Şimdi Ara

Yurtdışında arabam çalındı ve Anadolu Sigorta Tecrübesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
3
Favori
14.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli forum üyeleri 22.07.20018 tarihinde seyahat için gittiğim Bulgaristan Sofya da aracım çalındı. İnternette bir çok arama yapmama rağmen konu ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım.Belki birilerine yardım olur diye buraya başımdan geçenleri aktarmak istedim.
    1. 21.07.2018 tarihinde aracımızla (Toyota Corolla 1.6 multidrive_S 2017) kapıkuleden Bulgaristan’a geçiş yaptık.Aracıma Anadolu sigorta dan kasko yaptırırken yurtdışı klozu da eklettim. Sadece 1 gece konaklayıp ertesi günde Romanya ya geçecektik.Fakat sabah uyandığımızda aracımız yerinde yoktu. Önce aracın çekilmiş olabileceğini düşünüp çekicilerin telefonunu aradık ( Bulgarca konusunda evini kiraladığımız arkadaş bize tercümanlık yaptı), onlarda böyle bir araç çekmediklerini ve polisi aramamızı söylediler.Polisi aradık ve gelen ekip kendileri için bir tutanak tutarak bizi o bölgeye bakan poliz merkezine yönlendirdiler. Gittiğimiz merkezde ifade verdik ve tutanak tutturduk.Fakat günlerden Pazar olması sebebiyle bize evrakı teslim etmediler ertesi gün vereceklerini söylediler.Bu arada Anadolu Sigortaya ihbarda da bulunduk.Sigorta aynı gün içinde benden hangi evraklarını istediklerini belirten mesaj yolladılar.
    2. Ertesi gün tekrar polis merkezine gittik ve tutanağımızı aldık. Türk Büyükelçiliği bize evrakı Türkçeye tercüme ettirmemiz gerektiği bilgisini verdi. Yeminli Tercüman Bürosu evrak tercüme ve yetkili makamlar tarafından( üst emniyet birimi,dışişleri ve Türk Büyükelçiliği) onaylanmasının en az 7 iş günü süreceğini belirtti.Bu işler için ve de evrakın kargo ile bize yollanması için gereken ödemeyi onlara yaptık. O gece otobüsle Bükreş e kalan seyahatimizin devamı için gittik.
    3. 02.08.2018 tarihinde uçak ile Türkiye ye döndük. Bu tarihten itibaren eksik evraklarımızı sigortamızı yapan personele ilettik. Hırsızlık vakalarında sigorta şirketleri 1 aylık bekleme sürecinin tamamlanmasını bekliyorlar olaki araç bulunursa diye.Ayrıca Bulgaristan’daki hasarlarda Anadolu Sigorta hasarın %80 ini ödüyormuş.Sigorta yaptırırken yurtdışı klozunu ekletmiştim fakat sigorta elemanı beni bu konuda uyarmadı çünkü o da bilmiyormuş.Bu arada sigortayı yapan kişi de aracı kurum değil direk Anadolu Sigorta nın kendi personeli.
    4.Anadolu sigorta her geçen gün benden evrak talep etmeye devam etti.Hangi evrakı neden istediklerini kendileri bile bilmiyorlar.Ve bazı evrakları ikişer hatta üçer kez bile yolladım.
    5.28.08.2018 tarihinde sigortayı yapan eleman tarafından gönderilen mailde hasar ödemesi yapılabilmesi için istenen evrak listesi ve belgeler arasında da eksper tarafından belirlenen rayiç bedelin 90.000 tl olduğu yazmaktaydı.Türkiye Sigortalar Birliği (https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631) nin adresinde bile rayiç bedel 97500 TL idi.Kaldı ki ilanlar da fiyat 100.000 TL nin üzerinde idi. Hemen sigorta elemanına itiraz ettiğimi bildirdim.Gerekirse sigorta tahkim kuruluna kadar gideceğimi bildirdim.
    6. İstenen evrakları toplamaya başladım. Gelen yazıda oto hırsızlık şubeden çalıntı yazısı istenmekteydi. Fakat oto hırsızlık şube bize bu yazıyı veremeyeceklerini çünkü aracın yurtdışında çalındığını ve interpolde arandığını ama Türkiye de aranmadığını söylediler. Ne yapmamız gerektiğini sorduğumuzda görevli polis bizi savcılığa yönlendirdi.Cumhuriyet savcılığına gittik müraccat savcısına durumumuzu anlattık.Orada da ifade verip şikayetçi olduk ve bize verilen ifade tutanağı ve oto hırsızlık büroya verilmek üzere hazırlanmış evrakla beraber tekrar oto hırsızlık büronun yolunu tuttuk.Oto hırsızlık şubeden istenen evrakı aldık.Bu seferde Trafik şubeden ruhsatımıza çalıntı damgası vurmaları için talepte bulunduk.Fakat bu işleri kendilerinin değil noterin yaptığını söylediler. Noterde çalıntı ibaresini ruhsata eklettik ,aracı trafikten düşürttük ve Anadolu sigortaya verilmek üzere vekaletname hazırlattık.Oradan da vergi dairesine gidip aracın maliye kaydını sildirdik
    7. Sigortayı yaptıran elemana eksperin yeni fiyat verip vermediğini sorduğumda ;eksperin ısrarcı olduğunu yineledi ve benden sahibinde.com da muadil araçların ilanlarının görüntülerini email ile isteyip itiraz edeceğini söyledi.Aynı gün (03.09.2018) kendisine email ile evrakları ulaştırdım.
    8. İki gün sonra müşteri hizmetlerini arayıp itirazımın sonucunu öğrenmek istediğimde herhangi bir itiraz bulunmadığını tarafıma bildirdiler.Hem 28.08.2018 hemde 03.09.2018 deki itirazlarımı sigorta personeli dosya sorumlusuna iletmemiş olduğunu anladım. Muadil ilanları bu sefer Anadolu Sigortaya e mail ile yolladım
    9.Aradan geçen onca güne rağmen ne itirazım sonuçlandı ne de beni bir yetkili aradı.Her gün müşteri hizmetlerini arayıp durumumu belirtiyorum ve hep aynı prosedür.Tarafıma kayıt alındığına dair mail ve yine aynı evrakların benden talebi.
    Son olarak 13.09.2018 tarihi itibariyle hiçbir gelişme yok sürünmeye devam.
    Forumda sigorta rayiç bedel uyuşmazlığı ile ilgili bir başlıkta (https://forum.donanimhaber.com/pert-arac-rayic-bedel-uyusmazligi-sigorta-tahkim--121652777#121652777) Luti isimli arkadaş detaylı bilgiler vermiş. Kendisine sonuna kadar katılıyorum.
    Sigorta şirketleri ve eksperler birlikte düzeni kurmuşlar.Sizi sadece sigorta yaptırırken önemsiyorlar iş hasar ödemeye geldiğinde sürüm sürüm süründürüyorlar. Telefonla 5 dakikada yaptırdığınız kasko poliçesinin hasar ödemesini iki ayda alamıyorsunuz. Ve bu esnada tamamen yalnızsınız hiç kimse size tam olarak bilgi vermiyor tüm evrakları siz sora sora, geze geze öğrenip topluyorsunuz. Tabi bu geçen sürede yaşadığınız maddi ve manevi çileyi de unutmayın.
    Umarım kimsenin başına benzer olaylar gelmez.Herkese iyi forumlar.

    Edit 1:Arkadaşlar bugün (17.9.2018) anadolu sigorta yeni rayiç bedelinin 100 bin tl olduğunu tarafıma bildirdi,mutakabatnameyi imzalayıp kargo ile yolladım. Bundan sonra evrak ellerine ulaştığında ödeme işlemleri başlayacak. Ödeme yapıldığında yada farklı bir gelişme olduğunda forumu bilgilendiririm.

    Edit 2:Arkadaşlar 24.09.2018 tarihi itibariyle Anadolu sigorta hasarın %80 i olan 80.000 Tl den,geriye kalan kasko pirimlerimi keserek kalan 78.770 Tl yi hesabıma yolladı. Buradan sesimi duyup destek veren forumdaşlara teşekkür ederim.Umarım kimsenin başına benzer olaylar gelmez.Herkese iyi forumlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narseftali -- 27 Eylül 2018; 23:29:14 >



  • Uğraştıracaklar tabi. Arabayı kendileri mi çaldırdı. Sen arabayı çaldır ondan sonra 5 dakikada hesabına eft 100 bin lira bekle. O kadar basit mi bu işler. Bence ortada rezalet falan Yok. Olması gerektiği gibi uzun bir süreç var sadece. Süreç sonucunda paranı ödememeye karar verirlerse o zaman konu aç.
    Geçmiş olsun hocam . Sigorta acentelerine yazılım yapan bir firmada çalışıyorum. Anadolu Sigorta kendi iç işleyişi o kadar yavaş ki inanamazsınız. Ufacık birşey yapılacaktır ama bir ay bekletirler. Bir mail atılsa herşey çözülecektir ama o mail siz zorlamadıkça atmazlar. Yolladığımız sözleşmeyi imzalayıp geri yollayın derler, yollarsınız. Bir hafta sonra aynı sözleşmeyi bir daha yollarlar imzalayın diye. Hasar konusunda bütün firmalar benzer ama Anadolu içlerinde en yavaş işleyeni olabilir.
    Konu sahibi arkadaş sigorta firması muhtemelen çamura yatacak.bence git bir uzmandan destek al.sonrasında noldu hatırlamıyorum ama benzer bir olay daha önce bir arkadaşın başına geldi alakalı alakasız bir sürü evrak istiyorlar ve en sonunda herhangi bir ödeme yapamayacağız diye haber gelmişti sigorta şirketinden.
  • Geçmiş olsun, sigorta şirketlerinin bu yaklaşımları ile ilgili çevremde baya tecrübesi olan arkadaşlarım var.
  • Antalya kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun.
  • Geçmiş olsun . belki kaçırdım ama sanırım bu süreci avukatınızla takip ediyorsunuzdur .

    ben sigortaya olan inancımı uzun yıllar önce kaybettim .
  • Geçmiş olsun hocam, Allah kurtarsın. Başımıza gelse ne yapacağımızı bilmiyoruz biz de maalesef.



    Sigorta şirketleri amerikan filmi izleyerek gelişiyor herhalde; sigortalı müşterinin ameliyat ilaç masrafını ödememek için yasada açık arayan ve müşterinin ölümüne sebep olan sigortacı mantığına doğru gidiyorlar. Sonra da açığı bulup müşteriyi öldüren sigorta elemanı ödül alır. Aferin demek kalıyor zebanilere de. Ama zebaniler sona kaldı, neise artık.
  • Geçmiş olsun sıkıntılı işler allah kolaylık versin ne diyim.
  • beyazakbil B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun. Avukatla değil kendim devam ediyorum.Ama böyle giderse yakında bir avukata başvurmam gerekecek galiba
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun. Dediğiniz gibi ödeme yapmama konusunda uzmanlaşmışlar
  • MyCoDeR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun
  • Konuyu ekşiye taşımanızı öneririm
  • narseftali N kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede hallolur tüm işleriniz. Bu arada aracınız anahtarla mı çalındı?
  • Öncelikle çok geçmiş olsun



    Ama anlatılan şeylerde ekstra bir durum göremedim ben.



    TR de pert olan ya çalınan hiçbir araç için görünen kasko bedelini ödemez firmalar

    Ayrıca şu evrak lazım bu evrak lazım olayı da normal, burası Türkiye bu kadar prosedür bürokrasi heryerde var



    Benim merak ettiğim yurtdışına çıkarken yeşil sigorta yapıyorsunuz

    O evrak çalınmayı kapsamıyor mu
  • Konunuzun tamamını okudum.Acaba bu sigorta şirketi bu yoklukta ekonomik krizde aracı yurtdışında çaldırdığınız için sizi bilerek mi uğraştırıyor?Hani para yurt dışına gitmiş oluyor ya o bakımdan düşündüm.
  • Büyük geçmiş olsun. Bu ülkede tekelci mafya zihniyeti hiç bitmeyecek sanırım.
  • Evet aracınız nasıl çalındı anahtar mı çalındı yoksa çekmişler mi
  • Hocam Kapıkule'den yurt dışına çıkar çıkmaz araç çalındığı için şüphelenip çamur mu yapıyorlar diye düşündüm.

    Ayrıca sıfır araç klozu var mıydı?
  • Aslında durumunuzda gecikme dışında bir sorun henüz yok hocam.



    Sigorta tahkim kurumundan paranız en sonunda gelir. Ama kesinlikle sinir bozucu ve yıpratıcı bir süreç.
  • Sigortacınızı aradan çıkarıp gerekli mailleşmeyi kendiniz yapsanız daha iyi.Ben öyle yapmıştım.Yararını gördüm.



    Bana kazayı orada yagtinizdan emin olamadık saibeli kaza ödeme yapılmayabilir denildi süreci uzattılar ama sonunda seve seve ödediler masrafları.
  • Bulgaristandaki araba hırsız çetelerine bir miktar ödeme yapınca aracı geri getiriyorlarmış.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Yesil sigortada durum biraz daha farkli. Yurt disinda kaza yaparsaniz yesil sigorta karsi tarafin hasarini karsiliyor. Kendi aracimizi koruyucu bir hizmeti yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.