlardan bakarım. Ayrıca arabayı almadan önce şasi no ile servisten sorguladım telefonla bile söylüyorlar herhangi bir şey için geldi veya gelmemiş diye. Diğer markaların çoğu bilgi vermiyor sadece arapça sahibine bilgi veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otokoctan 10bin kmde 2016 model, 2017 çıkışlı focus mca trendx SW aldım. Boya ve degisen yok. Imzali expertiz raporunu, arac ile birlikte verdiler


    Aracin içi/dışı iyi bakılmış. Ayni yerdeki 2017 sedanlar perişan haldeydi


    Plakalari vidayla delerek tutturmuş olmalari hosuma gitmedi. Diger yandan on tamponun sag alt köşesi, kaldirim gibi bir yere sürülmüş; araci teslim etmeden rtus yapacagiz demelerine ragmen, islem yapilmamisti. Ben de servisten araci teslim alirken, kucuk bir sise rtus boyasi aldim; kendim hallettim


    Yedek anahtari holdingde bulamadilar. Diger herseyi(kitapcik,stepne, kriko v.s) yerindeydi. Yedek icin servise bıraktım, kodlama+anahtar yapımını, kendilerine fatura etttiler.


    Yedek anahtar, kaucuk paspaslar ve ilk bakim(yılı doldugunu farketmedikleri icin yaptirmamislar, biz soyleyince kontrol edip yaptilar) sözü almıştık zaten.


    Diger bir soz ise aracin uzerindeki kar lastiklerine ek olarak, servisin deposunda(lastik degisimi de burada yapilmis) plakasi yazili halde bulunan yazlik lastiklerin de tarafımıza verilecegiydi. Ama oyle olmadi, servis sefi ise taş koydu; bu sozu tutmadilar, aracin uzerindeki haric lastik verilmiyormuş. Oluşturduğumuz birkac sikayet kaydi da boylece kapandi. Ben de gidip cepten aldim; kar lastigiyle yazin sicaginda kullanamayacagima gore



    Verilen sozlere istinaden, el sıkışıyorsunuz ama sonra durum degisip; sirket prosedurleri v.s devreye girebiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 30 Eylül 2018; 1:14:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Genel olarak filo ve rent-a-car araçlarının satışta olduğunu ben de fark ettim. Baz veya orta paket, beyaz, KM'si ultra yüksek olmayan (max 50bin) beyaz araçlar kendini belli ediyor ben filodan geldim diye Buna karşın renk, üst paket olması ve ekstraları olması ile şahısa ait arabalar da kendini belli ediyor.

    Şasi numarasını nereden sorgulatıyoruz ve adamlardan istesek veriyorlar mı bu arada ?
  • Werner Heisenberg kullanıcısına yanıt
    Bana verdiler ama her dod çalışanı verir mi bilemem. Zaten sattıkları araç için ekspertiz garantisi var. Aldıktan sonra götürdün başka ekspertiz de raporda yazanın dışında bir şey çıkarsa iade edersiniz aracı. Ben sanmıyorum ekspertiz de kolay kolay yanılacaklarını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevizlibağ’da bulunan Opel’in en büyük satıcı ve yetkili servis firması Odak Otomotiv’den 2016 Mayıs’ta 2013 model 1.4 Twinport tam otomatik Corsa aldım.Kuruma güvendiğimiz için dışarıda ekspertiz yaptırmadık sadece şase numarasından sorgulattık dedikleri gibi temiz çıktı.Aracı aldık koyulduk yola 33.000 km’deki araç şanzıman arızası verdi.Durduk kontağı kapattık bekledik düzeldi ve yola devam ettik.Sonraki gün direk aldığımız yerin servisine gittik aracı lifte aldılar kaldırdık servisin kendi ustası araç kalsın bi bakalım yazılımını güncelleyelim olmazsa gerekirse şanzımanı açıcaz dedi.Sohbet esnasında da alttan bir kısım gösterek bu araç önden hasar almış daha önce altta bazı sürtükleri duruyo hatta deyip gösterdi sonra çevirip altını vurmuşta olabilirler dedi.Tabi biz üstüne durmadık koskoca Odak Otomotiv bizi kazıklayacak değil ya dedik.Neyse bilen bilir MyOpel diye bir uygulama var aracın servis kayıtları falan tutuluyor.Sonraki gün aracı teslim almaya geldiğimizde gelin bu hesaptan açalım dediler yardımcı oldular açtılar.Bende uygulamayı kullanırken servis geçmişini inceleyeyim dedim.Birde ne göreyim aracın geçmişinde radyatör ön tampon ızgara falan hep değişmiş hemen abimi aradım gel dedim geldi.Servisin yetkilisine gittik başladık hesap sormaya nedir bu diye kapıldılar bir telaşa bize aracı satan satış yetkilisini aradılar adam kıvırıyor adı Fazıl gibi birşeydi.Bunlar tutuştu sağa sola gitmeye başladılar falan en son geldiler bizde sinirler tavan tabi.Efendim araç sıfır iken bayiye geldiğinde tırdan indirilirken bi hata sonucu kaldırıma çıkıp vurulmuş zaten ilk satışında fiyatı ona göre satılmış dendi.Bizde dedikki birincisi fiyat sıfır alana öyle tamam ama bize hasarsız fiyat üzerinden satıldı.İkincisi siz resmen bizi dolandırdınız bize hasarsız diye hasarlı araç sattınız yıktık ortalığı ama nafile adamlar açıkçası aracı bize itelediler.Bir hukuki süreç başlatmadık uğraşmadık bize ders olsun dedik.Hata etmişiz şimdi olsa fitil fitil getirmek için elimden geleni yapardım.Velhasıl kelam babana bile güvenme git yine dışarda ekspertiz yaptır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Talihsiz bir olay yaşamışsınız geçmiş olsun. Dediğiniz gibi aracı hemen başka bir ekspertize götürüp belirleyemedikleri birşey var mı görmek lazım, çıkarsa isteğiniz doğrultusunda aracı iade alıyorlarmış. + Henüz distribütör garantisi devam eden + dod tarafından da 6 ay vb garanti vadedilen araçları almakta fayda görüyorum ben. İşi sağlama almak lazım eşek yüküyle para vermiş olacağız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.