Şimdi Ara

Türkiye'de Çocuk Yapmak Mantıksızlıktır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir insan çocuğuna adam akıllı bir yaşam sunamayacaksa, herkes gibi vasat bir yaşam sunacaksa ne diye çocuk yapar anlamış değil. En basitinden adamın çocuğu için okul masraflarını ödeyecek hali yok ise ne diye çocuk yaparsınız?

    Ben 20 yaşındayım, iyi kötü bir üniversite kazandım (PAÜ) ciddi olarak çocuk yapmayı düşünmüyorum. Ben önce kendimi garanti altına alayım, sonra çocuğuma da iyi şartlar altında bir yaşam sunacak durumdaysam ancak o zaman isterim. Adamın ekmek almaya parası yok çocuk okutmaya çalışıyor en basitinden. Benim durumum çok iyi değildi. Allah razı olsun büyüklerimden hiçbir zaman fakirlik çekmedik ama iyi bir yaşantım da olmadı. Bisikletim sünnet hediyesi olarak geldi, bilgisayarım 7-8 senelik düşünün. Bir ayakkabı istedim okulda antrenman için 200 tl'ydi. Bizimkiler alamayız diye gitti 50 tl'lik bir ayakkabı almıştı. Düşünebiliyor musunuz herkesin altında iyi ayakkabı varken benim hevesimi kırmalarını?

    Ben oğluma çocukken bisiklet alamayacaksam, bilgisayar alamayacaksam, herkese bakıp benim neden yok diyecekse onu neden dünyaya getireyim?

    Neymiş soyum devam etsin diyeymiş. Sanki kendileri genetik olarak, sosyolojik olarak, ekonomik olarak iyi durumda da soyu devam etsin istiyormuş. Ondan sonra da ben çocuğuma bakamıyorum diye yardım isteyecek.

    Özellikle ekonomi bu haldeyken, hükümete yakın değilsen işsiz olacaksan Türkiye'de çocuk yapmak mantıksızlıktır, salaklıktır.



  • Çocuk yapmak demek, ben hayatta güzel şeyler yaşadım, mutlu oldum, hayattan zevk aldım ve bu mutluluğumu paylaşmak istiyorum demektir bana göre.



    Bir insan hayatta bu kadar mutlu olduysa çocuk yapılabilir aslında.

    Ama mutsuz biri çocuk yapıyorsa bu sadece mutsuz olacak yeni bireyler anlamına geliyor bence. En azından büyük bir çoğunluk için öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 22 Eylül 2018; 15:32:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk aşırı zor iş bu her ülkede böyle

    Evlen çocuk yap diye millete dayatma yapan kenar mahalleli yobazlardan nefret ediyorum
  • sadece türkiye değil
    dünya için geçerli.

    cahil her yerde aynı.
    korunma bilmezler.
    çocuk gelirse bereketi ile gelir gibi safsatalar.
  • Ben de önceden böyle düşünüyordum şimdi tam tersini düşünüyorum bu ülkeye Türk soylular şart yoksa ülkede Türk kalmayacak çok az çocuk yapıyoruz. Bakın kürtlere araplara 5-6 çocuk yapıyorlar üstelik çoğunun geliri kötü açlık sınırının altında yaşıyorlar çocukları yırtık ayakkabılarla kıyafetlerle sokaklarda koşturuyorlar umurlarında bile değil.
  • Dogru duzgun kiz da sart tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmayan varsa niye katılmadığını söylesin belki güzel bir tartışma konusu çıkar.
  • İşin ekonomik boyutunu geçtim o çocuk dandik eğitim sistemi ile dandik bir ülkede dandik bir toplumun içinde büyüyecek. Hiç gerek yok.
  • Türk ve milliyetçi isen, çocuğunu da kendin gibi yetiştireceksen, gelecekte bu ülkede yaşamak Türkler için ızdırap olacağı için boş yere çocuk yapıp çocuğun hayatını karartmaya gerek yok.

    Ha kürt, arap ya da arap sempatizanı isen istediğin kadar yap. Türkiye ile gönül bağın olmadığı için, cumhuriyetle ve laik düzenle kavgalı olduğun için zaten Türk milliyetçilerinin yaşadığı kaygıları yaşamıyorsun demektir. Ne kadar çoğalırsan kendi ırkın için o kadar iyidir.
  • Fakir çocuk yapmasın önermesinden ziyade ailelerin çocuk planlaması yapması gerekir. Anne baba birlikte çalışırsa 1-2 çocuk makbuldür. Çocuk sayısı arttıkça ona sunulacak imkanların standartı elbette düşecektir sendeki ayakkabı örneği gibi.
  • Vallahi ben pek çok kişi biliyordur elbet şuanki nesil aşırı bozuk gerek eğitim sistemi gerekse hızla gelişen teknoloji gerekse artık karı koca çalışma zorunluluğu ile çocuklara gereken ilginin gösterilmemesi sonucu.Savurgan sorumsuz ve sevgi ilgiden mahrum bir nesil doğuyor.Aynı zamanda her yerde üniversite var herkes okuyacak ama yeterli iş yok ortada aynı komünist Rusya gibi olacak herkes eğitimli ama iş yok aş yok yemek yok yetersiz.Karı koca çalışma derdinde olacak ki bu ileriki kuşakta daha fazla olacak özgürlüğüne rahat tembelliğe alışkın bir nesil yetişiyor herşey hazır gelsin önüme diyen.Kendinizi bilmem ama yaptığınız çocuk ilerde en büyük düşmanınız olacak onuda söyleyeyim.Ülkenin gidişatı kötü.Gelenek görenekler bozulacak mesela evlilik müessesi bile Türkiyede yerin dibine girmiş bir durumda herkes rahatına düşkün evlilikler bile uzun sürmüyor ki evlilik sonlanırsa bir sebeple o çocuğunun durumuda kötü olur.

    Arabada ehliyet alındığı gibi ebeyevn olmak içinde kurs ve belli sınavlardan geçirilmeli.Ehliyet olmalı ve uygulamalı olmalı bu önlem olmazsan ki sanıyorum ülke almayacak.Yunanistan benzeri bir şekle bürüneceğiz ekonomik olarakta rahata düşkün bitmiş bir ülke genç ama boş niteliksiz nesil oluşacak.Köle sektörüne mahkum insanlarla dolu olacak ülke.Sen düşünmezsen sonunu.Birileri senin için çok iyi düşünür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 14 Ekim 2018; 1:27:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.