Şimdi Ara

Otobanda Yavru Kedi Buldum, Kedi Motora Girdi (Soluksuz Okuyacağınız Bir Hikaye SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
20
Favori
40.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
502 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Bu yaşadığım olay başımdan Nisan ayında geçti. O zamanlar değişik bir psikolojide olduğum için konu açmamıştım ama şimdi başımdan geçenleri hatırlayınca biraz güldüm, biraz hüzünlendim.

    Cumartesi günü, öğle vakti fuardan dönüyorum. İstanbul Anadolu yakasında 4 şeritli otobanda hafif trafikli bir seyir halinde iken 3. şeridin sağında tam yol çizgisi üzerinde yavru bir kedi gördüm. Araçlar yanından geçiyordu kornaya basıyorlardı. Dörtlüleri yaktım aracı durdurdum. Araçtan indim kediyi elime aldım. Titriyordu. Etrafıma baktım. Nereden gelmiş olabileceği ile ilgili en ufak bir fikrim yoktu. Çünkü otobandaydık ve etrafta yeşil alan diye tabir edebileceğim bir yer yoktu.

    Onu orada ölüme terkedemezdim. Kediyi arabaya aldım.

    Otobanda Yavru Kedi Buldum, Kedi Motora Girdi (Soluksuz Okuyacağınız Bir Hikaye SS'li)

    Yan koltuğun paspasına bıraktım. Titriyordu ve gözlerini ayırmadan bana bakıyordu. Ben bir yandan ibb beyaz masayı arıyor bir yandan dur kalk trafikte ilerlemeye çalışıyor bir yandan da kediye bakıyordum.

    Kedi bir anda torpidonun altından aracın orta konsoluna girdi. (yaramazlık yapıyor ) Telefonu kapattım. Arabayı hemen sağa çektim ve motoru durdurdum. Torpidoyu söktüm, daha sonra orta konsolun sağ yolcu koltuğu tarafına bakan plastiğini çıkardım. Kediyi oradan çıkardım. Bagajda bir tane poşet vardı. Bu sefer kediyi buna koyup iki bacağımın arasına koydum. Poşetin ağzını hafifçe kapattım dışarı çıkmasın diye.

    Otobanda Yavru Kedi Buldum, Kedi Motora Girdi (Soluksuz Okuyacağınız Bir Hikaye SS'li)

    Hareket etmeden önce ibb'ye ulaştım. Kediyi otobanda bulduğumu ve ne yapmam gerektiğini sordum. Onlar da bana en yakın hayvan barınağının numarasını verdi. Hayvan barınağını aradım. Bana kediyi getirmemem gerektiğini, site park, orman gibi bir yere bırakmam gerektiğini söylediler. Orada kendisi yaşar dediler. Hatta beni tatmin etmek için, buraya getirirseniz burada hastalıklı hayvanlar var mikrop kapabilir falan dediler. Ben de sinirlendim kapattım.

    El mahkum tuttum kediyi bizim siteye getirdim. Annem astım hastası olduğu için evde kedi köpek gibi hayvanlar barındırmamız mümkün değil. Kedi için biraz süt, biraz su aldım evden. Bahçeye bıraktım, yanına yiyeceklerini bıraktım ve işim olduğu için tekrar araca bindim gittim. Akşam geldiğimde kediyi siteden birinin sahiplendiğini öğrendim mahallenin delikanlılarından. Sevindim duyunca.

    Aradan 1 gün geçti. Pazar günü öğle saatlerinde polis çaldı kapımı. Polis aracımın kaputundan kedi sesi geldiğini ve aracın başına gitmem gerektiğini söyledi. Ben de siz nereden öğrendiniz dediğimde bizi arayıp plakanızla size ulaşmamızı istediler dedi. (Adamlar üşenmemiş ekip otosuyla yanıma kadar gelmişler, plakadan numaramı görüyorsunuz zaten arasanıza?)

    Her neyse aracın başına gittim ve şöyle bir yazıyla karşılaştım:

    Otobanda Yavru Kedi Buldum, Kedi Motora Girdi (Soluksuz Okuyacağınız Bir Hikaye SS'li)

    Ve kedi viyaklamaları: https://vocaroo.com/i/s1igQXbfZdn7

    Dün kediyi sahiplenen kişi kediyi tekrar sokağa bırakmış. Kedi de bulmuş benim aracı girmiş kaputun içine. Polislerle birlikte itfaiye çağırdık.

    İtfaiye geldi, kediyi görüyoruz ama ulaşamıyoruz. Su döktüler kediye ama kedi radyatörün önünde her tarafında geziniyor inmiyor ya da kaçmıyor. Kedi sesi dinlettiler o da nafile. Araç Chevrolet Aveo yeni kasa bu arada. Araç alçak olduğu için altına da girilemiyor. Yani alt kısımda bir boşluktan elle yakalamak da mümkün değil. Ve sonunda itfaiye pes etti. Ve yine beni tatmin etmek için şöyle dediler: Buna yapıcak bir şey yok o çıkar kendisi oradan, biz arabana zarar veririz bu şekilde. Ve gittiler. Polis, itfaiye hepsi gitti. Ben tek başıma kedinin ciyaklamalarını dinliyorum. Yağmur yağıyor, bir yandan mahalleli kedi maması falan getiriyor arabanın altına atıyorlar belki gelir diye. Ama kedi çıkmıyor. Yaklaşık 1 saat civarı uğraştıktan sonra kediyi çıkaramadım. Hatta bir ara o kadar uğraştım ki kedi ön ızgaraya kadar geldi

    Otobanda Yavru Kedi Buldum, Kedi Motora Girdi (Soluksuz Okuyacağınız Bir Hikaye SS'li)
    Otobanda Yavru Kedi Buldum, Kedi Motora Girdi (Soluksuz Okuyacağınız Bir Hikaye SS'li)

    Eve çıkıp araştırmaya başladım. Çekici çağırarak sanayiye çekilmesi ve orada artık ne sökülecekse sökülüp kedinin çıkarılmasına gerektiğine karar verdim. Ancak pazar günüydü. Ve bilirsiniz pazar günü sanayide açık yer bulmak neredeyse imkansızdır. Kaskomu aradım ve çekici istedim. Çekici gelmeden önce beni aradı. Geçmiş olsun, Allah daha büyük kaza vermesin diye cümleye başladı ki dur abi dedim ne diyorsun. Benim araca kedi girdi, çıkaramıyoruz bir türlü vs. diye durumu anlattım. Ve tanıdık ustası olup olmadığını bana yardımcı olamayacaksa gelmemesi gerektiğini söyledim. Birkaç yeri arayıp döneceğim dedi. Daha sonra Allah yüzüme güldü. Ustayı bulduğunu ancak pazar günü Kurtköy'den Kadosan sanayi sitesine gelip dükkanı açacağını bunun için de telefonda pazarlık yapmam gerektiğini söyledi. Ustayı aradım. Pazarlığımızı yaptık. 150 TL'ye hallederim dedi. Parayı önemsemiyordum. Kedicağızın bir an önce kurtulmasını istiyordum oradan.

    Araç sanayiye çekildi, usta geldi ve ön ızgara sökülerek çıkarıldı. Ancak yine bir sorun vardı. Kediyi şimdi ne yapacaktım? Ustaya hikayemi anlatınca acıdı, zaten çok duygulandı kediyi çıkarana kadar. Başkası olsa aracı çalıştırır giderdi bakmazdı bile dedi. Vicdanım el vermezdi abi dedim. O da kediyi sahiplenmeye karar verdi. Benim burada yerim var, ona elimden geldiğince bakarım dedi. Aracı topladıktan sonra gittim kediye mama ve süt aldım. Ustanın dükkanında yerini yaptık. Daha sonra ayrıldık kediyle.

    Ve usta benden sadece 50 TL aldı. Arabanın antifirizi azalmıştı onu da ekledi sağolsun.

    Kediyi çıkardıktan sonra kalan son fotoğraf:

    Otobanda Yavru Kedi Buldum, Kedi Motora Girdi (Soluksuz Okuyacağınız Bir Hikaye SS'li)

    Biraz uzun oldu ama başımdan geçen bi trajikomik hikayeyi paylaşmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bc_ -- 13 Eylül 2018; 19:27:21 >



  • Kimisi gider trafikte yaşlı minibus soforune kufrettigini yazan konu acar, kimisi yaylari kestirip/taktirip kasisten gecememesini marifetmis gibi yazar; bir de bu konunun sahibine bakiyorum

    polisler ve tamirci de combo yapmis adeta

    Yıl kaç bu arada, 90lar falan mi; gunumuzde boyle seylere rastlamak oldukca güç
  • Harbiden soluksuz okudum. Kedi gene sizin otomobili bulmuş bir şekilde o sanayi tarafına giderseniz gene girecek gibi duruyor
  • Sağol Allah razı olsun. Kedi aslında ısrarla seni istemiş ama yapıcak bişey yok artık.
  • Allah razı olsun sizin gibi güzel insanlardan.



    İyi ki varsınız



    Dünya sizin gibilerin yüzü suyu hürmetine dönüyor.



    Keşke hikayenin sonunda siz kediyi sahiplenseniz , tabii annemizden dolayı haklısınız



    İkidir size gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun hocam yüzümüzü güldürdünüz.
  • kedi çok tatlıymış. sağ ol merhametli güzel kardeşim. allah seni kötülerden korusun.
  • sonuna kadar okudum. teşekkürler size de.



    bu arada kedi çok tatlıymış gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle insanlardan kimseye zarar gelmez. Forumda son zamanlarda okuduğum en güzel konuydu. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun sizdende sahiplenendende

    Tipi de kedinin şapşik cok sevimli :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde benzer bir hikayem var. Benim arabama 4 yavru kedi birden girmiiş benim yaşadığım kâbus daha büyüktü.



    Sizinki gibi bahar aylarında havalarıda güzel bilip Uludağ yamaçlarında köyüme piknik yapmaya gittim.



    Takribi 45 km mesafe var ve hep tırmanış 2500 devirden aşağı gitmiyorum.



    Arabayı park ettim şöyle bi manzaraya göz gezdirdim Allaha şükrediyorum bu güzellik ne diye aman o da ne bir sürü kedi miyavlamaları. Kaputu açtım ki ne göreyim tam 4 tane kedi yavrusu kaputun içinde muhtelif yerlerde.



    Asx in motoru kaputun altına küçük geldiğinden kendilerine yer bulmuşlar. Bir tanesi kayışlara ve kasnaklara çok yakındaydı şükür ki kendini korumuş benide büyük bi masraftan kurtardı.



    Takribi 3 saat kedileri çıkarmaya uğraştım. Çıkan kediler geri birdaha içeri giriyor motorun icinde boşluklar çok olmadık yerlere giriyorlar neler çektim ellerim tırmık ısırık izleriyle doldu 1 aya yakında kuduz aşılarıma devam ettim şükür ki hepsi sağ salim yerlerinden çıktılar.



    Baya değişik bir anı oldu bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araca da kedi girmişti. yolda giderken miyavlama sesi duyuyordum. durunca ses kesiliyordu. böyle tuhaf bişey. ustaya gittim. bi usta geldi yok kedi dedi. sonra diğeri geldi, buldu kedi var dedi. 1 saat sürdü çıkarması. golf motorunun önünde iyi bir boşluk varmış kedi yavrusu için. 20 tl verdim. sonra baktım sağda solda haberlere çıkıyorlar. bilseydim ben de video çekerdim haberlere çıkardı kedim. bizim usta sadece tekerin üstünü saran fiberglas parçayı söktü biraz, ordan aldı kediyi.
  • Gercekten sagolun keske herkes sizin gibi olsa bizimde basimiza geldi apartmanin komurlugundeki merdivenin icine girmis cikamiyor gittik duvarin bi kismini yiktik cikardik kediyi ardindan veterinere goturdum birseyi yoktu ama sahiplendiremedik barinaklar almiyor en son sagolsun bi kadin asilarini yaptirirsaniz alirim dedi bizde asilarini yaptirip sahiplendirdik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar hayvana şiddet haberi icinde sunu okumak cok iyi geldi



    guzel insansin kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah sizin gibi insanların işini rasgetirsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun be abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senelerdir elimden onlarca kedi geçti. Müstakil bir evde yaşadığımdan kediler için şehrin ortasında güvenli bir liman oluyor. Buraya alışan kedi bir daha ayrılmıyor. Bir dönem 2 tane anne 10 tane yavru totalde 12 tane olmuştu. Yemek verirken içtima yapar gibi sayıyordum 12'ye kadar. Tabii burası işin eğlenceli, kolay kısmı. Annesi ortadan kaybolan yavrular, araba çarpmış olanlar, şırınga-biberonla beslemek gereknler vs.
    Şu an da 3 tane var. Birisi obur bir yetişkin. Diğeri inanılmaz cins huylu bir erkek. Öbürü yeni yetme

    Bunca zamandır o kadar ilginç kediler gördüm ki. Kedidir deyip geçiyoruz ama istisnasız her biri farklı karakterde. Aynı insanlar gibi; hepsinin hoşlandığı şeyler, davranışları, iletişim tarzları, yöntemleri, huyları, oyundan anladıkları şeyler tamamen farklı. Renkleri, desenleri, lekeleri. Patilerinin altında, parmaklarının renkleri. Hatta üst damaklarındaki desenler bile farklı farklı. Hepsi kendi aleminde ayrı birer karaktere sahip.

    Özetle ne zaman toplum olarak hayvanlara saygı göstermeyi başarırsak, o zaman olduk demektir. SEvmeyebilirsin ama umursamamanın bahanesi olamaz. Hele bir de aynı dünyada yaşadığı, toplam sayıları insanlardan kat kat fazla olan varlıklar zerre umurunda olmayıp, ben müslümanım diye geçinenler yok mu. Kul hakkı denen şey sadece 8 milyar insana karşı değil. Aynı toprağı paylaştığın, aynı havayı soluduğun katrilyonlarca başka canlılar daha var. Bunlar süs olsun; arada bir ezilip, vurulup ölsünler diye mi yaratıldı? Onların da birer sahibi yok mu?

    Son olarak bir kaç önemli not bırakayım.
    -Kedilere özellikle yavru olanlara kesinlike paketli UHT süt vermeyin. Yerine sulandırılmış ev yoğurdu tercih edin. Eğer yoğurt da yoksa veya kedi yemiyorsa, zor durumlarda verilebilir ama sürekli olarak hazır süt verilmemeli. Bu hazır sütler sindirim sistemlerinde ciddi problemlere yol açıyor. Zaten devamlı hazır sütle beslenen yavrular uzun süre yaşamaz. Acı yollarla öğrendik bunu. Ya hakiki inek sütü veya yoğurdu bulup, %60 süt- %40 su ile karıştırıp ılık olarak verin, ya da en kötü ihtimal veterinerden toz anne sütü alın.
    -Yetişkinlere de sürekli kuru mama zararlı. Tercihen yaş mama. Ama mamalar ekonomik olmaktan çok uzak. O yüzden (ben de bu şekilde yapıyorum) tavuk ciğeri veya taşlığı alıp, haşlayıp verebilirsiniz. Veya kasaplardan artık etleri alıp yine haşlayıp verebilirsiniz. Yumurta, peynir gibi şeyleri de çok sık olmamak kaydıyla.
    Mantıken düşündüğümüzde kedilerin bünyesi bu tarz(tavuk, böcek, kertenkele, yılan vs) şeyleri sindirebilmeye alışkındır. Bu açıdan kırmızı ete pek sağlıklı bakmıyorum. Ki kediye kırmızı et verebilen kaldıysa zaten bu forumda işi olmaz.

    -Üzülerek söylüyorum ama veterinerlerde hiç insaf yok. Veterinerler Odası'nın belirlediği alt tarifede, daha sadece muayene için "minimum" 100 lira istiyorlar. Yahu koca insana bu kadar fiyat biçmiyorlar be. Daha bunun tedavisi, ilaçları, aşıları kontrolü falan var. Gerçekten yazık.
    O yüzden veterinerlerden mümkün olduğunca uzak durun. Nasıl her hapşırdığında hastaneye koşan insanlara anlam veremiyorsak, hayvan en ufak rahatsızlanınca da gitmemek lazım. SOnuçta onların da bağışıklığı var. Beslenmesi düzgün ve temiz olduğu müddetçe ikide bir dışarıdan müdahaleye gerek yok. Bunca senedir veterinere gidişim 6-7'yi geçmemiştir.

    Ekleme: Bu arada 153'ün sunduğu sahipsiz hayvan şeyi hakkında iyi şeyler duymadım. Tedavi vs. uğraşmayıp direk uyutuyorlar diyen birileri oldu. (Kesin bilgi değildir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Eylül 2018; 17:1:10 >
  • Yüreğinize sağlık, sizin gibi insanların çoğalması dileği ile
  • BENim de aracin altina girmisti kedi yavrusu. İtfaiye polis kimse yardimci olamamisti. Benzinlikten bir abi saolsun, arac krikodayken akttaki deliklerden elini sokup almisti. A3’lerin 4 quattro lari da oldugundan kedi arka aks aralarina kadar gezebiliyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal. İnsan müsveddelerinden farkınızı ortaya koymuşsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun size. Ayrica sonunda surda tartışmadan uzak, güzel bi konu da okumuş olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.