Şimdi Ara

Kule Hoparlörlü 5+1 Ev Sinema Sistemleri Hakkında-YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kule hoparlörlü 5+1 ses sistemi arayışındayım. Ancak forumu araştırıyorum genellikle soundbar ve avr sistem diye tabir edilen anfili sistemleri görüyorum. Bluray oynatıcı ile işim yok ancak sanırım istediğim ses sistemlerinin içinde bulunuyor hep bu oynatıcılar. Sadece ses sistemlisi yok mudur bilmiyorum.

    Kısacası kule hoparlörlü sarmalıyacak bir ses sistemi arayışı içindeyim tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

    Mesela örneğin;https://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-LHB655NW

    gibi sistemler.

    Teşekkürler şimdiden.







  • yav bir yardım yok mu arkadaşlar. logitech z906 mı alsam. Bi öneri bi bişey :(
  • Merhaba , öneri çok olur da alabilir misin bilmem
    Ses sistemleri fiyatları bayağı uçtu ikinci elde belki bir şeyler alınabilir.Bütçe meselesi.
    link verdiğin sistem de iş görür ama tabiki beklenti meselesi Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E707505F2

    Merhaba , öneri çok olur da alabilir misin bilmem
    Ses sistemleri fiyatları bayağı uçtu ikinci elde belki bir şeyler alınabilir.Bütçe meselesi.
    link verdiğin sistem de iş görür ama tabiki beklenti meselesi Kolay gelsin.
    Doğaldır hocam dolar uçtu fiyatlar elektronikde aldı başını gitti. Herneyse avr bir sistem aramıyorum zaten hocam. Linkde verdiğim tarzda kule hoparlörlü bir sistem arıyorum. z906'da dikkatimi çekti baya bir övüyorlar ama tizlerde zayıf vs. diyorlar. Sinema sistemi olarak kullanılcak birincil. Valla hiç öneri gelmedi bekliyorum. :) Forumda daha çok hifi ciler avr sistemleri tartışıyor sanırım :)




  • https://urun.n11.com/5arti1-ev-sinema-sistemi/sony-bdv-n9200wb-4k-3d-blu-ray-51-ev-sinema-sistemi-siyah-P106720066?gclid=EAIaIQobChMIgv_frJqo3QIVCbDtCh1guQlgEAYYASABEgK75vD_BwE&gclsrc=aw.ds

    Benim tavsiyem bu olur. Ama benim bu tip sistemlerle ilgili tecrübem yok. Forumdan arkadaşlar bunu tavsiye etmişlerdi soranlara.. Kolay gelsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E707505F2

    https://urun.n11.com/5arti1-ev-sinema-sistemi/sony-bdv-n9200wb-4k-3d-blu-ray-51-ev-sinema-sistemi-siyah-P106720066?gclid=EAIaIQobChMIgv_frJqo3QIVCbDtCh1guQlgEAYYASABEgK75vD_BwE&gclsrc=aw.ds

    Benim tavsiyem bu olur. Ama benim bu tip sistemlerle ilgili tecrübem yok. Forumdan arkadaşlar bunu tavsiye etmişlerdi soranlara.. Kolay gelsin..
    teşekkür ederim tavsiye için. Evet bu modele bakmıştım sesini dinlemedim ama kaliteli gözüküyor. Biraz pahalı tabi benim için ben şöyle en fazla 2.5 lere kadar bakıyorum hatta 2 bin liralara :)
    Bu arada forumdan tavsiye etmişlerdi dediğin bir başlık var mı ben çok göremedim hocam.




  • ikinci el heco 302 al 500 liraya temiz bir avr birde center al arkalarada 150 200 liralık iki hoparlör toplasan 2000 ya yapar ya yapmaz
  • Tavsiyeler için teşekküer ederim. Tv'im lg oled olduğu için tek kumanda vs çalışması gibi kolaylıkları olması açısından ve sesinide denediğimde beni tatmin ettiğinden ve bütçeme uygun olmasından dolayı şuanki tek modeli olan lg lhb655nw modelini aldım.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 8 Eylül 2018; 3:26:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

    Tavsiyeler için teşekküer ederim. Tv'im lg oled olduğu için tek kumanda vs çalışması gibi kolaylıkları olması açısından ve sesinide denediğimde beni tatmin ettiğinden ve bütçeme uygun olmasından dolayı şuanki tek modeli olan lg lhb655nw modelini aldım.

    Teşekkürler.
    Hocam merhaba, konuyu hortlatıyorum ama ben de evdeki 2+1 sistemim bozulduğu için arayışlara girdim. Geçen gezerken de sizin aldığınız sistemi gördüm ve açıkçası sesi de gayet güzel geldi. Siz uzun kullanımda neler tecrübe ettiniz biraz bilgilendirme imkânınız var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.
  • Hocam lhb655nw den kesinlikle uzak dur. Eve kurduğumda kutu gibi ses çıkardı ne bas doygunluğu var ne tiz hiçbişey yok dümdüz bir ses. Daha 3 aylıkkende arıza yaptı ve stoklarda olmadığı için para iadesi yaptılar kurtuldum çok şükür. Ben ozaman 2000 liraya almıştım 2000 liramı iade ettiler. Aldığım yerde sony kule hıparlörler vardı hazır bluray sistemler. Nw9200 en üst seri hazır sistemiydi hala öyle. Fiyatı çok yüksekti bende bir alt modeli e6100 aldım ama 1000 lira daha ekledim üstüne. 3000 liraya aldım. Ve inanılmaz memnunum muazzam bir subwoofer doygunluğu ve lg ye göre çok çok daha detay tiz sesler aldım. Lg tizde özellikle kısırdı hatta hiç yoktu boğuk bir ses geliyordu. Buna geçince inanılmaz fark yaşadım. Ve en önemlisi çok güzel bir subwooferı var doyuruyor. Bu bütçelere kesinlikle sonu e6100 öneririm hocam. Bu arada lg oled kullanmama rağmen okadar ilginç uyumsuzluklar yaşadım ki lg ses sisteminde. Kafasına göre ses sistemine geçiyodu kafasına göre geçmiyordu tv nin sesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 14 Mayıs 2019; 22:10:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

    Hocam lhb655nw den kesinlikle uzak dur. Eve kurduğumda kutu gibi ses çıkardı ne bas doygunluğu var ne tiz hiçbişey yok dümdüz bir ses. Daha 3 aylıkkende arıza yaptı ve stoklarda olmadığı için para iadesi yaptılar kurtuldum çok şükür. Ben ozaman 2000 liraya almıştım 2000 liramı iade ettiler. Aldığım yerde sony kule hıparlörler vardı hazır bluray sistemler. Nw9200 en üst seri hazır sistemiydi hala öyle. Fiyatı çok yüksekti bende bir alt modeli e6100 aldım ama 1000 lira daha ekledim üstüne. 3000 liraya aldım. Ve inanılmaz memnunum muazzam bir subwoofer doygunluğu ve lg ye göre çok çok daha detay tiz sesler aldım. Lg tizde özellikle kısırdı hatta hiç yoktu boğuk bir ses geliyordu. Buna geçince inanılmaz fark yaşadım. Ve en önemlisi çok güzel bir subwooferı var doyuruyor. Bu bütçelere kesinlikle sonu e6100 öneririm hocam. Bu arada lg oled kullanmama rağmen okadar ilginç uyumsuzluklar yaşadım ki lg ses sisteminde. Kafasına göre ses sistemine geçiyodu kafasına göre geçmiyordu tv nin sesi.
    Bütün planlamalarım suya düştü şu anda :) Ben mağazada dinlediğimde soundbarlara göre güzel ses vermişti aslında ama sadece bu vardı mağazada o yüzden bundan başka kule tipi 5+1 dinlemedim. Yakın zamanda başka bir mağazaya gidip dinleyeyim o zaman. Bahsettiğiniz model şu anda 2.900 ₺ civarlarında satılıyor. Benim için biraz yüksek ama o kadar yükselmeye değecek mi bilemiyorum açıkçası.




  • PesimistOrkestra P kullanıcısına yanıt
    Hocam soundbara göre yine hertürlü daha iyi sonuçta seni çevreleyen 5.1 destekli filmlerde çevresel sesleri ayrı duyuyosun. Ben sound barlara oldum olası sıcak bakmadığımdan dolayı böyle düşünüyorum. Ancak dediğim 1000 liralık fark sony e6100 için değermi benim için ikisinide kullanan birisi olarak kesinlikle değer. Aralarında ses kalitesi ve en önemlisi bas doygunluğu bakımından çok fark var. Dediğim gibi lg nin bu modelinde çok küçük ve dar bir subwoofer var ve kutu gibi ses çıkarıyo. Ancak sony baya salonumda basınç yapıyor titreşim o sub etkisini fazlasıyla veriyor. Film ve müzik tecrübemde çok fark oldu lg ye göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Soundbarlara ben de sıcak bakamadım hocam. Gidip denedim de ama tek yaptığı çoğunlukla sesi net vermek ve tasarımı. Başka da bir nanesi yok. Ben bir de 1.800 civarlarına Harman/Kardon HKTS5'i buldum onun hakkında bilginiz var mı? Raf tipi ama kalite olarak kendini kanıtlamış en iyi markalardan birisi olarak biliyorum.

    Düzeltme: Biraz araştırınca AVR'siz kullanılamadını gördüm. O yüzden es geçebiliriz hocam :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistOrkestra -- 16 Mayıs 2019; 13:37:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PesimistOrkestra

    Soundbarlara ben de sıcak bakamadım hocam. Gidip denedim de ama tek yaptığı çoğunlukla sesi net vermek ve tasarımı. Başka da bir nanesi yok. Ben bir de 1.800 civarlarına Harman/Kardon HKTS5'i buldum onun hakkında bilginiz var mı? Raf tipi ama kalite olarak kendini kanıtlamış en iyi markalardan birisi olarak biliyorum.

    Düzeltme: Biraz araştırınca AVR'siz kullanılamadını gördüm. O yüzden es geçebiliriz hocam :)
    Evet hocam HKTS 5 dediğiniz sadece hoparlörlerin serisi yanına AVR gerekli. Yoksa çok güzel bir sistem hatta direk linkteki model çok dinledim çok deneme fırsatım oldu çok tatmin edici harika bir sistem ama tabi fiyat sizin limitlerinizin çok üstünde.
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/category/_ev-sinema-sistemleri-502974.html

    Bu arada hocam lg'nin bahsi geçen modelinde her kulede 2 hoparlör var gözükür. Yalan alttaki hoparlörlerin hepsi görüntü olarak konulmuş görsel. Ortası boş delik zaten yakından bakarsanız ışık tutup görürsünüz. Dolayısıyla her kulede sadece tek hoparlör var. Sony nin bahsettiğim modelinde center hariç her kulede ekstra birde twitter var. Oyüzden tizlerde de çok fark yaratıyor.
    Ayrıca yine sony de ayarlı ses modları var music-movie-dijital-night-auto gibi. Bunlar arasında da geçiş yaparak sese yansıması çok farklı çeşitli sesler alabiliyorsunuz.




  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Harman/Kardon'un kampanyalı AVR'li bi paketi var fakat 5.000 liralarda o da şu anda benim limitimin 2 katı. Kalitesinden şüphem yok mutlaka da hazır paket sistemlere göre de çok çok daha iyi olduğundan eminim ama fiyat olarak benim limitlerimin çok üzerinde. En yakın zamanda Sony modellerinden birisini denemek istiyorum da Konya'da bi yerde bulabileceğimi de sanmıyorum.

    Bir de birkaç yerde Samsung'un 5+1 sistemlerini gördüm. Onları hiç dinleme ya da inceleme fırsatınız oldu mu? Televizyonum Samsung olduğu için 1 taşla 2 kuş vurayım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistOrkestra -- 16 Mayıs 2019; 18:39:35 >
  • PesimistOrkestra P kullanıcısına yanıt
    Hocam samsungun kule tipi hazır sistemleri lgninkinden çok çok daha başarılı arkadaşımda 1000w lık samsungun kule tipi bir modeli vardı ht d5000 mi öyle bir ismi vardı ve inanın çok başarılıydı. Ben samsung modellerinide araştırdım ama ankarada samsung bayilerinde bulamadım. Hep soundbar vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Açıkçası benim gib bütçesi kısıtlı olanlar için çok da fazla model olmadığının farkına vardım hocam. Ayrıca model olsa bile bu konuda herhangi bir şekilde öneride bulunan bir konuya forumda denk gelmedim. Tabii ki bu makale yayınlayan siteler için de geçerli. Eğer Logitech Z906 vb. gibi raf tipi hoparlörleri de düşünürsek (ki kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum ama şartlar ve fiyatlar neyi gerektiriyor bilemiyorum) elimde 3-4 tane model var. Bunlar da:

    1- LG LHB655NW (Sizin söylediklerinizden dolayı biraz temkinliyim, iyice dinlemem gerek)
    2- SONY BDV-E6100 (Bütçemi biraz aşsa da dinlemeden herhangi bir karar vermek istemiyorum. İlk fırsatta bir yerlerde dinlemeye çalışacağım.)
    3- Logitech Z906 (Buraya girebilmesindeki tek özelliği THX sertifikası)
    4- Philips Zenit CSS5530G/12 (Sadece birkaç yerde denk geldim. Biraz eski bir sistem sanıyorum.)
    5- TRUST GXT 658 ya da TRUST Vigor (Üsttekiler gibi DTS, Dolby Digital vb. şeylere tabii ki sahip değil sadece önceki 2+1 ses sistemim bu markaydı ve en azından verdiği sesler sınıfına göre iyiydi diyebilirim.)

    Bu modeller arasından sizin öneriniz kesinlikle 2 numara mı olur?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PesimistOrkestra

    Açıkçası benim gib bütçesi kısıtlı olanlar için çok da fazla model olmadığının farkına vardım hocam. Ayrıca model olsa bile bu konuda herhangi bir şekilde öneride bulunan bir konuya forumda denk gelmedim. Tabii ki bu makale yayınlayan siteler için de geçerli. Eğer Logitech Z906 vb. gibi raf tipi hoparlörleri de düşünürsek (ki kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum ama şartlar ve fiyatlar neyi gerektiriyor bilemiyorum) elimde 3-4 tane model var. Bunlar da:

    1- LG LHB655NW (Sizin söylediklerinizden dolayı biraz temkinliyim, iyice dinlemem gerek)
    2- SONY BDV-E6100 (Bütçemi biraz aşsa da dinlemeden herhangi bir karar vermek istemiyorum. İlk fırsatta bir yerlerde dinlemeye çalışacağım.)
    3- Logitech Z906 (Buraya girebilmesindeki tek özelliği THX sertifikası)
    4- Philips Zenit CSS5530G/12 (Sadece birkaç yerde denk geldim. Biraz eski bir sistem sanıyorum.)
    5- TRUST GXT 658 ya da TRUST Vigor (Üsttekiler gibi DTS, Dolby Digital vb. şeylere tabii ki sahip değil sadece önceki 2+1 ses sistemim bu markaydı ve en azından verdiği sesler sınıfına göre iyiydi diyebilirim.)

    Bu modeller arasından sizin öneriniz kesinlikle 2 numara mı olur?
    Tam olarak sıkıntınız anlayamadım ama bütçeniz kısıtlıysa 2. El e yönelebilirsiniz ayrıca cd dvd devri bitti benim fikrimi sorarsanız şayet multimedya oynatıcı ya da elinizde varsa pc-laptop tv den optic çıkışla ses almanız olucaktır. Ya da hdmi fark etmez 2 side doğal sesi verir. Bir tane ev amfisi 2. El + oem hoperlörler + subwoofer böyle ufak ufak sistem kurabilirsiniz birden kurmanıza gere bile yok bu baktığınız hazır sistemlerden kat be kat daha iyi ses alıcağınıza eminim ilk önce 2.1 şeklinde başlarsınız sonra 5.1 devam onlıne ücretli platformdan orijinal ses ve görüntü elde edebilirsiniz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • PesimistOrkestra P kullanıcısına yanıt
    Hocam bu seçenekler içinde tekrar söylüyorum lg lhb 655'i en sona koy. Logitech z906 da millet bilgisayar hoparlörü detay falan vermiyor diye gömüyorlar ama ne ile karşılaştırdıkları önemli tabi. Bence hayvan gibi bir ses sistemi :D yani fazlasıyla dolu ve doygun bir sesi var. Sub'ı zaten akıllara zarar. Ama bunun fiyatı yüksek baya hocam. Philips'in zenit modelini hiç incelemedim. Bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.