Şimdi Ara

Mining yapılan güç kaynagı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Forumu aradım hatta bir cok yere baktım fakat bilgi bulamadım. merak ettiğim soru şu ki mining yapılmıs bir güç kaynagı alınır mı? Herkez GPU lardan bahsetmiş ama hi. PSU lardan bahsetmemiş. Mesela 2018 de alınmıs psu 6 ay mining yapılmış olsa alınırsa sana bir sıkıntı oluşturu mu?



  • surekli yuk altinda tabi ki guc kaynagida yipranir Hatta sistemin bütün yükü onun omuzunda olacagi icin omrunden daha fazla yer.



    zaten miningde kullanilan psu yuksek wattli olur normal kullaniciya o kadara gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alinmaz mining de kullanilan hicbir parcayi sahsen tercih etmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım gencler hani bu hx lerin 10 yıl garantisi var ya ondan sordum bozulursa garantiye gonderirim hemde sıfırlamıs olurum falan diye dusundum ama siz oyle diyorsanız anladım.
  • Armant81 A kullanıcısına yanıt
    full kutulu garantili ürünse alın gitsin. uygun fiyata bulduysanız Corsair se zaten çok fazla sorun olmaz. Direk yenisi gelir size 10 yıl garantili ürün ise 6 ay kullanılmış ise 9 yıl 6 ay daha garantili bence alınır
  • PSU işi sakat yarın öbür gün sistem çalışırken birden PSU hata verse diğer donanımları da yanında götürme olasılığı var bunu da düşünün ben olsam almam Mining sistemden çıkma Ram bile alınmaz boşverin o işleri hiç kapanmıyor o sistemler sürekli çalışıyor 10 yıllık ömrü varsa 5 yıla düşüyor hemen arıza vermesi de sıklaşıyor.
  • Yeni PSU larda pek parça yanması olmaz fakat garanti ile uğraşmak sıkıcı olabilir. Garanti desteği sunan firma önemli alacaksanız, ben kendi sistemimde kullanmazdım 7/24 çalışan bir parçayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum su an piyasadaki bir cok ikinci el ise sanırım hep miningden cıkma. Yoksa adam 5 ay kullanıp neden satar ki?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaliteli bir marka ise hiç bişey olmaz dert etme

    miningte para kalmadığı için satıyorlar sorunlu olduğundan değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0rkunc -- 11 Eylül 2018; 12:59:43 >
  • 6 ayda ciddi yıpranma olmaz PSU'da. Garantisi varsa alın geçin derim.

    Özellikle Corsair, garanti konusunda epey hızlılar. Zamanında 2-3 günde Hollanda'dan ürün gelmişti RMA'dan.
  • PSU nın ne kadar güç ürettiği ile alakalı olan bir durum örneğin 1200W bir psu yüzde 95 verimlilik olsun anlık 300W güç verirse ömrü neredeyse azalmamıştır fakat 800 900W aralııgnda ürettiyse aralıksız ve ömrü tükenmeye başlamıştır.
  • Mining PSU lar PCI hattından maksimum 100w verir. Ekran kartı ise oyunda 150w çekebilir. PSU bunu karşılamadığında sistem kapanır. Mining PSU lar bu yüzden oyun bilgisayarlarında çalışmaz. Ekran kartı PCI konnektörlerden ne kadar watt çekiyor ona göre bakıp alın. Bunun dışında mining psu fanları çok ses çıkartan cihazlar olduğu için ses bir süre sonra rahatsız etmeye başlayacaktır. Eğer yüksek watt değerli bir iş yapmayacaksanız yetkili bir yerde fanını değiştirmenizi öneririm.

    Edit: 2018 de açılmış olmasına rağmen araştırıp bakanlar oluyor bu yüzden yeni araştırabilecekler için ekleme yapma gereği duydum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 24 Mart 2023; 20:40:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.