Şimdi Ara

Varlık Fonunun Yeni Başkanı Erdoğan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
7.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Varlık Fonunun Yeni Başkanı Erdoğan


    Türkiye Varlık Fonu'nun yapısı değişti ve fonun başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.
    Cumhurbaşkanlığı'nın, Resmi Gazete'nin bugünkü salısında yayımlanan iki kararı ile, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin yönetimi belirlendi.

    Kararlara göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Başkan Vekilliği'ne de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak getirildi.

    Cumhurbaşkanlığı'nın, "Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ında, "Şirketin Yönetim kurulu Başkanı Cumhurbaşkanıdır" denildi.

    Kaynak:https://www.ntv.com.tr/ekonomi/varlik-fonunun-yeni-baskani-cumhurbaskani-erdogan,x7QwUpfLlki0Y01C9JY39w

    Aynı kararda, "Yönetim kurulu üyelerinden birisi Cumhurbaşkanınca başkan vekili olarak görevlendirilebilir. Yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde aranan şartları" taşıyacağı karar altına alındı.

    Resmi Gazete'nin aynı saypısında yayınlanan bir başka Cumhurbaşkanlığı kararında da, "Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'nun ekli listede belirtilen başkan vekili ve üyelerden oluşmasına ve Genel Müdürlüğe Zafer Sönmez'in atanmasına karar verilmiştir" denildi.


    Kararın ekli listesine göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olurken, yönetim kurulu üyeliklerine de; Salim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Prof. Dr. Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez getirildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SıradanCanlı -- 12 Eylül 2018; 12:0:51 >



  • jöleli reyizi kovmuşlar
  • Hay bir resim yükleyene kadar kaç kere sayfayı yeniledim.
  • Yürü be reis ülkede kendine baglamadığın tek şey bizim whatsapp grubu istersen onu da bağlayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okullarda 1-2 hafta içinde sınıf başkanlığı seçimleri var.
    şimdi hedef o makam olabilir.
  • Şimdi aile şirketine döndü iyice ülke.

    Varlık Fonu neydi? Sayıştay denetiminden muaf, kamu özelleştirme kanunundan muaf, elde kalan son milli değerlerimizin devredildiği, istediğini istediğine istediği fiyattan satma yetkisine sahip yapı. Bana göre modern Düyun-u Umumiye. Merak eden açsın baksın Düyun-u Umumiye'ye.

    Elde kalan son milli değerleri ipotek edip dışarıdan kredi kullanılıyor. Bu borçlar ödenmediği zaman da Çaykur, Eti Maden, Ziraat Bankası, Borsa İstanbul, Posta ve Telgraf, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, BOTAŞ, Türksat gibi değerlerimiz borç karşılığında birilerine teslim edilecek. Eti Maden Türkiye'deki BOR rezervlerine sahip işletmedir bunu da ekleyelim.

    Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olduğunu gururla söyleyen kişi bu Varlık Fonu'nun başına geçtiyse şimdiden bu değerlerimizin elden çıktığına emin olabiliriz.

    Geçmiş olsun hepimize.

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reise bağlanmayan ne kaldı?.Tiz elden onlar da bağlana.
    Yerli ve milli olmak bunu gerektirir.
  • Bu ülkede bu adamın daha başkan olmadığı hangi kurum kaldı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke batmadan önce son vurguları yapacak anlaşılan. Akpliler mutlu musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bir sorum var NİYE?

    TSK'nın başkomutanı, koskoca ülkenin BAŞKANI;

    NİYE bir de Varlık Fonu'nu yönetmek ister?

    Bu koca ülkede bir tane ehil CEO kalmadı mı ya?
  • Bu başlangıç asıl ekonomik kriz seneye izleyin görün.
  • Konuyu öne çıkaralım.Haftanın en önemli haberi bence
  • yazık yazık

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akp'li arkadaşlardan tek bir yorum yok yine.
  • En son dunumuz kalana kadar satacak herseyi sonra yollari kemiririz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelecek nesil Osmanlı torunuyuz yerine Erdoğan torunuyuz diyecek galiba
  • "Başkan seçilince istediğini yapacak dediler dimi! Bunu dediklerinde millet gülmüştü!"

    Varlık Fonunun Yeni Başkanı Erdoğan


    quote:

    Erdoğan’ın haberi olmadan sinek bile uçmayacak
    3-4 dakika

    Bakan müşavirliklerine yapılacak açıktan atamalara Cumhurbaşkanı izni şartı getirilirken, mesleğe alımlarda yapılacak özel yarışma sınavları da Cumhurbaşkanı izniyle gerçekleştirilecek.

    Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak açıktan atamalar ile mesleğe özel yarışma sınavları ile temin edilen personelin tabi tutulduğu sınavların açılmasına dair esaslar hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Genelgeye göre, Cumhurbaşkanlığı ile TBMM memurluklarına, Bakan Yardımcılıklarına, Savunma Sanayii Başkan Yardımcılıklarına, Toplu Konut İdaresi Başkan ve Başkan Yardımcılıklarına, çeşitli kurumların Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliklerine ve Bakan Müşavirliklerine yapılacak açıktan atamalara Cumhurbaşkanlığı izni şartı getirildi.

    CUMHURBAŞKANI İZNİ İLE SINAV AÇILACAK

    Ayrıca, Genelgeye göre, Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilatlanmalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde öngörülmesi kaydıyla kurumun görev alanına giren konularda çalıştırılmak üzere merkez teşkilatlarında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının merkez karargâhlarında görevlendirilecek uzman ve uzman yardımcıları ile kendi özel mevzuatları uyarınca mesleğe özel yarışma sınavı ile alınacak personel için kurumlarca yapılacak özel yarışma sınavı gerçekleşmeden önce Cumhurbaşkanlığı’ndan izin alınacak.

    YILDA 4 KEZ...

    Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesis edilmesi, devredilmesi gibi her türlü işlemler için yılda 4 kez Cumhurbaşkanlığına bilgi verilecek. Kamu binalarının yapımında, Kamu Binaları Standartları Rehberi’ne uyulacak.

    Kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların kiralanması, devri, irtifak hakkı tahsis edilmesi gibi işlemlere ilişkin usul ve esaslar ile kamu binalarının yapımında dikkate alınacak hususları belirleyen Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

    OCAK-NİSAN-TEMMUZ-EKİM AYLARINDA

    Genelgeye göre, belediyeler ve il özel idareleri hariç, kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların vakıf, dernek veya bunların şirketlerine ya da gerçek ve tüzel kişilere satışı, kiralanması irtifak hakkı tesis edilmesi, takas-tahsis-devir edilmesi ve benzeri her türlü işlemleri komisyonlar vasıtası ile gerçekleştirilecek. Genelgeye göre taşınmaz sahibi kamu kurum ve kuruluşları Bakanlıklara bağlıysa ilgili Bakan Yardımcısı başkanlığındaki komisyon, diğer kurum ve kuruluşlar ise üst yönetici başkanlığındaki komisyon bu işlemler için yetkili kılındı. Öte yandan söz konusu komisyonlar taşınmazlara ait her türlü işlem için Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında Cumhurbaşkanlığına bilgi sunacak.

    KAMU BİNALARINA STANDART GETİRİLECEK

    Kamu hizmet binalarının inşa maliyetlerini düşürülmesi, binaların enerji verimliliğinin sağlanması ve cari giderlerin azaltılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda hazırlanan “Kamu Binaları Standartları Rehberi” bakanlığın internet adresinde yayımlanacak. Yapılacak binalarda bu rehberdeki esaslar dikkate alınacak.

    https://odatv.com/erdoganin-haberi-olmadan-sinek-bile-ucmayacak-12091852.html
  • Muhalifim ve demokrasinin gereği olarak fikrimi belirtiyorum. Bu uygulama da dahil olmak üzere; beğenmediğim, şikayetçi olduğum, kızdığım, utandığım, üzüldüğüm, nefret ettiğim birçok uygulama var.
    Ancak...
    - Oto sanayideki ustanın bu haber ve uygulama ile ilgili hiçbir şikayeti olmaz.
    - Evdeki Ayşe teyzenin de umrunda olacak bir uygulama değil.
    - Plastik eşya fabrikasında, vardiyasını doldurmayı bekleyen Ahmet'in kredi kartlarının borçları gibi dertleri daha önemli.
    - Eğitim fakültesinden bu sene mezun olacak Fatma'nın derdi KPSS...
    Biz burada yırtınıp duruyoruz ama adam karşımıza geçip, AKP'den önce bir hiç olduğunu ama bugün onun sayesinde emlakçılık yaparak, vasıfsızlığına rağmen para kazandığını söylüyor. Bu adama, ülkenin battığını, satıldığını, soyulduğunu, bitirildiğini ispat etseniz bile, onun umrunda olmayacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.