Şimdi Ara

Logitech Z4 incelemesi (2.1)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar,

    biraz kısa bir inceleme olacak sanırım ama yine de yazmak, paylaşmak istedim. öncelikle bir hoparlörlerimize bakalım:
    http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2173,CONTENTID=10937

    teknik özelliklere göz atacak olursak:

    Subwoofer: 8" driver'lı, 23 watt. 9" x 9" x 9.37" boyutlarında. (not. 1inch = 1.45cm)
    Uydular: 3 tane 2" driver'a sahip 8.5'er watt. 9" x 3" x 3.75" boyutlarında
    Sistem: 35hz-20khz frekanslarına tepki verebilecek kapasitede. 40 watt RMS toplam çıkış, 80 watt tepe çıkış.

    ses kartından ses kartına setlerin karakteristikleri değişebildiğinden belirtmek istedim; kullandığım ses kartı: x-fi xtreme music

    Şimdi başlık başlık üzerinden geçelim, yorumlarımı yapayım:

    1)Görünüm: direkt rakibi olan creative I-Trique serisine kıyasla çok daha hoş bir görünüme sahip, ve uydular da subwoofer da gayet kaliteli ve şık bir görünüme sahip. kablolu kumandasi da mavi ışığı, sağlam görünümü ile setle tam uyum içerisinde. uyduların ayaklarının kare şekli dışında eleştirebileceğim pek nokta yok. zaten bu konu çok göreceli, ama göreceli olmayan şey şu ki, sağlam ve kaliteli görünen bir sistem bu.

    2)Kullanışlılık/Paket içeriği: kablolu kumandası gerçekten güzel ve işlevsel, üzerinde kulaklık için çıkış ve başka bir kaynağa rahatça bağlayabilmek için bir giriş bulunmakta. mp3 playerinizi subwooferin arkasiyla uğraşmadan sisteme rahatça bağlayabiliyorsunuz. kumandanin üstünde, rahat kontrol edilebilir bir ses düzeyi kontrol yuvarlağı, bas kontrol yuvarlağı(bu o kadar da rahat kullanılmıyor) ve açma/kapama tuşu mevcut. Paket içeriği standart, pek bir ekstrası yok, aslında mp3 player ve kumanda arasında kullanabilememiz için ekstra bir kablo koysalar çok daha güzel olurmuş fakat maalesef bu yok. uyduların kabloları ve subwoofer i bilgisayara bağladiğimiz kablolar bence çok kısalar. subwooferı istediğiniz yere koyabilme düşüncesini kafanızdan çikartmaniz gerekli bu seti almayi düşünüyorsanız.

    3)Ses Kalitesi: i-trique l3800 dışında başka bir setle karşılaştırma yapamayacağım çünkü sadece bu iki seti adam akıllı, "alıcı kulağıyla" dinledim. kesinlikle creative in hoparlöründen çok daha güzel bir ses kalitesine sahip, iki aleti de vatan bilgisayarda onboard ses kartı takili bir makinede dinledim, creative yüksek seslerde bozulma yapiyor, çok cırt ve bu cırtlığı dengeleyemeyen bir subwoofer' a sahip. açıkçası öncelikli tercihim creative idi ama, dinlediğim saniye Z4 ü tercih etmem gerektiğini anladım. karşılaştırmanın ötesinde ses konusunda yorumlarıma geçersek, subwoofer ın gayet kaliteli ve çok güzel ses verdiğini söyleyebilirim. uydular için ise maalesef bu kadar pozitif değilim. güzel ve büyük görünümlerini o kadar da iyi haketmişe benzemiyorlar ve üst-orta frekans sesleri vermekte başarılı değiller. tizleri ve alt-orta frekanslarına ise diyebileceğim hiçbirşey yok. subwoofer ın yanında biraz güçsüz kaldıklarını düşünüyorum. çoğu zaman orta sesleri açmak ve bası kısmak gerekiyor dengenin sağlanabilmesi için.

    setin en hoşuma giden özelliklerinden birisi, seste bozulmanın en açık ses düzeyinde bile çok çok az olması. hatta set, tam performansini 3/4 sesi açıkken veriyor ve frekanslar dengeleniyor. sürekli yüksek seste dinleyecekseniz orta frekansların güçsüzlüğü sorunu için equilizer ayarlariyla oynamaniza gerek kalacağını düşünmüyorum. ve düz equilizer ayarlarında, son sesine kadar, hiç cızırdamadan gidiyor.

    bunun yanında, dip gürültüsü yok denecek kadar az, kulaklarınızı yapiştirmaniz gerekli duyabilmek için, bence bu da çok büyük bir artı özellik.

    müzik performansi olarak, akustik/klasik/trance-elektronik müziklerde çok iyi performans verdiğini söyleyebilirim, bazı daha enstrümental ve fazla distortion kullanilmayan rock parçalarda da gayet güzel(pink floyd güzel:)). ama metal, rock(bol distortion efektli olanlari) müzik türlerinde başarılı değil. caz henüz hiç dinlemedim ama tahminimce cazda başarılıdır. bu saydıklarım dışıda tür müziklerde nasıldır bilemiyorum ama üst orta frekanslara dayalı ağırlıkları olan türlerde iyi olmayacaktır.

    film performansı, 5.1 lerdeki orta hoparlörün olmamasindan dolayi sekteye uğruyor, fakat x-fi serisindeki Smart Volume Management özelliği açılınca bu sorun ortadan kalkiyor ve konuşmalar rahat anlaşilir duruma geliyor. ses surround olmasa da, 5.1 ile uğraşmak istemeyen benim gibi insanlar için gayet güzel ve tatmin edici bir çözüm olduğunu düşünüyorum. z2300 ün performansini tabiki beklemeyin ama güzel kristal berakliğinda tiz sesler ve dolgun güçlü baslar filmleri gayet güzel yapiyor.

    oyunlarda ise kullaklik kullanmayi tercih eden birisi olarak şunu söyliyebilirim ki, kulakliktan bunaldiğinizda sistem işinizi görecektir. bir gigaworks g500 değil fakat x-fi ile birleşince quake 4 performansini duymanızı isterdim.

    4)Fiyat: Vatan bilgisayardan cardfinans'a 5 taksit ve %12 indirimle(bu kampanyayi duyurmuyorlar ancak söyleyip biraz da israr etmeniz lazim, banka bu imkandan yararlanabilirsiniz diye msg atmıştı sildim filan derseniz kabul ediyorlar) KDV dahil 130 usd civarına(186 YTL yanılmıyorsam) aldım. Bu fiyat yurtdışı fiyatına kıyasla çoook yüksek. 65 dolara bu seti satan yerler gördüm internette, resmi fiyatı da logitech in sitesinde 99usd olarak gözüküyor. almak isteyenlerin bu fiyattan almak zorunda olduğunu düşünürsek fiyat/performans oranı bence orta. fakat başka setlerin fiyat/performans oraniyla karşilaştirilinca bu oranı iyi ile çok iyi arasında bir yere çekmek gerekli.


    SONUÇ:

    Kablolarla uğraşmak beni bozar, hem zaten aşağıda güzel 5.1 sistem ve kocaman ekran TV var, oyunları da kulaklikla oynuyorum, bilgisayarda izlediğim filmlerde de surround ses olmayiversin diyorsaniz. güzel kaliteli müzik dinlemek istiyorum odamda asıl amacım da bu derseniz bu sistemi düşünün.

    2.1 de ısrarcıyım ama film ve oyunlarda kullanicam, muziğin ötesinde derseniz Logitech Z2300 ü düşünün(ki bence o kadar parayı ona verene kadar bir gigaworks g500 alın), sırf müzik istiyorum derseniz(gerçi diğer performanslarının da kötü olduğunu sanmiyorum, güzel bir sete benziyor) Altec Lansing in 2.1 olan ve modelini şu anda unuttuğum modelini düşünün. Eğer kablosuz uzaktan kumandaya çoook ihtiyaciniz yoksa creative i-trique l3800 almayin, diğer i-trique serisi hoparlörler de l3800 gibi ise onlardan da uzak durmanizi tavsiye edebilirim. Microlab ın kaliteli güzel 2.1 i var mi bilmiyorum, o da gözden çıkarılmayip incelenmesi gereken bir marka diye düşünüyorum.

    en en son olarak, onboard ses kartı kullaniyorsaniz, güzel bir set/kulaklik almadan önce ses kartı alın. ister audigy alın ister x-fi alın ama onboard ses ile güzel bir ses kartı arasında ne kadar inanılmaz bir kalite farkı olduğunu görün(oyunlarda yaratacağı performans farkı da var tabiki).

    umarım yararlı bir inceleme yazısı olmuştur, herkese iyi geceler.



  • Emeğiniz için teşekkürler..
    Böyle yazılara her zaman ihtiyacımız olacaktır diye düşünüyorum bir forum üyesi olarak..
  • Çok saol inceleme için gerçekten faydalı oldu.
  • SAĞOL HOCAM EMEĞİNE SAĞLIK...
  • Teşekkürler.Güzel bir yazı olmuş.
    Birde bu 2.1 sistemi kurdugun odanın akustiginde nelere dikkat ettin açıklarmısın.
    Ben 25 m2 lik bir oda da x230 kullanıyorum ama woofer icin guzel bir yer ayarlayamadım..
  • kullanma klavuzunda masanın altına koyun diyor. ben yaklaşik 15m2 bir odada kullaniyorum, yerler parke ve çok eşya yok. masam geniş ve yapısı tahta üstü ağır cam. ben de masanin altina koymak istemedim üstünde yer varken, duvarın köşeye masanın üstüne koydum. altına ise titreşim yaratip yeri belli olmasin ve başka şeyleri titretip ses yapmasin diye iki kat eski havlularımdan koydum. normalde masanin üstü tavsiye edilmez benim masam büyük ve ağır bir masa olduğundan tercih ettim, masanin altı yaziyor kitapçıkta ama onu da tavsiye etmeyen çok. okuduğum kaynaklara göre, en iyisi deneyip bulmak diyorlar, her mekana göre acayip değişir diyorlar. önünde kalan köşelere, driver köşeye bakacak şekilde çevrilmiş şekilde bir yerleşimi öneren çok, dene istersen.
  • 130$ = 186₺ vay be...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.