Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
25
Favori
167.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CBD, premix eşanjörün kapağının ısınmasını engelleyen bir sistemdir kapak ısınıp ısı kaybetmediği için yoğuşma verimi artar. yanma odasında bulanan kapak sayesinde dış ortamdan izole edilir ve enerji kaybı en aza indirgenmiş olur

    sermeta marka sarmal paslanmaz çelik premix eşanjörlerde kullanılır

    baymak premix yoğ kombilerin hepsi ve airfel digifel premix ile daikin vz de bu özellik var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam, bizim Bosch larda yokmu bu özellik?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    merhaba

    hayır yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • COLD BURNER DOOR TEKNOLOJİSİ


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam bayramdan sonrası için acil kombi almam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.

    0 binaya taşınacağız, şehir Bursa, daire batı cephe net 150 m2 dubleks yalıtımlar var. Projeci ve müteahhit arkadaşlar 24 kw yeter dediler.

    Şuan kabataslak baktığımda Bosch 2300iw ve Eca Proetus Premix tutulan modeller olarak gördüm.

    Bu iki modelden birini tavsiye eder misiniz üst kat için sirkülasyon pompaları yeterli midir yada bana en uygun farklı marka bir kombi var mıdır ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oOoSöNMeZoOoO -- 10 Mayıs 2021; 3:12:42 >
  • oOoSöNMeZoOoO kullanıcısına yanıt

    merhaba 2 modelde önerdiğim modeller

    2300, hem kalorifer devresinde daha geniş aralıkta modülasyon yapar hemde musluk sıcalk su gücü olarak XL seviyesindedir 28kW, küçük kasa,silindirik alaşımlı eşanjör ve sessiz çalışır dezavantaj olarak hidroblok grubu plastiktir


    eca proteus premix fark olarak kombinin üstünde eco/comfort modu var kalorifer devresi için küçük kasa,paslanmaz çelik eşanjör,pirinç hidroblok grubu,5yıl garanti

    karar senin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam 2300i de kararlaştırdık, Bursagazdan sertifikalı bir şirketten Kombi, kurulum, flexler, parçalar ve balkona kombi dolabı 6000 e anlaştık. Kombiyi internetten alsam kurulum ve kombi dolabı vs. yine aynı fiyata geliyor.

    Tek kafama takılan bir kaç yerde okuduğum fazla yaktığı. Kombi kendini hiç kapatmıyormuş 10m3 yakan kişiler varmış. Bu herkeste mi var acaba normal bir şey mi ?

  • oOoSöNMeZoOoO kullanıcısına yanıt

    yeni nesil kombiler az kapanma yapar bu fazla gaz harcayacağı anlamına gelmez ayrıca göreceli bir konu bu kombiyi kullanan ve konuda çok aktif olan @meeb nickli arkadaşa da sorabiliesim. kombinin ayarları da var. tasarruf için oda termostatı ve termostatik vanalar kullanmanı öneririm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.Daha öncede konuştuk hocam 2300 e has bir durum değil yüksek modülasyonlu tüm kombiler ısı zafiyeti olan tüm evlerde olumsuz etki yapıyor.Bu anlamda izalasyonda sıkıntı olduğunu düşünenler her zaman 2200 alsın diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oOoSöNMeZoOoO kullanıcısına yanıt

    Kombi kadar yeterli petekler ve diş yalitimda önemli öncelik petek sayisina baktir 150m2 7 mt veya 10 mt olsa bile en oahali kombiyi en ucuz kombiyi dahi alsan isitmada zorlul cekersin.10m2 1mt petek olucak şeklinde konumlandirilmasi gerektigini okumuştum ve söyliyenler de var o yüzden dikkat et derim:) ayrica önerilen şki kombide satilan önerilen ve satan kombiler modulasyon araliği geniş diyip az yakar güzel kombi havasida oluşmasin.Sicak su da önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam antrelerde petek yok, toplam 6mt petek var dairede. İki tane de banyo radyatörü.

    Modülasyon konusunda haklısınız diğer arkadaşlarda sizle aynı görüşte eski mesajlarda.

  • meeb kullanıcısına yanıt

    Merhaba geriye dönük mesajlarınızı diğer arkadaşların tavsiyeleri ile birlikte okudum. Yalıtımı kötü güneş görmeyen veya termostat ile kullanılmazsa bu kombiden tam verim alınamıyor galiba öyle anladım. Bu kriterler bana uyuyor şuan. O yüzden 2200i yerine 2300i seçmem daha mantıklı gibi diyorum. Tavsiyeniz ne olur, birde siz kombi ayarlarını değiştirebiliyorsunuz galiba bizim onlarla oynamamıza gerek var mı ?

  • oOoSöNMeZoOoO kullanıcısına yanıt
    Hocam bu modülasyon olayı tamamen avrupa uydurması.Tasarruf ,karbon salınımı adına her geçen gün birşeyler uyduruyorlar.Farkettiniz mi bilmem ama şimdidr beyaz eşya enerji sınıflandırması değişti

    https://www.haberturk.com/beyaz-esyada-enerji-etiketleri-degisiyor-haberler-3021675-teknoloji

    Ama şart koyulan özellikler her ülkede her çoğrafi bölgede aynı etkiyi yapmıyor malasef.

    Konuya dönecek olursa yüksek modülasyon ,yeni klimalar daki gibi en az dur kalk yapmayı hedefliyor.Bu yönüyle minimum alev boyunca suyu ısıtıyor ancak evin ısı kaçağı kabaca bu minimum alevden fazlaysa olumsuz etki yapıyor.Onların ülkelerinde adam gibi izolasyon yapıldığı için elbet çoğu evde fayda sağlar.Ancak bizim izolasyon lar ya müteahhit işi oluyor yada işçilik kötü oluyor.

    Evet arkadaşlarla epey servis menüsünü karıştırdık ancak değişen bir durum olmadı.Belki de gaz ayarı gerekiyor bilmiyoruz.

    Ben geçiş döneminde eski kombiye göre daha az yaktım ancak kara kışta malasef eski kombiye göre çok yaktım fatura olarak.

    Siz kanımca 2200 alın hem kafanız rahat olsun hemde cebinizde biraz daha fazla para kalsın , o parayı da petekleri biraz daha büyütmeye çalışın derim.


    oda termostarı elbet faydası oluyor ,isterseniz oda termostatı alın.2200 ,2300 modülasyon seviye dışında birebir aynı kombiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kombiyi durduracak termostat olmadıktan sonra modulasyon çok da önemli değil, modulasyon en çok ılık petek seven kişilerin işine yarar. Bir yerlerde 1/5 modulasyondan fazlasının tasarrufa çok da katkası olmadığını okumuştum. Bizim ülkemizdeki asıl sorun proje aşamasından başlaıp uygulama aşamasında son buluyor. Yoğuşmalı kombi işletme şartlarına uygun proje yapan çok az hala petek verimi olarak 75/60 gidiş-dönüş suyu hata bazen 90/70 işletme baz alınarak petek koyuluyor, izolasyon uygulamasında hatalar yapılıyor, bu durumda kombilerin yapabileceği bir şey kalmıyor. Ancak şu bir gerçek ki kombi termostatsız, petekler de termostatik radyatör vanasız oldu mu dünyanın en teknolojik cihazı da olsa tasarruf bir yere kadar oluyor.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum burada önemli olan ortamın en kolay şekilde ısınabilmesi.Yoksa kombi çalışır durur.Ancak ne yalan söyleyeyim yüksek modülasyon olayı beni hayal kırıklığına uğrattı .Keşke 2200 alsaymışım diyorum.Tabi benim evin üstünün yarısının teras olması ,yan duvarın açıkta olması, fransız balkon, müteahhit işi pvc ler hepsi toplamda olumsuz zafiyatlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,



    Mümkün olduğunca forumdaki yazıları okudum ama uzman olmadığım için danışmak istediğim bir kaç konu var. İzmir, Urla’da 2,5 katlı evimizin bodrum katına kombi bağlatacağız. Bodrumda panel yok ve ardiye olarak kullanıyoruz. Birinci katı iki oda, bir salon, açık mutfak, banyo ve net 95 m2 (Brüt 145 m2 ama kullanılmayan balkon, merdiven ve giriş holünü düştüm). Çatı arasında iki oda bir banyo var, burası toplamda net 65 m2 (kullanılmayan 50 m2 kapalı duruyor). Evin toplamı net 160 m2 ve kullandığımız alanda 12,5 metre klasik hatveli panel ve 2 havlupan var. Evin dört tarafı açık, özel bir mantolama yok ama bims bloktan yapıldı. PVC pencereler (İkisi 3x1,5 ve biri 1,5x1,5 metre klasik sürgülü) çift camlı ve  kiremit altında EPS köpük levhalar var. Ayrıca evde sulu sistem şömine olduğundan, kombiyi bağlantınca şömineyi susuz olarak çok soğuk havalarda salon ve açık mutfak alanında kullanabileceğiz.  



    Bosch fabrikasından indirimli Bosch veya Buderus alabiliyorum. Acaba hangi ve kaç kW’lık kombiyi önerirsiniz? 10 yıldır sulu sistem şömineyi gayet güzel kullanıyorduk. Sistemdeki borular PPRC olmadığından,yerden ısıtmada önerilen tortu ve hava tutucu, panel radyatörler için gerekli

    midir? Yanıtlarınıza ve önerilerinize şimdiden teşekkür eder, bu vesile ile aydınlatıcı paylaşımlar yapan forum üyelerinin bayramını kutlarım.





  • BaylanCemilem B kullanıcısına yanıt

    merhaba teorik olarak 24kW yetse de 28-30kW kapasite almanızda fayda var bosch ve buderus istiyorsanız 30kW bosch condens 7000, 30kW buderus logamax plus gb172i


    veya peteklerin 1 2 tanesi hariç nerdeyse tamamına danfoss termostatik vanalar taktırarak ısıyı kontrol altına alıp, 24kW ta alabilirsiniz. ılıman bölgedesiniz ama yalıtım tam değil evin ısı kayıpları var

    iyi bir kablosuz oda termostatı da olur bosch ve buderus un kablosuz oda termostatları kalitelidir

    buderus gb62 olabilir modülasyonu yüksek değildir, bosch'ta bosch condens 2200 veya 2500 olabilir

    24kw ta mutlaka termostatik vanalar kullanın

    tortu tutucu ve hava ayırıcı daha çok yerden ısıtma sistemlerinde çok fayda sağlar ama oksijen bariyersiz petekli sistemlerde de kullanılabilir olay tamamen bütçe meselesi bütçeniz varsa alın zararı yok faydası var

    spirovent ve caleffi markalarını öneririm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 12 Mayıs 2021; 12:42:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Sayın Disintegration,



    Ust katı sürekli kullanmadığımızdan 24 kW bir kombi ve danfoss vanaları tercih edebilirim. Salon ve mutfak açık tek bir alan ve burası net 67 m2 . Bu alanda beş ayrı yerde toplam 6 metre panel var. Öncelikli sorum o.t. nı bu ortak alana koyarsam, buradaki tüm panellere danfoss vana takmam doğru olur mu veya hangi panellere takmamı önerirsiniz.  Salon L şeklinde ve mutfak L’nin en üst kısmındaki üçte birlik alanda kalıyor. Oturduğumuz alan L nin alt kısmı ve evin üçte birlik alanı. Oda termostatını oturduğumuz bu alana koyabilirim. Burada üç panel var. Diğer iki panel ise mutfak ile salon arasındaki diğer üçte birlik alanda yer alıyor. Bu katta kullandığımız iki odada, her birinde ikişer panel var. Bunların dördüne, geçişte yer alan son panele ve üst kattaki iki odaya danfoss vana koyabilirim.  Sizce bu şekilde uygun olur mu? Son olarak önerdiğiniz üç kombiden (buderus gb62, bosch condens 2200 veya 2500), siz olsanız hangisini seçerdiniz? İlginize ve bilgilendirmelerinize çok teşekkür ederim.





  • BaylanCemilem B kullanıcısına yanıt

    üst katta aktif olarak kullandığınız bir oda varsa buraya o.t koyabilirsiniz . alt kat daha çabuk ısınır bence danfoss termostatik vanaları alt kattaki peteklere monte edin

    o.t üst katta olsun, o.t olan odada trv olmayacak buna dikkat edin

    kombi olarak bence hepsi olur size kalmış zaten aynı altyapıdaki modeller evde 2 banyo varsa veya mutfak dahil sıksık sıcak musluğu açıyorsanız veya musluklar kombiye uzaksa musluk sıcak su gücü 28 30kw olan 2300, gb62 ve yazmadığım buderus logamax plus gb122i alın

    bosch ve buderus kombiler aynıdır

    bosch condens 2500= buderus gb62 ( musluk sıcak su gücü hariç)

    bosch condens 2300= buderus logamax plus 122i( musluk s.g hariç)

    bosch condens 2200= buderus logamax plus gb22i ( musluk s.s.g 2200 25kw, gb22i 26kw tek fark bu)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Tekrar Merhaba Sayın Disintegration,


    Banyolar ve mutfağın kombiye mesafesi fazla olduğu için önerileriniz doğrultusunda musluk sıcak su gücü 28-30 kW olan modellerden birini alırım. Öte yandan aktif olarak birinci kattayız ve üst katı sadece misafir gelince (5-6 ayda bir) kullanıyoruz. Sürekli bulunduğumuz birinci katı, panellerin yerleri

    ile çizmeye çalıştım.  


    Holdeki ve üst kattaki odaların panellerini misafir gelmedikçe kapalı tutuyoruz. Bu durumda oda termostatını nereye konumlandırmak mantıklı olur ve danfoss vanaları nasıl konumlandırmamız gerekir? Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim. İyi bayramlar.

    **BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları




  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.