Şimdi Ara

Kayıt için gereken şeyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar devlet üniversitelerine (hatta istanbul üniversitesini bilen varsa daha iyi olur) kayıt için neler gerekiyor? E kayıt değil normal kayıt yapıcam. Lise diplomam var, kimliğim var, 6 tane vesikalık fotoğrafım da var. Başka ne gerekiyor ki?

    İkametgah, Askerlik kağıdı, noter onaylı nüfus fotokopisi gibi şeyler gerekiyor mu?? birisi gerekiyor diyor birisi gerekmiyor diyor vallahi kafam bulandı deliricem. yardım edin lütfen



  • Üniversiteden üniversiteye değişiyor. Mesela OMÜ, diploma ve kimlik fotokopisi dışında herhangi bir şey istemiyor. İnternette yazan "Askerlik kağıdı, İkametgah vs." dediklerine bakmayın hangi çağda yaşıyoruz? Bunların hepsini internetten sorgulamak mümkün. İnanmayın internette okuduklarınıza, boşuna masraf etmeyin. Üniversitenin öğrenci işlerini arayıp öğrenmek en sağlıklısıdır, kayıt olacağınız üniversitenin sitesinden öğrenci işlerinin numarasını bulun, arayın ve sorun. Sonrasında eksik bir belge vs. olursa başınız ağrımasın. Bol şans, en kısa yoldan halledersiniz umarım. :)
  • Geçici mezuniyet belgesi e devlet ten alınıyor degil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4F8A2B601

    Üniversiteden üniversiteye değişiyor. Mesela OMÜ, diploma ve kimlik fotokopisi dışında herhangi bir şey istemiyor. İnternette yazan "Askerlik kağıdı, İkametgah vs." dediklerine bakmayın hangi çağda yaşıyoruz? Bunların hepsini internetten sorgulamak mümkün. İnanmayın internette okuduklarınıza, boşuna masraf etmeyin. Üniversitenin öğrenci işlerini arayıp öğrenmek en sağlıklısıdır, kayıt olacağınız üniversitenin sitesinden öğrenci işlerinin numarasını bulun, arayın ve sorun. Sonrasında eksik bir belge vs. olursa başınız ağrımasın. Bol şans, en kısa yoldan halledersiniz umarım. :)
    hocam teşekkür ederim o zaman yarın askerlik için falan dışarı çıkmadan önce bir üniversiteyi arayacağım. peki e kayıt olayı nasıl ya? ben internetten bi terslik falan olur diye korkuyorum okula gitmek daha mantıklı diye düşünüyorum ama bilemedim:(




  • Lighting2 kullanıcısına yanıt
    E-kayıt olayı da oldukça kolay ve güvenilir. İlk önce E-devlet üzerinden giriş yapıyor ve arama kısmından "e-kayıt" kısmını buluyorsunuz. Ardından üniversitenizi seçiyor ve bölümünüzü giriyorsunuz. Kayıt işlemi oldukça kolay, burada doldurmanız gereken bireysel boşluklar var. Ardından kaydınızı tamamladıktan sonra çıkan pdf dosyasını indiriyorsunuz ve sağ üstteki barkod numarasını kopyalıyorsunuz. Ardından yine E-devlet arama kısmından "belge doğrulama servisi"ni buluyorsunuz ve önce T.C. kimlik numaranızı, ardından da biraz önce kopyalamış olduğunuz barkod numarasını buraya giriyorsunuz. Eğer kayıt işleminiz başarılı oldu ise doğrulama ekranında okula ait kaydınız, okul numaranız, bölümünüz vb. bilgiler okul tasdikli bir şekilde anında karşınıza çıkıyor. Son olarak üniversitenizin web sitesine giriyorsunuz ve kayıt oluyorsunuz. Şifreyi ilk kez oluşturuyorsunuz. Size verecek olduğu numara da kullanıcı adınız oluyor. Giriş yapıyorsunuz ve "öğrenci bilgileri" kısmından bölümünüzü, fakültenizi, öğrenci numaranızı, yapmanız gereken ödeme varsa bu ödemeleri vb. görebilirsiniz. İşlem bu kadar. İçinize sinmezse iş günü içerisinde okulun öğrenci işleri daire başkanlığını arayıp kaydınızı teyit ettirebilirsiniz. Derslerin başlangıcı olan gün ders kaydı yaptırıp ders programı çıkartırken de diplomanızı öğrenci işlerine teslim edersiniz.

    Bunun dışında içinize sinmezse elbette okula gidip kayıt yaptırabilirsiniz. Bol şans! :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.