Şimdi Ara

Ankara Üstün Otogazda Lpg Taktırdıktan Sonra Yaşadığım ve Devam Eden Problemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, aracım 2004 Otantik 1.6 115 bg atmosferik motorlu benzinli bir araç. Araç hep benzinli kullanılmış, satın aldığımda da hiç lpg takılmadığı, benzinli olduğu için tercih ettik. Aracı satın aldıktan 3 ay sonra Lpg taktırmaya karar verdik, bu araç için de en uygun seçeneğin Atiker olacağına karar verdik fiyatından dolayı ve Atiker servisi aramaya başladık Ankarada.

    Üstün Otogaz Distribütör olduğu için Ankara Ostimde bulunan yerde karar kıldık. Aracıma Sıralı Sistem Atiker Gold takıldı, montaj aynı gün tamamlandı. Arkasından aşağıda bahsedeceğim sıkıntılar baş gösterdi.

    Lpg takıldıktan sonra aracın arka tarafından lıkır lıkır sesler gelmeye başladı, biraz araştırdığımda ses yapan şeyin lpg şamandırası olduğunu öğrendim.

    Yine Lpg takıldıktan sonra araç klima açık iken, vites düşürmeleri ve debriyaja basma sonrası stop etmeye başladı, öyle ki araç 70 ile 80 ile 50 ile vs ile giderken vites küçültmek için debrijaya basar basmaz istop ediyor hareket halinde, hareket halinde aracı tekrar çalıştırıyorum start stopa basarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 16 Eylül 2018; 8:56:58 >







  • Yukarda bahsettiğim bu sorunlar için Üstün Otogazın Ostimde bulunan yerlerine gittim, aracın klima açık iken istop ettiğini, şamandıradan ses geldiğini söyledim, lpg yi bitir, öyle gel dediler şamandıra sorunu için, aracın istop etmesinin de boğaz kelebeği kaynaklı olduğunu söylediler. Boğaz kelebeğini 1 ay önce temizlettiğimi söyledim, olsun oradan yapar, siz onu temizletin diye başlarından savdılar.

    Boğaz kelebeğinin temiz olduğunu bilmeme rağmen yine de gittim, temizlettim, adaptasyonunu da yaptırdım, Lpg yi de bitirdim, tekrar Ostim Alınteri Bulvarında bulunan Üstün Otogaza gittim, durumu izah ettim, istop etmelerin devam ettiğini söyledim, bugün müsait değiliz, yarın gel dediler, bir gün sonra tekrar gittim, yine başlarından savacaklardı, biraz sert çıktım, bakmayacaksanız söyleyin başka servise gidelim dedim, bu ilgisizliğinizi de sosyal medyada paylaşırım, bilginiz olsun, sizde ne isterseniz gelir yazarsınız dedim. Böyle söyleyince tamam araca bakacağız denildi ve 1,5 2 saat kadar bekletildikten sonra aracıma bakıldı, şamandıra sesi için müdahalede bulunuldu, stop etme ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı, araç ile teste bile çıkılmadı sorunu anlamak için, ne de cihaz bağlandı, standart bahaneler ile başlarından savdılar.

    Bunlardan medet ummaya gerek olmadığını anladık haliyle, araca 2 hafta önce takılan bir Lpg var, sözde garantili, uygulamada tavırları anlattığım gibidir.


    Sonrasında Ankarada bulunan Kayra Otogaza gittim, sorunlarımı anlattım, lpg yi kendilerinin takmadığını da ekledim. Kayra Otogaz o kadar müşteri yoğunluğu arasında ve Lpg yi kendi takmamasına rağmen aracı getirin, cihaza bağlayalım dedi, aracı içeri aldım, cihaza bağladılar, birkaç ayar yapıldı. Daha sonra Lpg yi takan Üstün Otogazın yapması gereken ama yapmadığı şeyi Kayra Otogaz yaptı, aracımla teste çıktı, istop etme sorununun nedenini anlamaya çalıştı, uzunca bir süre test etti, aracımın krank sensörünün arızalı olabileceğini, bobinlerden birinin arızalı olabileceğini söylediler. Karşılığında da para kabul etmediler, aracımla uzun bir test, aracın cihaza bağlanması hizmetini bedavaya aldım, aracıma lpg burada takılmamasına rağmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 16 Eylül 2018; 9:13:44 >




  • Sonrasında sanayideki ustaya götürüp aracın krank sensörünü değiştirdim, bobinlerden biri Kayra Otogazın bahsettiği gibi arızalıymış, onu değiştirdik ve aracı lpg de test ettim. Maaalesef istop etme sorunu düzelmemişti, tekrar Kayra Otogaza gittim, normalde benim bu işlemleri Lpg yi takan Distribütör Üstün Otogaz ile halletmem gerekiyor, yukarda bahsettiğim nedenlerle bunlara gitmenin anlamsız ve gereksiz olduğunu bildiğim için Üstün Otogaza gitmedim, bir daha gideceğimi de sanmıyorum.

    Her neyse, Kayra Otogaz yine aynı ilgi ve alakayı gösterdi, araç yine cihaza bağlandı, birkaç ayar yapıldı.

    Ancak sorun hala devam ediyor,araç klima açıkken istop ettiği ve başka bir de sorunu olmadığı için araç ile fazla oymamak istemedim, tekrar Kayra Otogazın kapısını çalmadım, bu arada Kayra Otogaz tarafından benden yine hiçbir ücret talep edilmedi ve sorunumla da ilgilenildi.

    Klima açıkken istop etmeler biraz azaldı Kayra Otogazın müdahaleleri sonrası, ama istop etmeler devam ediyor, benzinde kullanırken arabada hiçbir sıkıntı yok, klima açık olsa da istop etme yok.

    Bu arada şamandıra sesini ön koltuktan da duymaya başladım, Üstün Otogazın müdahalesi şamandırayı daha da kötü etmiş, aracımı bu şekilde kullanıyorum.

    Kayra Otogaza teşekkür ediyorum buradan da, işini düzgün yapan ve sorun çıktığında sizi başından savmayacak bir yer, makul ve mantıklı talepler ile gidilirse.

    Üstün Otogazın hem çıkardığı iş kötü, hem de sorun çıktığında başlarından savıyorlar, burasını kimseye tavsiye etmem, varsa bir cevapları buradan yazabilirler.

    Yaşadıklarım bunlar, klima açık iken istop eden bir araba, aracın her yerinden duyulan şamandıra sesi, Lpg yi 2 hafta önce takmış olmasına rağmen müşteriyi başından savan Üstün Otogaz, Lpg yi kendi takmadığı halde sonuna kadar ilgilenen Kayra Otogaz.

    Bu arada Kayranın reklamını yapıyorum gibi olmuş, evet yapıyorum, müşteri olarak buradan memnunum, diğer yerleri bilmiyorum, başımdan geçenleri sizlerle paylaştım, Ankarada bu yerlerde Lpg taktırmayı düşünenlere bir yol gösterir belki bu yazı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 16 Eylül 2018; 9:33:15 >




  • bence klimanızı bir kontrol ettirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeytin kolonyası

    bence klimanızı bir kontrol ettirin
    Aracın en çok kontrol edilen yeri klimadır, klimaya 2 defa gaz bastırıldı, kaçak testi yapıldı, klima müşiri değiştirildi, sigortalarına tek tek bakıldı, hem içerden, hem dışarıdan, kısacası bir klimada bakılması gereken ne kadar yer varsa hepsi bakıldı. Klimada ayrıca gayet güzel çalışmakta.

    Klima açıkken arabanın istop etmesinin tek nedeni montaj hatası olabilir, klimadan elektrik alınmışsa, bu da düzgün yapılmamışsa sorun buradan kaynaklı da olabilir, havalar soğuduğu için şu anda istop etme problemi yok, klima açılmıyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 23 Eylül 2018; 7:12:11 >
  • Kayra Otogaza tekrar gittiğimde sorunlar için onlar da artık bunu biz yapmadık, Üstün Otogaza gidin demeye başladılar, aracıma baktılar ama bir daha buraya gelme dediler kısacası, adamlara hak veriyorum, Üstün Otogazın pisliğini Kayra Otogaz temizlemek zorunda değil, o yüzden buraya da gitmek çok doğru olmuyordu.

    Bu nedenle geçen hafta bilgilendirme yapmak için 444 22 85 no.lu Atikerin müşteri hizmetlerini aradım, garantiyi bozacağımı, parasını verip Atiker harici bir yerden hizmet alacağımı söyledim, burada yazdıklarımı da aynen anlattım, çok ilgilendiler, beklemiyordum doğrusu.Üstün Otogaz Distribütör ile hiçbir şekilde işim olmayacağını, Kayra Otogazın da haklı olarak Üstün Otogazın pisliğini temizlemek istemediğini, onların da artık buraya gelmemem konusunda serzenişleri olduğunu söyledim.

    Ankarada bana yakın bayileri saydılar, siz birine gidin, bizi arayın dediler, kısacası dinlediler ve bayi yönlendirmesi yapıldı, bu önemliydi, sorunun arabanın stop etmesi ve lpg de şamandıradan gelen sesten daha ziyade müşteriyi başından savmak olduğunu, bunların olabileceğini, düzeltilemeyecek şeyler olduğunu da Müşteri Hizmetlerine anlattım, montajı yap başından sav olmaz dedim.

    Sonuç olarak Atiker Müşteri hizmetleri olması gerektiği gibi sorunumla ilgilendi, dinledi ve bayi yönlendirmesi yaptı, doğrusu beklemiyordum, son durum budur, gelişmelerden haber vereceğim yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 23 Eylül 2018; 7:27:0 >




  • Geçmiş olsun. Bayiler değil ama Atikerin müşteri hizmetleri iyidir. Birde işin ehli bir bayiye veya hobi olarak bu işi yapan kimselere klima açık iken yol ayarı yaptırın.

    Aracın markası nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anaconda41

    Geçmiş olsun. Bayiler değil ama Atikerin müşteri hizmetleri iyidir. Birde işin ehli bir bayiye veya hobi olarak bu işi yapan kimselere klima açık iken yol ayarı yaptırın.

    Aracın markası nedir?
    2004 Megane 2 1.6 115 bg arac.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Siz araçtan eminmisiniz? Herhangi bi arıza kaydı veya bir sorunu var mı? Aklıma ilk gelen ateşleme zayıflığı, çünkü ateşleme kendini lpgde daha iyi belli eder. Sonrasında ise kelebek gövdesi, montaj eksikliği/hatası, lpg devir sinyalinin nerden alındığı, nozul ölçüsü ve regülatör basıncı gibi faktörler var. Gerçi Kayra çoğunu düzeltmiş anladığım kadarıyla ama ufak bi pürüz kalmış.

    Dediğim gibi yol ayarı yapan birileri bulun sorun büyük ölçüde düzelir gibime geliyor.

    Konuyu da arada ısıtıp ısıtıp önümüze koyun ki millet araştırdığı zaman Üstün Otogaz da montaj yaptırmak isteyen iki defa düşünsün. Böyle esnaflar ekmek yemesin, sinek avlasın dükkanlarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anaconda41

    Anladım. Siz araçtan eminmisiniz? Herhangi bi arıza kaydı veya bir sorunu var mı? Aklıma ilk gelen ateşleme zayıflığı, çünkü ateşleme kendini lpgde daha iyi belli eder. Sonrasında ise kelebek gövdesi, montaj eksikliği/hatası, lpg devir sinyalinin nerden alındığı, nozul ölçüsü ve regülatör basıncı gibi faktörler var. Gerçi Kayra çoğunu düzeltmiş anladığım kadarıyla ama ufak bi pürüz kalmış.

    Dediğim gibi yol ayarı yapan birileri bulun sorun büyük ölçüde düzelir gibime geliyor.

    Konuyu da arada ısıtıp ısıtıp önümüze koyun ki millet araştırdığı zaman Üstün Otogaz da montaj yaptırmak isteyen iki defa düşünsün. Böyle esnaflar ekmek yemesin, sinek avlasın dükkanlarında.
    Konunun teknik kısmını fazla bilmiyorum Lpg de, araç benzinde hatasız ve sorunsuz. Sıkıntılar Lpg montajından sonra başladı, klimadan elektrik alınmış olabilir mi, bilmiyorum, çünkü klima açıkken 3 ve 4 ayarda istop etme daha fazla, 2 ayarda biraz daha az, 1 de ise pek yok, tek tük oluyor, aracın kliması manuel.

    Aslında Kayra Otogazda yapılan müşteri ile ilgilenilmesi, burada kel bir arkadaş var, o çok fazla ilgili değil, diğer ortağı çok ilgili, gitme nedenim de oydu zaten. Ancak son iki gidişimde kel arkadaş vardı, o da bunu biz yapmadık, buraya gelmeyin anlamında şeyler söylediler, adamlara hak veriyorum, o yüzden buraya da gitmeme kararı aldım, 4-5 defa gittim zaten. Diğer arkadaş çok ilgilenmişti ama sorun çözülememişti.

    İvedik Organizede bir yer söylediler, müsait olunca oraya uğrayacağım, gelişmeleri paylaşırım, havalar soğuduğu için istop etme problemi yok, rahatsızlık vermiyor, yine de müsait bir zamanda gideceğim, yazarım.

    Mesaj için teşekkür ederim, biraz geç yazdığım için kusura bakmayın, ancak yazabildim, olmazsa garantiyi bozup işin ehli bir yere gideceğim, parasını verip yaptıracağım, sizlerden de tavsiye alırım, Ankarada tavsiye edebileceğiniz bir yer var ise oraya da gidilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 24 Eylül 2018; 16:17:46 >




  • geng G kullanıcısına yanıt
    Klimadan elektrik alınmış olabilir mi bilmiyorum. Klima konularına pek hâkim değillim.

    Maalesef Ankara'da değilim, tavsiye edebileceğim kimse yok. Yalnız bu işi hobi olarak yapan, değişik şehirlerde gruplar var, nette araştırmayla bulursunuz. İyi bir bayii bulamazsanız sizin ilacınız bu kimseler olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 focus a taktırdığım lpg yi söktürene kadar ne rezillikler yaşamıştım. Sonraları kendi çabalarımla öğrendiğim kadarıyla işçilik yüzünden araç lpg de düzgün çalışmamıştı. Adam almış eline şarjlı matkapı manifold un neresi kolayına geliyorsa oradan delmiş, ne enjektör manifold arası hortumun uzunluğu ne de dediği yerlerin motor bloğuna olan uzaklığını hesap etmemiş. Sizin post u okuyunca anılarım canlandı, yıl olmuş 2018 hala kendilerini geliştirememiş bu öküzler. Birde buraların bi kontrolünü yaptırın yada pardon siz yapın eminim onlardan daha iyi anlarsınız, sevgi ve saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg sistemi montaj yaoılırken kablolarınız kesilen yerlere lehimle sağlamlaştırın sorunuz kalmaz. bizim ustalar bir sey olmaz deyip kablaları birbirne sarıp bırakır. sensör kablolarında bu soruna neden olur sensorden gelen elektrik net değilse araba stop eder. dediğimi yaptırırsanız arabanız normal çalışır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsteel

    lpg sistemi montaj yaoılırken kablolarınız kesilen yerlere lehimle sağlamlaştırın sorunuz kalmaz. bizim ustalar bir sey olmaz deyip kablaları birbirne sarıp bırakır. sensör kablolarında bu soruna neden olur sensorden gelen elektrik net değilse araba stop eder. dediğimi yaptırırsanız arabanız normal çalışır
    Cevap icin teşekkür ederim. Atiker sorunu cozemedi gecen zaman icinde.Kitlerinde sorun oldugunu düşünüyorum artik, bogaz kelebegi, krank sensoru vs vs diyorlar, ama bence kit sorunlu.
    2.olarak aku 60 amperdi, 72 olan ile degistirdim, stop etmeler azaldi, dediğiniz yere de baktiracagim, tesekkurler.
    Ustun Otogaz o kadar kotu montaj yapmis ki, daha once hic Lpg li arac kullanmadigim icin ancak yeni yeni farkediyorum, enjektörleri yag cubugunun tam uzerine monte etmisler, arabanın yagina suyuna bakamiyorum, cunku yag cubugu enjektorlerin cok altinda kaliyor ve görünmüyor, yag cubugunu alsaniz geri takamazsiniz, halbuki arabada cok musait yerler var, enjektorlerin konulacagi, o kadar ozensiz is yapmışlar, diger kitleri bilmiyorum, o yuzden yorum yapmiyorum,ama Atikeri ogrenmis olduk, imkani olan taktirmasin, bu sorunlarla ugrasmasin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 30 Ocak 2019; 16:18:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsteel

    lpg sistemi montaj yaoılırken kablolarınız kesilen yerlere lehimle sağlamlaştırın sorunuz kalmaz. bizim ustalar bir sey olmaz deyip kablaları birbirne sarıp bırakır. sensör kablolarında bu soruna neden olur sensorden gelen elektrik net değilse araba stop eder. dediğimi yaptırırsanız arabanız normal çalışır
    Ankarada Lpg icin usta tavsiyesi verirseniz oraya giderim, teşekkürler tekrardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 30 Ocak 2019; 16:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sene olmuş 2019 hala böyle adamlar tutunabiliyor mu bu piyasada? hayret verici
  • Ben de bi dünya uğraştım LPG sorunları ile , hepsi de TSE belgeli dükkanlardı. Ankarada bahsi geçen yere de gittim, kitimin arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini belirttiler. Tüm sorunlarımı AFR ayarı yapan bi arkadaş çözdü.

    LPG gruplarını takip ediyorum, genel olarak eski araca yeni lpg takıldığında bobinler kendini gösteriyor-cortluyor. Bence bir değil tüm bobinlerinizi değiştirin. BUjileri de birlikte orijinali ile değiştirin. tırnak mırnak olayına girmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadri.abi

    Ben de bi dünya uğraştım LPG sorunları ile , hepsi de TSE belgeli dükkanlardı. Ankarada bahsi geçen yere de gittim, kitimin arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini belirttiler. Tüm sorunlarımı AFR ayarı yapan bi arkadaş çözdü.

    LPG gruplarını takip ediyorum, genel olarak eski araca yeni lpg takıldığında bobinler kendini gösteriyor-cortluyor. Bence bir değil tüm bobinlerinizi değiştirin. BUjileri de birlikte orijinali ile değiştirin. tırnak mırnak olayına girmeyin.
    Aracımın fotosunu çekip koyacağım, montajın nasıl yapıldığı daha iyi anlaşılır, aracın yağına suyuna bakamıyorum, öyle bir yere monte etmişler ki, her şeyi geçtim, bu dahi özensiz montaj yapıldığını gösterir, yarın foto ekleyeceğim.

    Bu arada havalar ısındığından ve 72 amperlik akü takıldığından beri istop etmeler çok azaldı, rahatsızlık vermiyor, onu da eklemek gerekir sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 11 Şubat 2019; 21:0:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: geng

    Cevap icin teşekkür ederim. Atiker sorunu cozemedi gecen zaman icinde.Kitlerinde sorun oldugunu düşünüyorum artik, bogaz kelebegi, krank sensoru vs vs diyorlar, ama bence kit sorunlu.
    2.olarak aku 60 amperdi, 72 olan ile degistirdim, stop etmeler azaldi, dediğiniz yere de baktiracagim, tesekkurler.
    Ustun Otogaz o kadar kotu montaj yapmis ki, daha once hic Lpg li arac kullanmadigim icin ancak yeni yeni farkediyorum, enjektörleri yag cubugunun tam uzerine monte etmisler, arabanın yagina suyuna bakamiyorum, cunku yag cubugu enjektorlerin cok altinda kaliyor ve görünmüyor, yag cubugunu alsaniz geri takamazsiniz, halbuki arabada cok musait yerler var, enjektorlerin konulacagi, o kadar ozensiz is yapmışlar, diger kitleri bilmiyorum, o yuzden yorum yapmiyorum,ama Atikeri ogrenmis olduk, imkani olan taktirmasin, bu sorunlarla ugrasmasin derim.

    Alıntıları Göster
    Amper değeri yükselmiş ve sorun azalmış..demekki sorun kablolardaki zayıf akim..kablo bağlantılarını kontrol ettirin mutlaka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu sektörde yaptığı işin arkasında nadir duran insan vardır .ama üstün otogaz belki en başlarındadır .mutlak süretle tüketiciyle sorunu aşar ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.