Şimdi Ara

Ryzen 5 1600x win 10 win 7 ikilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar;

    Uzun zamandır forumdan uzaktım (babamı kaybettim). Hem biraz kafam dağılsın hem de fx işlemcimi değiştiriyim artık deyip vatanın indiriminden ryzen 5 1600x aldım.

    Fx işlemci ile win 7 kullanıyordum ve oradaki sisteme, düzene çok alıştım. Hem bir yerden sonra mecbur kalacağım için hem de ryzene win 7 kurmak sıkıntılı olduğu için win 10 kurdum. Ama gelin görünki sudan çıkmış balığa döndüm. Sanki hiç bilmediğim bir şehire gelmiş gibiyim. Bugünde telefonumun hafızasına ulaşamamak iyice tuz biber oldu. Ben şimdi win 7 ye dönsem ne kaybederim, yoksa dişimi sıkıp win 10 la devammı etmeliyim. Yorum ve deneyimlerinizi eksik etmezseniz sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.



  • Ryzen win 7 desteklemiyor diye biliyorum hem alisirsin ayni sorun bendede vardi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle başınız sağolsun. Ryzen windows 7 desteklemiyor diye bir durum yok zaten olamazda sonuçta x86 mimarili bir işlemci. Sadece winsows updateyi açınca "işlemci desteklenmiyor" diye uyarı veriyor, bu uyarıdanda "wufuc" adındaki programla kurtulabiliyorsunuz.Windows 10u beğenmediyseniz windows 7ye geri dönebilirsiniz size bir kaybı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Eylül 2018; 7:19:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 da devam etmenizi öneririm. Kullandıkça alışırsınız.
  • Öncelikle başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. Bende win 7 kullanıyordum fx 8350 vardı, 1600x alıp sistemi yenileyince win 10 pro 64 bit kullanmaya başladım ve win 7 yi hatırlamaz oldum. Çok güzel, hızlı, akıcı ve sorunsuz bir işletim sistemi. Hiç düşünmeden win 10 pro kullanmaya başlayın ileride neden kullanmamışım diyeceksiniz.
  • windows 10 ltsb kurabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sizlere hayırlı uzun ömürler versin.

    Korsan win 10 kurmuştum. Şimdi microsoftun sitesinden iso indirip kuracağım. Key satın aldım, orjinal olarak bir deneyelim bakalım. Xp den win 7 ye geçişte de çok ayak diremiştim. Alışkanlıklarıyla yaşayan biri için bu tür değişimler çok zor geliyor. Sıkıntı yaşamam umarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: white_predator

    Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sizlere hayırlı uzun ömürler versin.

    Korsan win 10 kurmuştum. Şimdi microsoftun sitesinden iso indirip kuracağım. Key satın aldım, orjinal olarak bir deneyelim bakalım. Xp den win 7 ye geçişte de çok ayak diremiştim. Alışkanlıklarıyla yaşayan biri için bu tür değişimler çok zor geliyor. Sıkıntı yaşamam umarım.

    Windows 7 kurmak isterseniz tekrardan, yardımcı olabilirim sorunsuz kurmanız için.Pm atmanız yeterli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski win10 kurarsan son nvidia sürücülerinde sorun olur zaten 970 kullanıyorsun en yeni sürücü kullanmasan da olur hatta belki daha iyi olur o yüzden 1803 sorunsa 1709 diye in ama win7 kullanma kardeşim.xfi için adamın biri win10 sürücü yazıyordu creative kafayı yemişti onu bi arasana o sürücülerle ses kartı düzgün çalışabilir ya da önce win7 full sürücüsü kur sonra sadece ses win10 sürücüsü kur üzerine ben öyle yapıyorum ikinci sistemdeki xfi go'ya.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolasın, biraz win 10 nu tırmalayayım, olmadı win 7 için yardımınızı isteyebilirim.
  • Şimdilik xfi driverlarını dert etmiyorum. Korsan olarak kurduğum redstone 5 te sıkıntısız yüklenmişti, eğer telefonumu düzgün tanısaydı redstone u lisanslayacaktım. Biraz kurcalayayım bakalım, şimdilik herşey iyi gidiyor.
  • yamulmuyorsam elindeki keyle redstone bluestone hepsini kurabilirsin üzerinde win10 pro yazan.telefon için de driver booster 6 programını kur belki o bulur sürücüsünü.
  • Normalde driver istemeden kurması gerekiyormuş. Ya win 10 pron N kurduğum için saçmaladı ya da denediğim bin tane driverdan biri sisteme ya da registeryiye zarar verdi. İlk başta ne driver versem yiyordu sonra hata vermeye başladı. Neyse şu an sıkıntı yok gibi, olabildiğince eski sistemime benzetmeye çalışıyorum.

    Edit: Windows 10u 1803 builte update edince xfi driver ve programlarıda yüklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 21 Eylül 2018; 22:39:31 >
  • Eğer alışmakta zorluk çekiyorsanız LTSB sürümü ile bu süreci daha rahat atlatabilirsiniz.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Hocam en büyük sıkıntım driverlardı. Resmi son sürümde o sıkıntıda kalmadı. Eğer sonradan birşey çıkmazsa şu an memnunum. Sanırım kolay kolay büyük güncelleme yapmam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • başınız sağolsun. win10 bilgisayarı cep telefonuna çeviriyor o simgeler falan ne kadar iğrenç. windows 7'nin gözünü seveyim diren windows7'de benim gibi :)
  • freedomfighter kullanıcısına yanıt
    Sizler sağolun. Eğer ilk denemede win 7 sorunsuz kurulsaydı muhtemelen bir daha dokunmazdım. Win 10 da alışılmayacak gibi değil. Şöyle bir iki hafta kullanayım beğenmezsem bir şekilde win 7 ye dönerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başınız sağolsun. ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. ALLAH sabır versin sizlere.



    Win10 güzel alışınca fakat stabilite yakalamak windowsda hep zor malesef. Sorunsuz bir şekilde yakalarsanız kısa sürede alışırsınız.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İplenmemekten Bıkan Adam kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun, teşekkür ederim, sizler sağolun. Hocam anladIğım kadarıyla her büyük güncellemede birşeyleri yapıp başka şeyleri bozuyorlar. Rahatsızlığımdan dolayı çok kurcalayamadım ama 1803 sürümü iyi gibi geldi. En azından bütün cihazlarım sorunsuz çalışıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 1600 ile Windows 7 64 bit kullanıyorum.

    Ryzen bir sisteme Windows 7 64 bit kurmanın pratik bir yolunu tarif edeyim.
    Önümüzdeki en büyük engel USB portlarının Windows 7 kurulumu sırasında çalışmaması.
    Biz buna rağmen kurulumu yapacağız.


    1.Anakrtımız seri portlu bir model olmalı.
    Ben Asrock AB350 Pro 4 modelini seçtim.
    https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/

    2. Seri port üzerinden çalışan bir klavye lazım. (USB girişli olmacayak)

    3. Çalışan başka bir bilgisyar üzerinde dahili depo HDDminiz (Sata olacak, USB HDD değil) içine AMD nin sitesinden anakart çipsetine uygun sürücünün kurulumunu atıyoruz. B350 çipset için örnek driver.
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b350

    4. Windows 7 64 bit kurulumunu klavye ile tamamlıyoruz.

    5. Windows açıldıktan sonra klavyeyi kullanarak. D sürücüsüne gidip (Depo HDD) çipset sürücüsünü kuruyoruz ve USB portlar çalışıyor! Bilgisayarı yeniden başlatıp artık USB klavye ve fare kullabiliriz.

    Opsiyonel adım bunu yapmanızı tavsiye ederim.
    6. Diğer tüm sürücülerin, programların, oyunları vs... kurulumlarını yapıp tüm C sürücünün yedeğini D sürücüsüne yani depo HDD'ye alıyoruz. Acronis True Image gibi bir program ile bunu yapabilirsiniz. Bootable image alma programları vardır onlar da olur. Olaki Windows falan çökerse tüm bu eziyeti bir daha yaşamayın. C nin yedeğini D sürücüsünden restore edersiniz.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.