Şimdi Ara

Google, çocuk istismarı görüntülerini tespit eden yapay zeka geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • ABD merkezli teknoloji devi Google, Pazartesi günü yaptığı açıklamayla, çocuk cinsel istismarının görüntülerinin çevrimiçi yayılmasına karşı mücadele etmek için yeni bir yapay zeka (AI) teknolojisinin geliştirildiğini açıkladı. Geliştirilen bu teknolojinin çocuk cinsel istismarı materyalini (CSAM) çevrimiçi olarak tespit etmek için derin sinir ağları kullandığı belirtildi.

     


    Ücretsiz olarak kullanıma sunulacak


    Google geliştirdiği bu yapay zeka teknolojisini bir API aracılığı ile sivil toplum kuruluşları ve diğer teknoloji şirketleri de dahil olmak üzere tüm endüstri ortaklarına ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı. Google Mühendislik Lideri Nikola Todorovic ve Ürün Yöneticisi Abhi Chaudhuri, şirketin resmi blog sitesinde: "İnterneti çocukların istismar edildiği içerikleri yaymak için bir araç olarak kullanmak, hayal edilebilecek en kötü suistimallerden biri." ifadelerini kullanırken, Google'ın yeni teknolojisinin bunun önüne geçeceğini düşündüklerini belirtiyorlar.


    Yeni görüntülerin hızlı bir şekilde tanımlanmasının, bugün cinsel istismara uğrayan çocukların tespit edilmesini kolaylaştıracağını belirten yetkililer, bu şekilde gittikçe artan suistimallerin önüne geçilebileceği görüşündeler. Google, İnternet temelli yardım kuruluşu olan İnternet İzleme Vakfı, Teknoloji Koalisyonu ve WePROTECT Küresel İttifakı ve diğer STK örgütleri de dahil olmak üzere çevrimiçi çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadelede için işbirliği yaptığını da belirtelim.

      







  • Devletlerin yapacağı yok zaten tebriks google

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten uzun süre sonra gördüğüm en harika gelişme olabilir, böyle bir şey gerçekten gerekliydi, ellerine sağlık Google.
  • Haberden anladığım kadarıyla çocuk istismarını internet yayınları üzerinden izleyen ve bulan bir programdan bahsediliyor.

    Yoksa sokaklardaki, okullar veya kapalı mekanlardaki yerlerdeki çocuk istismarından bahsetmiyor.

    Zaten ikincisi mümkün değil, dünyadaki kameraları kontrol edip çocuklara istismar edildiğini görüp polise bilgi vermesi acayip olur, gördüğü şeyin istismar olup olmadığını nasıl bilecek ve bu kişiler zaten kameraların olduğu yerde bunu yapmaz. Her mekanın görüntüsünü google izlemesi ise apayrı bir güvenlik sorunu doğurur.

    Sanıyorum bir yapay zeka bütün internet yazışma konuşma ve görüşmeleri tarayarak çocuk istismarı yapan yaşayan veya yaşatılan bağlantı ve siteleri buluyor ve bunlar için önmel alıcı bilgiler topluyor.

    Doğru bir hamle ama bunu yaparken görevinin dışında başkabir çok bilgi için de bilgi toplayabilir yapay zeka bu da ayrı bir muamma.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.