Şimdi Ara

Boş işlerden bıkmış bir liseliye birkaç tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlerde fizikle ilgileneceğim ve zamanım boş boş derslere çalışarak ya da bilgisayar oynayarak geçiriyorum matematik olimpiyatına girdim ama burdan da alacağımı aldım hedefimse fizik alanında gerçekten yüksek yerlere gelmek sizden istediğimse sadece yönlendirilmek bu işi hobi olarak yapanların belirtmesini rica ediyorum.



  • hiç bir şey yapmıyorsan ingilizceni geliştir. her zaman faydasını göreceksin. zamanın kalırsa birde üzerine 10 parmak hızlı yazmayı ekledi nmi korkma artık. Hala da vaktim var dersen kişisel önerim fizik alanı mantığı ile kuranı mealen bile olsa oku. Fizikle ilgili o kadar çok konunun varlığına şahit olacaksın ki!!!! bakarsın ileride bu konu özel bir araştırma konun olabilir. İstersen bu konuda yardımcı olabilirim.
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    İngilizce konusunda 1 yıl hazırlıkta yeterince öğrendim şu anda da diziler kitaplar vb. şeylerle geliştirmeye çalışıyorum 10 parmak yazmaya küçükken alışmıştım zaten yalnız fizikle ilgili okul derselerinin çok yüzeysel olduğunu farkettim ve tek başıma da yeterli ve doğru kaynağı bulabileceğimi sanmıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • Kitap oku, internetten MIT fizik derslerine bakabilirsin ilgini çekerse. Türkiye'de fizikte ilerlemen zor, yurtdışına gitmen lazım bir şekilde. Bunun için de ingilizcenin çok iyi olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 7 Eylül 2018; 4:9:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşadığın şehirde fizik dersi veren bir üniversite varsa oradaki hocalarla muhabbeti ilerlet ve dinleyici olarak dersleri girmeye çalış. Birti kabul etmezse diğeri kabul eder. Ve olmazsa olmaz bir yol: Sürekli olarak sorgula araştır her söyleneni doğrudan kabul etmek yerine ardındaki mantığı öğren. Her öğrendiğini geçmiş bilgilerinle kıyasla. Eninde sonunda belli bir seviyeye geleceksin.
  • Başarılı fizikçilerin biyografilerini veya kendi yazdıklarını okuyabilirsiniz. Hatta kaynak olarak Feynman'ın Fizik Dersleri'ne de bir göz atabilirsiniz. Aynı zamanda yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi dil konularına yoğunluk verebilirsiniz.

    Bir de ek olarak R, Python gibi bir programlama diline aşina olursanız ileride çok faydalarını görürsünüz. Özellikle akademik bir şeyler düşünüyorsanız çok işinize yarayacaktır. Her alanda kullanılıyor artık bunlar, şimdinin gözde uygulamaları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.