Şimdi Ara

Otomobile yapılması gereken periyodik bakımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben Türkiyedeki genel profilden farklı olarak aracının hiç bir şeyini aksatmayan biriyim. Tabi ki 10.000Km de bir Yağ, Filtreler ve ya eskidiğinde Fren balatası, Baskı balata değiştirmekten bahsetmiyorum. Ben daha çok önerilerinizi bekliyorum. Mesela 20binde bir motora katkı atın 30 binde bir radyatör petekleri motor içini temizleyin gibisinden neler yapılmalıdır araca?



  • Yazdan kışa ve kıştan yaza geçerken aracın tahliye kanallarını temizlerim. Kapı ve cam fitillerini temizleyip silikon sprey sıkarım. Kışın haftada 1 kere 5 dk civarı klimayı açarım ki kompresör arada bir çalışsın, gaz devirdaim etsin. Aklıma gelenler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanım kılavuzunda antifriz fren ve direksiyon hidroliğinin şanzıman yağının değişim aralıkları yazar genelde bunları ustalar pek degistirmeye yanaşmaz ömürlük derler fakat öyle değillerdir.Bunları zamanı gelince değiştirebilirsiniz.



    Sizi bilmem ama ben motora katkı atılmasına karşıyım.Eski araçlarda neysede hele ki aracınızı yeni ve düşük kilometredeyse yağ degisimlerini 1-2 bin km önce yapın katkıya vb. gerek kalmaz.


    Kış aylarından çıktıktan sonra aracın altını yıkatıp vida yerlerini wd40 ile korumaya alabilirsiniz.Yollara atılan tuz mahvediyor aracın alt tarafta ki parçaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 2 Eylül 2018; 10:22:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle söliyim nekadar sözde usta eli değerse okadar iyidir az sorun yaşarsın,bakımsız sürsen bile daha iyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eğer sen kendi elinle yapmayacaksan özel, ekstra bakımlara girmeni tavsiye etmem. Çünkü bu tür işleri birçok sanayi esnafı boş iş olarak görür ve paramı alayım gerisi ne olursa olsun hesabı yapılır. Daha temiz daha emin olduğunuz bir araç haricinde bir getirisi olmayan şeyler için insan eli değmesini ben mantıklı bulmuyorum. Canın sıkılır, olan vaktine ve parana olur ve yürür haldeki aracın yürümez hale gelebilir. Belki olmaz ama olma ihtimali hep var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.