Şimdi Ara

Traş Makinesi Güç Yükseltmek (Terleten Sorular)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar elimde bir traş makinesi var ve gücü düşük geliyor bunu arttırmak istiyorum.
    Bataryalı bir makine direk prizdende çalışıyor bataryanın dolmasına gerek yok.
    1) Adaptör 5v 600ma yani 3w
    ben bu adaptörü 5v 1a yaptım biraz fark etti gibi peki 2amper e yükseltsem bir sorun olurmu yada makinenin gücü artar mı?
    2) Adaptörü 5v 1a yaptım..
    a) Batarya üzerinden kullandığımda birşey değişmeyecek değil mi?
    b) Farkı anca bataryayı çıkarıp direk elektrikten kullandığımda farkeder değil mi? Çünkü bataryanın çıkışı ne ise o kadar çeker peki batarya takılı iken adaptörde takılı iken fark eder mi direk adaptörden çıktığını mı çeker?
    c) Motora yada bataryaya bir zararı olur mu? bataryayı böyle şarj etsem sorun olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sorter47 -- 28 Ağustos 2018; 23:4:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Motoru değiştirmediğin sürece herhangi bir değişme olmaz. Tabi voltu da değiştirmezsen. Aynı motora eğer içerisinde onu ayarlayan bir devre yoksa 6v verirsen daha hızlı çalışır ama motorun hepten bozulma ihtimali de var. Yeniyse onu engelleyen bir devresi illaki vardır ama o konuda emin olabilirsin. Kısacası 5v 100a bir adaptör de taksan performansı değişmez ama 6v 1a takarsan performansı artar ama eğer bunu engelleyen bir devre içerisinde barınmıyorsa.

    Edit: Motoru değiştirirsen veya sadece voltajı artırırsan da bu sefer de gücü bıçaklara aktaran plastik parçalar çabuk eskimeye başlar. Belki hemen kırılır. Bence sen en iyisi yenisini al kafan rahat olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yekase2084 -- 28 Ağustos 2018; 23:40:27 >
  • anladım ben motorun voltaj kaldıracağına inanıyorum bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya terledik hocam.

    Siz 1A,,2A adaptör taktıniz diye cihaz okadar akım çekmez . İhtiyacı kadar çeker.

    Voltaji artirisaniz motorun ömrü kisalabilir hatta bozulabilir ben çok bozdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    hahaha clickbait idi hocam o :) teşekkürler yorumunuz için. acaba elektrik motorunun üstüne kaç volt olduğubl yazar mı? çünkü sarj aleti 5v 600ma bataryasinin üzerinde 3v 1.4a yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yazabilir bazi motorlarda yazıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiginiz adaptör dahili bataryanin şarj adaptörü, aslında traş makinenizi direkt çalıştıran o değil o nedenle şarj amperini ve voltajını oynamanız pek bir şey değiştirmez. Çünkü motora ulaşana kadar pilin sınırlarına düşüyor. İlla denemek isterseniz açıp bataryayı çıkarın ve batarya yerine adaptörü direkt bağlayın.

    Dikkat: motora uygulayacağınız voltaj batarya voltajindan çok yüksek olmasın. O makinenin motoru 3v ile çalışıyor 4 buçuk 5v deneyin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem yukarıda bahsedildiği gibi istediği akımı çekecektir, burada gerilim Volt önemli. Pil problemliyse adaptörün elektrik girişini de azaltıyor olabilir. Pili değiştirebilirsiniz. Gerilimi de pek tabii yyükseltebilirsiniz. 7.5V felan. Direk 9V şarzlı pil bile akla geliyor, devamlı zorlamadıktan sonra uzun çalıştırmadıktan sonra denenebilir. Tabii pahalı bi alet değilse. Öyle bilmem kaç liralık bişiyse kurcalamak pahalıya patlar..

    Şu bıyık için olanlardan bahsediyor olabilirsiniz. Berberde de var aynısının şarzlısı, cılız çalışıyor. Yani olayı odur belki.
  • Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    Bende evde kullandogim tras makinasinin pilleri ölünce cok çabuk bitmesi ve makinanin gucunun dusmesi uzerine makinayi soktum icindeki butun devre elemanlarini ve pillleri cikarttim sadece motora giden kablolar kaldi sonra makinanin sarj adaptorunun kablosunu kestim bi koseye koydum daha sonra makimaya kucuk bir dikdörtgen acarak anahtar koydum anahtarin bir ucunu direk sarj soketinin bir ucuna bagladim soketin diger ucunu da direk motora bagladim anahtarin diger ucunu da motora bagladim anahfar cikisi ile eksi arasina bir led bagladim ve sarj kablosunun ucunu da elimde ki fazla psu lardan birinin 3.3v cikisina bagladim sonuc gayet mukemmel bir sekilde calisoyor psu yuksek amperli oldugu icin motorun tam ihtiyacini karsiliyor 3.3v ise voltaj ihtoyacini karsiliyor boylece hem gucu yada tork u dusmeyen bir motor hemde sarji bitmeyen bir makina elde etmis oldum iki senedir kullaniyorum :) :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.