Şimdi Ara

Tüketim değerleri saçmalığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakın sayın forumdaşlarım, bi aracın fabrika değerleri kendi parkurlarında kendi test pilotlarıyla elde ettikleri değelerdir. Bu değerler size bi araç hakkında olsa olsa ortalama bi fikir verebilir.

    Her gün burada 3 yaktım, 5 yaktım, yakıt ürettim konuları açılıyor... Ben 36 yaşındayım, bu güne kadar gerek iş için gerek meraktan gerekse kendi eş dost araçlarımdan sürüyle araç kullandım...

    Tecrübelerimden yola çıkarak diyorum ki, trafik durumu, hava sıcaklığı, rakım, basınç, lastik basınçları, aracın bakımlı olup olmaması gibi sayısız etmene bağlı olarak aynı araçla şehir içinde 5litre de yakabilirsiniz 9 litre de yakabilirsiniz.

    Özetle lütfen artık şu tüketim rekoru kırdığınız konuları açmayın. Aydınlatıcı olmadığı gibi yanıltıcı bile olabiliyor. İlla merak eden varsa bulunduğu şehirde benzer koşullarda almak istediği aracı kullanan birisiyle konuşup tüketimi az çok öğrenebilir ya da showroom a gidip test edebilir.



  • Diyene bak sende sağda solda Peugeot fanatikligi yapıyorsun o ne olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Diyene bak sende sağda solda Peugeot fanatikligi yapıyorsun o ne olacak
    Bunu sen mi diyorsun?
  • Daha önce de paylaşmıştım, yine paylaşayım. Aşağıdaki fotoğrafta yer alan tüketim değeri bana aittir. Araç, Toyota Land Cruiser'dir ve yer Moğolistan'dır. Araçta 2 kişi var ve yük yok. -25 derece olan hava sıcaklığında, doğal olarak klima da kapalı durumda, aracı zorlamadan, bağırtmadan, düz yolda yakaladığım tüketimdir.

    Tüketim değerleri saçmalığı

    Rekor istenirse, bir daha ki gidişimde aracı sıkıştırarak kullanıp, yeni yakıt tüketimimi buradan paylaşırım. Aklımdaki plan ise, Hummer H2 ile benzer bir test gerçekleştirmek.
  • Sakin ol şampiyon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Daha önce de paylaşmıştım, yine paylaşayım. Aşağıdaki fotoğrafta yer alan tüketim değeri bana aittir. Araç, Toyota Land Cruiser'dir ve yer Moğolistan'dır. Araçta 2 kişi var ve yük yok. -25 derece olan hava sıcaklığında, doğal olarak klima da kapalı durumda, aracı zorlamadan, bağırtmadan, düz yolda yakaladığım tüketimdir.

    Tüketim değerleri saçmalığı

    Rekor istenirse, bir daha ki gidişimde aracı sıkıştırarak kullanıp, yeni yakıt tüketimimi buradan paylaşırım. Aklımdaki plan ise, Hummer H2 ile benzer bir test gerçekleştirmek.
    Dogrumu gördüm aracınız 36.5 litremi yakmış
  • Geçen bir yakmışım. Aman Yarabbi
    3.6l/100km

    Tüketim değerleri saçmalığı

    Tüketim değerleri saçmalığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 7 Eylül 2018; 12:27:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Dogrumu gördüm aracınız 36.5 litremi yakmış

    Alıntıları Göster
    Gördüğünüz değer gerçektir ama tabii ki binlerce kilometrenin ortalaması değil, yoğun trafikte ve hava sıcaklığı da -35 ile -25 derece arasında gezerken yapılmış bir çalışmanın ürünüdür. Şehir içi ortalaması 8 silindirli ve 4700 cc hacimli bir motora göre normal sayılabilecek değer olan 20 litre civarı oluyor.

    Son birkaç yıldır Toyota Land Cruiser, Lexus LX ve Toyota Tundra'da yakıt tasarrufu odaklı bir motor kullandılar. Şu anda bacanağımda Toyota Tundra'nın 5700 cc hacimli atmosferik bir aracı var ve bu araç önceki v8'e göre çok daha yüksek güç üretip, daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Bir ilginç özelliği de yanlış hatırlamıyorsam 0-100 değerinin dikkat çekici seviyede olmasıydı. Sanırım 7 saniyenin altında bir sürede 100 km/s hıza ulaşabiliyordu.
  • Geçen yolda gidiyorum aynaya bi baktım depodan bir şeyler dökülüyor. Araç meğerse yakıt üretmiş. -2lt/100 km yazıyordu ekranda.



    Araç 1.0 tsı. 1,4 tsı olanlar 5 litrete kadar üretebiliyormuş.
  • Dolar yükseldikçe, benzin fiyatları arttıkça en düşük tüketim rekoru kıran koşup foruma konu açıyor. Sonra bir de benim aracım bu kadar yakıyor diye iddialaşıyor. Yakıt tüketimi konusu açılmasın demiyorum ama en azından gece yarısı 1000 metre rakımdan klimasız şekilde deniz seviyesine inip elde ettiğiniz değerleri sanki normal kullanım tüketimiymiş gibi yayınlamayın.

    Genelde yakıt konusu açılan firmanın aynı gruba ait olması da ilginç bir tedadüf mü yoksa satın alırken emsallerinden fazla verdikleri parayı yakıttan çıkardıklarına inanma psikolojisi mi anlam veremedim.
  • coca cola kullanın her şey daha iyi gider
  • Dünya'da en önemli ve pahalı şeylerden birisi bilgi diğeride tecrübedir. Bilgi tecrübeli ellerde yoğrulursa bir çok kişinin işine yarar. Bilgiye ulaşabilmek içinde işlecek veri gerekir.
    Bu bağlamda yakıt tüketim verileri adı üstünde bir veridir ve mahir ellerde bilgiye dönüşür.
    Herkes her veriyi okuyamaz ama işi bilenler veriyide okuyor veriyi paylaşanın niyetinide o yüzden bol bol veri paylaşın hem araç hakkında bilgi veriyorsunuz hemde kendiniz hakkında
  • Yok öyle değil. Yani test parkuru test pilotu falan yok.
    Tüm araçların tüketim fabrika verisi laboratuar ortamında iken AB nin EEC 80/1268/EC normuna göre yapılan testle belirlenir.
    Bu değerin gerçek tüketimden uzak olması nedeniyle son 1-2 yıldır daha gerçeğe yakın bir test standartı ihtiyacı doğmuş ve hala gerçeğe biraz uzak ancak yukarıdaki teste göre gerçeğe daha yakın ve hala laboratuar ortamında yapılan WLTC normu ile belirlenir.
  • olumlu.
  • madem konu açılmış bende yazayım aracım fluence 1.5 dci edc otomatik dizel 3100km yol yaptım aracım 1050tl lik mazot yakmış klima hep açık bagaj dolu (ort. hız=109km)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.