Şimdi Ara

Berat Albayrak Paypal Yasağı Kampanyası !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
17.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Konuyu Öne Çıkaralım
    Fazla uzatmakda istemiyorum ama paypal yasağının kaldırılması için artık bişeyler yapmamızın tam vaktidir. Türkiye ekonomisinin oldukça itibar kaybettiği şu dönemlerde bakanımızın bişeyler yapmaya çalıştığını görüyorum. Ekonometristim ve Normalde ağır muhalefet birisiyim. Yalnız biz de sanki biraz abartıyormuşuz gibi geldi. Elimizi taşın altına koyalım. Şansımızı bir daha deneyelim ve bişey başarmaya çalışalım.

    Hastag #PaypalTürkiye

    Hep birlikte bugün saat 16:00'dan itibaren Sayın Berat Albayrak'ın son paylaştığı tweetin altına 1000 lerce yorum tweet atalım. R10 kapasitesi itibariyle 1 kişi bile 1000 tweet atabilir bunu beklemek abez olmaz. Tam da bu güvensizlik ortamında ''Paypal Yasağının'' kaldırılmasını isteyelim. Piyasalara güçlü bir psikolojik mesaj verebilir. Ayrıca zannımca en az 1 milyar dolarlık bir ithalattan bağımsız, ihracaat yapacağımız da açıktır. Az para değil.

    Berat Albayrak'ın tweetlerine atılan yorum ortalaması 300-400 civarı. En az 1400'e çıktığında kesinlikle bişeyler olduğunu farkedecek ve görecektir.
    20 Eylül OVP(Orta Vadeli Program) da bu yasağın kaldırılacağını belirtip, Paypal'ı yeniden Türkiye'ye davet etsin. Bence oldukça olumlu sonuçları olacaktır.

    Yapmamız Gereken saat 16:00 itibariyle yoğun bir tweet bombardımanına tutmak. Burda önemli bir husus varki, eleştirmeden atalım tweetleri. hemen. Sakince ülkemizin yararına olacak bişeyi tweetleyelim. Sanırım en büyük korkuları ara para aklama gibi şeyler. Detaylı bilgi sahibi değilim ama En gelişmiş ülkeler yasaklamıyorsa sanırım bir sorun da yoktur. Özellikle şu fotoğrafı paylaşsak iyi olur.

    Bu ülkelerle aynı listeye girmememiz gerekir.https://i.hizliresim.com/dBA4V4.png

    Sayın Admin ve Moderatörlerden de en azından bu konuya bir yorum atarak destek vermelerini bekliyorum. Sonuçta ülkenin yararına olacağını düşündüğümüz bir şey yapıyoruz. Legal olmayan bir durumda yok sanırım.

    Bir manav yasaklanarak engellendiğinde herhangi bir durumda nasıl çaba gösteriyorsa, bizde paypal yasaklandığında öyle çaba göstermeliyiz. Çünkü bu da bizim işlerimizi ilgilendiren bir durum.
    Biz üstümüze düşeni yapalım. Eğer karşılık bulamazsak zaten bir daha da kılımı kıpırdatmam. Ama emin olun şuan olumlu ve güzel şeyler yapmak için yoğun bir çaba içindeler. Tamam muhalefetiz ama olsun Bizim ülkemiz bizim devletimiz.

    Koca DONANIM HABER normalde hönk dese 100 bin tweet çıkar. Burada önemli olan görmesini sağlamak. Çünkü bence unuttukları bir konu. Başları çok kalabalık sanırım. Hadi araya sıkıştıralım şunu. Umarım desteklersiniz ve başarırılı Oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 17 Eylül 2018; 14:4:9 >



  • Sizin tatlı dilinize istinaden ve yaşınıza hürmeten yazayım dedim.Ben ne devletin yasakçı politikasını savundum ne de şuan ki sistemin doğru olduğunu iddaa ettim.Gidipde belge felan beni önyargılarınız ile saçma siyasi kalıplarınızın içerisinde düşünmeniz komik.Benim şikayetçi olduğum şey insanların saçma serzenişleri.Bu forumda yaklaşık 10 yıllık üyeyim buradaki bazılarının yaşından yüksek bir sayı bu ve yüzlerce imza kampanyası gördüm.Hepsinde ortak nokta şu biz istiyoruz yapılsın.Ortada bir sorun var ve bu soruna çözüm bulan yok herkes bir şeyler istiyor e ozaman ortadaki sorunu kaldıracak birşey bulalım , üretelim dediğiniz de kimseden ses çıkmıyor.Bu benim gerçekten canımı sıkan bir problem.Paypal sorununa güncel bir çözümü olan varsa ortaya çıksın desin ki böyle bir planım var ama sesimi duyuramıyorum sonuna kadar destek çıkalım devlet büyüklerine mektuplar yazalım.Ama elinden şekeri alınmış çocuğun ağlaması gibi sağda solda kuru gürültü yaratmak şimdiye kadar kime fayda sağladı?
  • Yasağın devamında bir sorun yok. Kalkması gerekse zaten aksiyon alınırdı.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Burda önemli bir husus varki, eleştirmeden atalım tweetleri. Biliyosunuz çok alınganlar.”



    Kıyamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F9BF2C01

    Yasağın devamında bir sorun yok. Kalkması gerekse zaten aksiyon alınırdı.
    İşte bu kafa yüzünden bu haldeyiz ya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Ne alaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agalar ben de destekliyorum , keşke kalksa yasak ama gerçekçi olun biraz; kaldiracaklarina inanıyor musunuz gerçekten? bırakın paypali, yakında yurtdışından mal almayi komple yasaklayacaklar,milyon versek iğne bile getiremeyecez..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paypal yasağı kalkmalı derhal.
  • Twitterda bir tag açılabilir, sayın Berat Albayrak'ı etiketleyerek de tivitler atılırsa, paypalın bize katkılarından bahsedilirse işe yarayabilir ama daha kalabalık bir şekilde ve birkaç gün sonrasına etkinlik saati belirlemeliyiz. Konuyu fazla kişi görmemiş 10-15 kişiyle olmaz maalesef. En başta paypal demek sanal da olsa bir ihracat olması ve bunun karşılığında ülkeye döviz girmesi demek. Peki nedir bu sanal ihracat ürünleri? Web site sahipleri için reklam yayınlamak, grafik işleri yaparak satış karşılığında gelir elde etmek, başta ptc siteleri olmak üzere çeşitli kazanç siteleri ile gelir elde etmek. Kalabalık bir ülkeyiz 1 milyon kişi ayda 2 dolar kazanmayı başarsa uzun vadede iyi bir dolar girişi olması anlamına geliyor. Göze küçük gelse de hiç yoktan iyidir. Benim paypal ile aylık 5-10 dolar gelirim varken paypal kapanınca maalesef sona erdi.
  • Twitter yerine Cimer ya da Change.org üzerinden bir kampanya başlatılsa iyi olur.Herkes Twitter kullanmıyor benim gibi.
  • Paypal yasağı yüzünden rahat 1000 dolar zararım vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Of The Rings filmini ararken buraya gelenler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AirSupport

    İşte bu kafa yüzünden bu haldeyiz ya.

    Alıntıları Göster
    Adam çok mantıklı bir şey söylemiş.Change.org tarzında platformlar yüzünden insanlar sanıyor ki birden fazla kişi olursak haklıyız her istediğimizi herkese yaptırırız.Paypal resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı bir işlem yapıyor ve bunu düzeltmek uğruna bir çabası yok.Neden biz hukuki taviz verelim? Bende Paypal'ı çok kullanan biri olarak üzgünüm ama bu şekilde düzelecek bir problem yok.
  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    Para yurtdışına akmasin diye. Her devlet paypala taviz veriyorsa demek ki normal bişey. Vizyonsuzsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Marian

    Adam çok mantıklı bir şey söylemiş.Change.org tarzında platformlar yüzünden insanlar sanıyor ki birden fazla kişi olursak haklıyız her istediğimizi herkese yaptırırız.Paypal resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı bir işlem yapıyor ve bunu düzeltmek uğruna bir çabası yok.Neden biz hukuki taviz verelim? Bende Paypal'ı çok kullanan biri olarak üzgünüm ama bu şekilde düzelecek bir problem yok.

    Alıntıları Göster
    Şimdi şöyle bir hikaye yazayım.

    Adamın biri gitmiş bir sistem yapmış. Kuralları koymuş. Biri de demiş ki bana böyle yapacaksın, ben bunu istiyorum demiş. Adam da demiş ki "Hayır ben bu sistemi böyle yapıyorum, herkese de böyle kullandırtıyorum" ama öteki "bana ne kardeşim benim istediğim gibi yapacaksın"

    Burada problem vergi meselesi değil, problem TR'nin bir miktar şımarıklığı. Yatırımcı bu şekilde çekilmez. Tatlı dil önemlidir liberal ekonomide.

    Ha bunu size anlatmak sanırım benim ömrümü de 2 nesil sonramı da yiyip bitirecek ama umarım bir gün anlayacaksınız.

    Başka şeyler de var paypal konusunda ama burada yazılması mantıksız "hani belge" dersiniz siz... Hoş belge göstersek ona da sahte deme ihtimali var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capslock35310

    Para yurtdışına akmasin diye. Her devlet paypala taviz veriyorsa demek ki normal bişey. Vizyonsuzsunuz
    Her devlet paypala taviz vermiyor her devlet seve seve vereceksin istediğimizi diyor çünkü yaptırım uygulama güçleri var.Etrafa cahillik sıçratacaksın "yüksek" vizyonunla al bak Paypal veri aktarımı yaptığı 600'den fazla devlet ve şirket.

    https://www.paypal.com/ie/webapps/mpp/ua/third-parties-list

    Burada dikkatli bakarsanız Türkiye'de kurulan Paypal Limited şirketinin isminin sağına bakın Paypal Türkiye'de ne barındırıyor?

    `All Account information.`

    Sadece hesap bilgileri
    Çinde , Almanyada , Japonyada ve diğer tüm Avrupa ülkelerindeki kurum ve kuruluşlar ile neler paylaşıyor?

     
    PayPal customer account and merchant, and bank information, name address, email address, social media user names, (truncated redacted or limited depending upon the case and requestor), internal employee communications, including email communications with merchants, customers, clients, and other third parties, spreadsheets, PowerPoint and other business documents related to PayPal and its affiliates.


    Aklınıza gelebilecek herşeyi.Türkiye çok mu masumdu bu verileri isterken?Hayır çünkü paypal üzerinden yapılan herşeyi vergiye bağlayıp kendisine gelir kapısı açacaktı ama olmadı.Olmayınca da naptı Paypal'ı yasaklayıp kendi vergilendirebileceği "Troy" ödeme sistemini kurdu.Tabiki Paypal bir günde kurulan bir kuruluş değil o yüzden Troy Paypal seviyesinde değil ve kesinlikle kısa zaman içerisinde de olmayacak.Yasakçı zihniyeti savunmak bana göre tamamen yanlıştır.Ancak "biz istiyoz yabın" gibi çocukça söylemler ile birşeyler istemekte eşit derecede aptallıktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Şimdi şöyle bir hikaye yazayım.

    Adamın biri gitmiş bir sistem yapmış. Kuralları koymuş. Biri de demiş ki bana böyle yapacaksın, ben bunu istiyorum demiş. Adam da demiş ki "Hayır ben bu sistemi böyle yapıyorum, herkese de böyle kullandırtıyorum" ama öteki "bana ne kardeşim benim istediğim gibi yapacaksın"

    Burada problem vergi meselesi değil, problem TR'nin bir miktar şımarıklığı. Yatırımcı bu şekilde çekilmez. Tatlı dil önemlidir liberal ekonomide.

    Ha bunu size anlatmak sanırım benim ömrümü de 2 nesil sonramı da yiyip bitirecek ama umarım bir gün anlayacaksınız.

    Başka şeyler de var paypal konusunda ama burada yazılması mantıksız "hani belge" dersiniz siz... Hoş belge göstersek ona da sahte deme ihtimali var :)

    Alıntıları Göster
    Sizin tatlı dilinize istinaden ve yaşınıza hürmeten yazayım dedim.Ben ne devletin yasakçı politikasını savundum ne de şuan ki sistemin doğru olduğunu iddaa ettim.Gidipde belge felan beni önyargılarınız ile saçma siyasi kalıplarınızın içerisinde düşünmeniz komik.Benim şikayetçi olduğum şey insanların saçma serzenişleri.Bu forumda yaklaşık 10 yıllık üyeyim buradaki bazılarının yaşından yüksek bir sayı bu ve yüzlerce imza kampanyası gördüm.Hepsinde ortak nokta şu biz istiyoruz yapılsın.Ortada bir sorun var ve bu soruna çözüm bulan yok herkes bir şeyler istiyor e ozaman ortadaki sorunu kaldıracak birşey bulalım , üretelim dediğiniz de kimseden ses çıkmıyor.Bu benim gerçekten canımı sıkan bir problem.Paypal sorununa güncel bir çözümü olan varsa ortaya çıksın desin ki böyle bir planım var ama sesimi duyuramıyorum sonuna kadar destek çıkalım devlet büyüklerine mektuplar yazalım.Ama elinden şekeri alınmış çocuğun ağlaması gibi sağda solda kuru gürültü yaratmak şimdiye kadar kime fayda sağladı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Marian

    Sizin tatlı dilinize istinaden ve yaşınıza hürmeten yazayım dedim.Ben ne devletin yasakçı politikasını savundum ne de şuan ki sistemin doğru olduğunu iddaa ettim.Gidipde belge felan beni önyargılarınız ile saçma siyasi kalıplarınızın içerisinde düşünmeniz komik.Benim şikayetçi olduğum şey insanların saçma serzenişleri.Bu forumda yaklaşık 10 yıllık üyeyim buradaki bazılarının yaşından yüksek bir sayı bu ve yüzlerce imza kampanyası gördüm.Hepsinde ortak nokta şu biz istiyoruz yapılsın.Ortada bir sorun var ve bu soruna çözüm bulan yok herkes bir şeyler istiyor e ozaman ortadaki sorunu kaldıracak birşey bulalım , üretelim dediğiniz de kimseden ses çıkmıyor.Bu benim gerçekten canımı sıkan bir problem.Paypal sorununa güncel bir çözümü olan varsa ortaya çıksın desin ki böyle bir planım var ama sesimi duyuramıyorum sonuna kadar destek çıkalım devlet büyüklerine mektuplar yazalım.Ama elinden şekeri alınmış çocuğun ağlaması gibi sağda solda kuru gürültü yaratmak şimdiye kadar kime fayda sağladı?

    Alıntıları Göster
    Hocam change.org vb sistemler ile bazı şeyleri değiştirmeniz pek kolay değildir. Bu bütün ülkelerde böyledir. Bu tür sitelerin temel amacı FARKINDALIK yaratmak üzerinedir.

    Hayatım boyunca onlarca change.org ile ilgili teklif geldi mail geldi "Abi illa imzala" dediler. Asla ve kat'i suretle sitesine bile girmedim. Ha 1 kere merak ettim nasıl bir şeymiş bu diye o kadar.

    Konu aslında PayPal ile ilgili. Paypal yerine ülkemiz haklı olarak kendi dijital ödeme sistemini entegre etmeye çalışıyor. Buna BKM Express dersiniz TROY dersiniz. Dersiniz de dersiniz. Ama hiç biri Elon Musk tarafından kurulmuş olan PayPal olamıyor, olamayacakta. Belki bir ihtimal bambaşka bir sistem olan blockchain tabanlı sistemler olabilir orta vadede. Ayrı bir konu.

    Serzeniş konusunda haklısınız size katılıyorum. Benim eleştirim sizin gibi bir forum kullanıcısının bu duruma yaptığı tuhaf yorum. Sorun "Paypal bize vergi versin" değil, sorun "Paypal sunucularını açsın, sunucularını kursun" da değil. Sorun başka.

    Bu işin güncel bir çözümü yok. Reis-i cumhur'u ikna edemezseniz olmaz. Hoş o da şu anda tüm liberal ekonomi ile kavga içerisinde. Zaman zaman doğru bulduğum söylemleri de oluyor ne yalan söyleyeyim. Mesela neden swift US tekelinde. Di mi Çözüm TROY ya da BKM Express de değil. Global olan paypal maalesef.

    Velhasıl paypal'ın olsun booking'in olsun wikipedia'nın oldun kapatılması tam anlamıyla kepazelik bir durum. Devekuşunun kafasını kuma gömmesi gibi.
  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    Tamam işte vergi istedin paypal vermedi. Olan paypalla yapacağin ihracata oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Marian

    Her devlet paypala taviz vermiyor her devlet seve seve vereceksin istediğimizi diyor çünkü yaptırım uygulama güçleri var.Etrafa cahillik sıçratacaksın "yüksek" vizyonunla al bak Paypal veri aktarımı yaptığı 600'den fazla devlet ve şirket.

    https://www.paypal.com/ie/webapps/mpp/ua/third-parties-list

    Burada dikkatli bakarsanız Türkiye'de kurulan Paypal Limited şirketinin isminin sağına bakın Paypal Türkiye'de ne barındırıyor?

    `All Account information.`

    Sadece hesap bilgileri
    Çinde , Almanyada , Japonyada ve diğer tüm Avrupa ülkelerindeki kurum ve kuruluşlar ile neler paylaşıyor?

     
    PayPal customer account and merchant, and bank information, name address, email address, social media user names, (truncated redacted or limited depending upon the case and requestor), internal employee communications, including email communications with merchants, customers, clients, and other third parties, spreadsheets, PowerPoint and other business documents related to PayPal and its affiliates.


    Aklınıza gelebilecek herşeyi.Türkiye çok mu masumdu bu verileri isterken?Hayır çünkü paypal üzerinden yapılan herşeyi vergiye bağlayıp kendisine gelir kapısı açacaktı ama olmadı.Olmayınca da naptı Paypal'ı yasaklayıp kendi vergilendirebileceği "Troy" ödeme sistemini kurdu.Tabiki Paypal bir günde kurulan bir kuruluş değil o yüzden Troy Paypal seviyesinde değil ve kesinlikle kısa zaman içerisinde de olmayacak.Yasakçı zihniyeti savunmak bana göre tamamen yanlıştır.Ancak "biz istiyoz yabın" gibi çocukça söylemler ile birşeyler istemekte eşit derecede aptallıktır.

    Alıntıları Göster
    Al buyur. Hocam dalga mı geçiyorsun?

    Orada bir çok ülkedeki firmaları neden es geçtin?

    Group Companies - 9 madde altındaki tüm ülkelerde All account information yazıyor.

    Eee? Group company o. Paypal tarafından bir çok ülkede faaliyet gösteren firmalar.

    Peki ben sana sorayım; diğer maddelerde neden bizim bankalar yok? Efendim?

    Mesela 1. maddedeki payment processor olanların içinde bizim bankalar var mıydı? Bence yoktu.


    EDIT: Bir ekleme yapayım arkadaşımızın vermiş olduğu bilgiler 11. Maddedeki Legal maddesinde. Orada da çeşitli Audit firmaları var. Bu firmalar zaten gerekli denetimi yapmak için bilgilere erişmelidir. Zaten açıklamasında da

    "devlet kurumlarının, üçüncü tarafların ve kanunun gerektirdiği olumsuz tarafların taleplerine uymak için elektronik ortamda saklanan bilgilerin korunması, toplanması, işlenmesi, analizi, gözden geçirilmesi ve üretilmesini kolaylaştırmak için destek." gibi bir şey var.

    Bu konuda hükümetlerin isteklerini uluslararası audit kurumları çıkartıyor. Problem de zaten burada arkadaşlar. TR kendisi bu verilere ulaşmak istedi. Direkt olarak.

    Haklı olduğu kısım terör finansmanıydı, ama afedersini işin b*ku çıkarıldı. Ben direkt olarak erişeyim diye şımarıklık yapıldı bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 14 Eylül 2018; 23:22:21 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.