Şimdi Ara

Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sezon yavaş yavaş bitmek üzere biraz geç kaldım ancak yine de bu sene ve bundan sonraki seneler birçok arkadaşın işine yarar düşüncesiyle açıyorum bu konuyu.

    Bir arkadaşımla birlikte kendi aracımla 30 nisan İstanbul'dan çıkış 13 mayıs dönüş olarak yaklaşık 13 gün süren 3700 km rüya gibi bir gezi yaptım.

    Tarih : 30 Nisan -13 Mayıs
    Rota uzunluğu: 3700 km
    Şehirler: : İstanbul-Bursa-İzmir-Aydın-Muğla-Antalya-Isparta-Burdur-Denizli-Uşak-İstanbul

    Yanımda arkadaşım da olmasına rağmen yol boyunca ben kullandım aracı. Çünkü uzun yol tecrübesi edinmek istiyordum nitekim çok da güzel bir tecrübe oldu benim için.

    Araç benzinli olduğu için biraz fazla yakmış olabilir. 3700 km için ortalama 6,5 LT/ 100 km yakmışız. Toplamda 1450 TL benzin parası harcadık.

    Konaklamalar Trivago, Hotels veya Booking gibi yerlerden puanı çok kötü olmayan hostel ve pansiyon tarzı yerlerden oldu. Hepsinde kahvaltı dahil tercih ettik. Sezon dolayısıyla 2 kişi kahvaltı dahil min. 70 TL - max. 130 TL ödedik.
    O gün akşam nerede akşam ettiysek yemek yediğimiz yerde kalacak yerimizi ayarladık. Hiçbirini önceden ayarlamadım hepsi spontane gelişti. Yemek olarak da genellikle Foursquare den oranın iyi ve güzel yerlerini tercih ettik. Tabi pahalı olmamak koşuluyla.

    O kadar çok yer gezdik ki unutmayım diye her günün akşamında gezdiğim yerleri not defterime kaydettim. Yoksa bu yazıyı o notlarıma bakmadan yazamazdım.

    Sezon başlamadan gitmenin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var tabi. Hiçbiyerde öyle kalabalık curcuna trafik keşmekeş yaşamadık. Sıra bekleme yok. Aşırı sıcaklar yok. Heryeri hiç bir sıkıntı yaşamadan gezdik. Fiyatlar inanılmaz uygun. Dezavantajlar; ancak bazen de çok tenha oluyordu bu yerler. Pek bi insan yoktu. Kaldığımız bazı otellerde biz tek kalıyorduk, o derece. Mesela Kleopatra adası (yada Sedir Adası) denen bi yer vardı hiçkimse olmadığı için tekne gitmiyordu oraya. Dolayısıyla orayı göremeden rotamıza devam ettik.

    1. Gün

    30 Nisanda Yenikapı'dan Yalova'ya feribot ile başladı yolculuğumuz. Daha önce Bursaya gitmiştim ancak Gölyazı ya hiç gitmemiştim. Rotamızın üzerinde diye buraya da uğradık birkaç saat ve çok da beğendim. Bence Cumalıkızık'dan daha güzel bi kasaba.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)

    Yol üzerinde Susurluk ta Düzdağ Tost diye bi yerde tostumuzu yedik ve ayranımızı içtik. Burayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Tost ve ayranı çok güzel ve çok ucuz.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)

    Sonrasında yolumuza devam ederek Manisa'da Mimar Sinan'ın Egedeki tek eseri dedikleri Muradiye Cami'ne uğrayarak geceyarısı Kuşadasında konaklayacağımız yere varıyoruz.

    2.Gün

    Kahvaltımızın ardından Efes'e gidiyoruz. Buradan Meryem Ana'ya geçiyoruz.
    Daha önce geldiğim yerlerdi fakat arkadaşım için yine görmüş oldum. Efes çok büyük bi antik kent ancak ileride anlatacağım Efes den daha çok beğendiğim antik kentler de var. Kütüphane binası gerçekten güzel. Meryem Ana'ya da buraya gelinmişken tabi ki gidilmeli.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Buradan Şirince ye geçiyoruz. Benim çok hoşuma giden adı gibi bi yer Şirince. Çok güzel kafeler dükkanlar var. Çok kalabalık zamanlarda gidilmesini tavsiye etmem.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Buradan sonra St. John Bazilikası ve İsa Bey Camii gezdiğimiz yerler. Yolumuza devam ederek Kuşadası'nda Güvercin Ada'yı geziyoruz. Burada yemeğimizi yedikten sonra Güzelçamlı'da konaklayacağımız yere gidiyoruz.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    3. Gün

    Kuşadası'na gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerdir Dilek yarımadası. Doğa ile iç içe bir tarafınız mavi bir tarafınız yeşil el değmemiş bir güzellik. Denizi çok güzel. Milli park olduğu için giriş 10 TL. Girmeden hemen önce de Zeus mağarası nı görün.

    Burada birkaç saat yüzüp dinlendikten sonra Priene Antik kenti, Milet Ören yeri gezdiğimiz yerler. Ardından Didim'de Apollon Tapınağı.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Didim'de akşam yemeğimizi yedikten sonra konaklamayı Akyaka'da yapmayı planlıyoruz ve yola devam ediyoruz.

    4. Gün

    Akyaka Muğla nin en beğendiğim yerlerinden biri oldu. Eski tarz evleri, canlı geceleri ve Azmak nehri ile herkesin görmesi gereken bı yer bence. Azmak Nehri nde bir tekne turu muhakkak yapın.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Datça ya doğru rotamiza devam ediyoruz. Datca ya haritadan bakarsanız baya uçta olduğunu görürsünüz. Oraya giderken yol benim için değişik bir tecrübe oldu çok virajlı ve dağlık. En uçtaki Knidos antik kentini gezdik. Ulasimi biraz zor olsa da. Tepeden manzaraya bakmak çok keyifli idi.

    Burayı da gezdikten sonra Datça merkeze dönerken çok güzel bükler vardı. Hatırladığım Palamutbuku idi.
    Datça ya girmeden Eski Datça dediklere yere gittik Alaçatı gibi şirin yapıların olduğu güzel bir yerdi. Datça Sofrası adlı mekanı da ayrıca tavsiye ederim.
    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Datça yi da gezdikten sonra İçmeler e doğru yol alıyoruz.

    5. Gün

    İçmeler de Muğla nin en beğendiğim yerlerinden biri oldu diyecem ama gerçekten Muğla nin her yeri ayrı bir güzel. Sahili ile, gece canlılığıyla, ortasından geçen deresi ile cennet gibiydi sanki.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Buradan Turunç koyuna giderken tesadüfen Turgut şelalesi diye bir tabela gördük ve girdik. İyi ki de girmisiz. Sanki saklı bir cennet burası da. Çok güzel bir doğal güzellik.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Turunç koyu da gittiğimiz en canlı yerlerden biri idi. Turist oranı çok fazla.
    Marmaris merkezi beklediğimden daha büyük. Koca bir şehir gibi idi. Sahili guzeldi ama.
    Buradan Dalyan daki Kaunos antik kentine devam ediyoruz. Akşam 7 gibi antik kenti de bitirdikten sonra konaklayacagimiz Dalyan i navigasyona girdim. Fakat o da ne kus ucusu 3-5 km lik yol için bütün nehrin etrafını dolaştırıp bana 1,5 saat süre verdi akşamın bir vakti. Neyse ki Allah'tan tek arabalık feribotlar oluyormuş orda karşıya geçmek için. Taksi gibi çağırınca hemen geliyorlar. Akşamı da Dalyan da konaklıyoruz.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    6. Gün

    Dalyan da Ege'nin farklı yerlerinden biri. Dalyan Nehri kıyısında çok güzel oteller, restaurantlar, cafeler mevcut. Olmazsa olmazlardan Dalyan tekne turumuzu yapıyoruz. Vaktimiz çok olmadığı için tabi ki sadece İztuzu'na gidiyoruz. Mevsimi olmadığı için Caretta Caretta ları göremiyoruz. Plaj bildiğim kadarıyla 8-9 km uzunluğa sahip ancak deniz çok dalgalı idi. Tekne ile tekrar Dalyan'a dönüp oradan Köyceğiz'e geçiyoruz.
    Köyceğiz'de Yuvarlak Çay denen yere gidiyoruz. Birkaç mekan mevcut orada çay üzerinde ve oturdukça oturası gelen türden yerler. Biz fazla aç olmadığımız için atıştırmalık birşeyler sordum gözleme gibi. Eleman da yok dedi ama ben size ortaya ufak bi Oğlak tandır yaptırayım abi şu an mevsimi dedi. Biz de iyi madem gelmişken yiyelim dedik. Koca oğlağı getirdi. Yanında kızartma salata falan. 170 TL gibi bi hesap ödemiştim atıştırma için hiç unutmuyorum :) Buraya gelenlerin de mutlaka yapması gereken şey çayın üzerinde salıncağa binmek tabi ki. Çok eğlenceli idi.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Köyceğiz'den sonra Antalya Kaş'a gidiyoruz. Kaş'a varmadan Patara Antik Kenti'ni geziyoruz ve buradan Patara plajı'na geçiyoruz. İkisinin de girişi aynı yerde zaten ve giriş 10 TL idi. Patara plajı dünyanın en uzun plajlarından biri. 12 km uzunluğa sahip ve günbatımını seyretmek için çok güzel bi yer.
    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Kaş'a doğru giderken yol üzerinde Kaputaş Plajı'nı görüyorsunuz ve bu plaj da dünyaca ünlü plajlarımızdan biri. Çok büyük bi yer değil baya ufak. Biz o kadar merdiven için aşağıya inmedik ama yukarıdan çok güzel görünüyordu.
    Kaş'ta yerimizi ayarladıktan sonra Kaş'ı geziyoruz akşam. Çok büyük bi yer değil ancak güzel bi yer. Antik tiyatrosundan manzarayı izlemek doyumsuz.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    7. Gün

    Kaş'tan sonra Myra Antik Kenti'ni ziyaret ediyoruz. Myra Likya Uygarlığının en büyük 3 devletinden biriymiş. İçerideki kabartma heykeller ve kral mezarları çok etkileyici idi.
    Buradan Adrasan Koyu'na gidiyoruz. Adrasan tam kafa dinlemelik bir yer. Uzun bir süre ayrılamadım buradan hatta.
    Adrasan'dan Olimpos Antik Kenti'ne gidiyoruz. Doğa içinde çok etkileyici bir antik kent burası da ve sonu Olimpos plajına çıkıyor.
    Buradan da Çıralı'daki Yanartaş'ı ziyaret ediyoruz. Dağın içinden çıkan ve yüzyıllardır sönmeyen ateşe sahip. Arabadan ayrıldıktan sonra 1 km dağ yolu çıkmanız gerekiyor. Kemer'e doğru devam ederken yol üzerinde Ulupınar Kayalar Restaurant'ta yiyoruz yemeğimizi. Hem lezzet hem fiyat olarak burayı tavsiye ederim ki bunu kalabalıklığından da anlayabilirsiniz.
    Konaklamamızı Kemer'de yapıyoruz. Burada Türk'ten çok Rus var zaten. Disco lar Barlar beach ler falan başka bi ülkedeymişsiniz hissi veriyor.

    8. Gün

    Sabah kahvaltımızdan sonra Phaselis Antik kentini ziyaret ediyoruz. Burası da Olimpos gibi deniz kıyısında güzel bi antik kent. Dünyaca ünlü Tahtalı Teleferiği'ne binmek için anayoldan 7 km tepeye çıkıyoruz. Fiyatı 70 TL idi ancak kesinlikle tavsiye etmişlerdi bana. Fakat hava kapalı olduğu için vazgeçiyoruz.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Kemer Göynük Kanyonu'na gidiyoruz. Kanyonun girişine kadar 2 km lik bir yürüme yolu mevcut. Kanyonun asıl girişi profesyonel işi olduğu için girmiyoruz. Girmeseniz bile bu kanyona gelmenizi tavsiye ederim.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Buradan Termessos Antik Kenti'ne geçiyoruz. En etkilendğim antik kentlerden biri burası. Milli park içerisinde baya tepede bi yer. İskender'in bile gelip fethedemediği bu şehri o zaman insanlar nasıl kurmuşlar diye hayret ediyor insan. Doğa içinde mükemmel bir manzarası var.

    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)


    Buranın yakınındaki Karain Mağarası'na geçiyoruz. Mağara çok etkileyici değil ancak 500.000 yıl önce burada insanların yaşadığına dair buluntular mevcutmuş.
    Akşam konaklamak için Antalya merkeze gidiyoruz. Burada Kaleiçi, Yivli Minare ve Hadrian Kapısı'nı geziyoruz.
    Ege ve Akdeniz Turum (3700 km)



    Edit: Yazı beklediğimden uzun sürdüğü için kalanına ara ara devam edeceğim. Konu için tavsiyelerinize uyabilirim.
    3 tane resim ekleyebildim. Maximum dosya boyutuna ulaşıldı deyip hata verdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom-karınca -- 23 Eylül 2018; 14:45:4 >







  • resım olmayınca yazıları okumak pek zevk vermıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanjk

    resım olmayınca yazıları okumak pek zevk vermıyor :)
    Yüklemeye çalıştım da 3 resimden fazlasına izin vermiyor niyeyse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.