Şimdi Ara

Dyno verisi teker gucu yorumlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. asagidaki verilere bakarak teker guc kaybı hakkında yorum yapabilir misiniz? not: eksperi ben yaptirmadigim icin buraya soruyorum. arac kia picanto 2006 1.1 benzinli - fabrika verisi 65 hp / 97nm - 2800 rpm

    duzeltilmis guc 61.8 hp
    motor gucu 63,3 hp
    tekerlek gucu 41.1 hp
    kayıp guc 23.8 hp
    maks tork 83.9
    maks torkta (3505 rpm) 102,3 km/h



  • dyno verileri genel olarak fal baktırmak gibi birşey.

    10 farklı cihaza sokun hepsi ayrı sonuç verir. hobi amaçlı kullandığım neredeyse benzin kadar yağ yakan uno dyno testinde fabrika verisinin üstünde çıkıyor yağ yakarak +3 hp kazanıyor kompresyon testinde ise ak koyun kara koyun belli oluyor.
  • Yukardaki arkadaşa katılıyorum.Dynoya güvenmeyin iyi bir motor ustaaına git bir de kaportacuya boya değişene bak öyle al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspertizlerde yer alan dyno cihazlarının kalibrasyonu düzgün değil. Ayrıca her aracın şanzıman oranları farklı olduğu için tek bir cihaz ile tüm araçları sağlıklı bir şekilde ölçmek kolay değil. Eksper dynolarına bakarak araba alıp almamaya karar vermeyin.



    45 bin km'de sattığım Civic'in motoru Bosch Servisinde %80 çıktı testi yapan usta bile bu kadar az çıkamaz %90 altı olmadığına kişisel garanti veriyorum dedi.



    Bosch servisinde %80 çıkan motor bir iki yıl önce yetkili serviste yapılan testte ise %96 çıkmıştı.



    Dyno testinde kimi aracı da fabrikasyon verisinden bile yüksek çıkarıyorlar sonra birileri de bu duruma sevinip katalogda 170 hp yazıyor ama gerçekte 190 hp üretiyor filan diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiye'nin acilen bu "exper" belasından kurtulması gerekiyor, hem de çok acil.

    "exper" denilen adamların sektöre dair bilgi birikimleri nedir? kullandıkları araç gereçlerin kalitesi, doğruluğu, bakımları ve kalibrasyonları nedir? eline 3 kuruşluk boya ölçer alanlar exper diye ortalığa salıyorlar kendilerini. axa nobel gibi sektördeki en ciddi boya üreticilerinden birinde çalışan bir arkadaşın dediği gibi, onlar bile, ellerindeki on binlerce dolarlık laboratuar test cihazları ile dahi boya kalınlığı denilen kavramı %100 gerçeklikle ölçemezlerken, 3-5 dolara aliexpresten aldıkları kıytırık cihazlarla araçlarımızda güya ölçüm yapıp kafalarına göre sözde rapor veren adamlardaki bu cüret ve cesaret nerden geliyor? hadi onlar cahil cesaretine sığınıyorlar, peki bunların peşinde koşan alıcısından satıcısına kadar milyonlarca insanın mağduriyetlerinin vebali ne olacak?

    alın arabanızı ve gidin sanayiye, aynı arabayla peşpeşe 5 ayrı experin dükkanına girip aracınıza rapor alın. bakın bakalım o 5 ayrı raporda birbiriyle uyuşan 1 tane bile ortak nokta bulabilecek misiniz?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.