Şimdi Ara

Creative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Ses kartı denince ilk akla gelen marka olan Creative, oyuncu donanımları pazarını da es geçmiyor. Firma oyunculara yönelik üst seviye ses kartlarına yeni bir amiral gemisi daha ekledi.


     


    Sound BlasterX G6 özellikleri


     


    Sound BlasterX G6 amplifikatör ve USB ses kartı, önceki modele göre önemli geliştirmeler içerirken sınıfında rakipsiz olmayı amaçlıyor. Model konsol ve bilgisayarlar ile uyumlu geliştirilmiş.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia RTX kartlarına özel Ansel teknolojisi

    32-bit/384kHz PCM ve DoP oynatma özelliğine sahip olan Sound BlasterX G6 modeli 7.1 surround ses destekli. Ödül almış Xamp bağımsız kulaklık amplifikatörü her kanala ayrı olarak enerji verebiliyor. Böylece en yüksek ve kayıpsız ses kalitesi elde ediliyor.


     


    Düşük 1 Ohm çıkış empedansı sayesinde de oyuncu kulaklıkları için 16 Ohm seviyesinden profesyoneller için 600 Ohm seviyesine kadar hassasiyeti takip edebiliyor. Amplifikatörde dinamik aralık 130 desibel iken gelişmiş modülatör en detaylı sesi vermeyi amaçlıyor.


     


    Amplifikatör üzerinde ses ayarı için özel bir düğme bulunurken konsollar için optik bir bağlantı, PC için USB girişi, Nintendo Switch için de line-in girişi yer alıyor. Ürünün fiyatı 150$ olarak açıklandı. Sound BlasterX G5 modeli ise 170$ civarında bulunabiliyor.


     







  • Creative yaşıyormuymuş. :D

  • Boşverin ses ve ses sistemi bileşenleri haberlerini, bizimkilere verin son çıkan ekran kartını ve işlemci haberlerini bunlar alışık 23" full hd ekran için gtx 1080ti kullanmaya. Çevre bileşenleri mantığı ülkemizde maalesef gelişmiş değil.

  • unreal 1 ilk çıktığı zaman kraldı ! :)
    hey gidi günler hey :D

    tek bir oyun için 5+1 almak :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    unreal 1 ilk çıktığı zaman kraldı ! :)
    hey gidi günler hey :D

    tek bir oyun için 5+1 almak :)
    Voodoo kartlar falan filan, ah ah. Söz ettiğiniz single player unreal mi? Bir de tournamnt vardı, her ikisi de dönemine göre çok üstün oyunlardı. Özellikle unreal'den baya etkilenmiştim, bazen coop oynamaya girerim serverları hala aktif.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 29 Ağustos 2018; 1:47:30 >
  • Ulan be üst üste donanım parçaları tanıtılıyor ama dolar kuru yüzünden son model bir sistem toplayamıyoruz. 2012 yıllarında sureklı sistem güncellerdim sonra sattım bir daha toplayamadım. :D

  • 150 lira için gayet iyi fiyat. bizde 1200 tl

  • Müzik için ses kartı tavsiyesi lütfen.

  • Ah azizim biz de şunu 150 kaimeye alsaydık ne olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmuMaster

    Müzik için ses kartı tavsiyesi lütfen.
    Sadece Mp3 dinleyeceksen realtek dışındaki, nispeten yeni herhangi bir creative ve asus kart işini görür. Ancak yüksek çözünürlüklü müzik dinleyeceğim dersen bu iki markadan creative tarafında titanium hd, asus'da ise essence stx ve stx II modelini öneririm. Bir de hastasına ürün üreten markalar o tarafa hiç bulaşma, çok üst düzey birsistemin yoksa zaten farkı anlamazsın, belki hiç anlamazsın. Bu iki kart iyidir, birini al geç, mesela 2. el titanium hd asustan daha iyi fiyata bulman mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 29 Ağustos 2018; 2:4:32 >
  • 10$ dan ciksin yine satmaz. Eskidendi o ses kartı, ses sistemi muhabbetleri. Bizim milletin sesten anladığı yok ver en iyi ekran kartini sesi kısık bile oynarlar. Tek dertleri very high da açıyor mu. 10 liralık klavye mouse ta olur. Çevre bileşenleri merakı sıfır ülkede.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmuMaster

    Müzik için ses kartı tavsiyesi lütfen.
    mp3 player :)
  • Eeltorm E kullanıcısına yanıt
    "Uzun zamandır yoktum biri demiş öldü, şimdi de yazsınlar kral geri döndü"

    sound blaster xfi (5.1 ve usb) kullanıyorum halen, ses sistemim de creative.
    PC'de ses konusunda halen daha iyisi yok.
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Flac genellikle. İlerde edifier'in monitörlerinden almayı düşünüyorum.



    Audiotrak hd prodigy 2 üzerine bayağı yoğunlaşmıştım ama şimdi bunu görünce müzik kalitesi olarak ses kartı piyasası ne oldu diye bir sorayım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creative in popülerliği eskidendi, buna vereceğiniz paraya çok daha kaliteli ses veren sabre cipli daclar alınır ve çok daha kaliteli ses elde edilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creative Z ses kartı kullanıyorum, bunu alırsam ses kalitesinde çok artış olur mu bilemiyorum. G6 Cihazın USB kısmına baktım, anlaşılan yeni nesil port USB çıkışı mevcut, bu bende yok. Ayrıca Creative Z ses kartım çok bir güncelleme almıyor.

  • Merhaba;
    Creative Zx + Logitech Z 5500 ikilisini 2 gündür kullanmaya çalışıyorum.
    Zx'in sürücüsü DTS Connect Pack barındırıyor mu, yoksa ayrıca yüklemek mi gerekiyor?
    Z 5500'ün kontrol panelinde dts digital görünüyor.. Konu benim için önemli ve acemiyim, yardımlarınızı bekliyorum..
    Bu kombinasyon ile toplamda en iyi verimi alabilmek için önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim, saygılar..
  • G6 modelini Amazon.com'dan sipariş ettim. Türkiye şartlarında pahalı bir model olsa da, Xamp özellikli amfi, üst kalitede bir DAC kullanması ve harici olması (EMI sorunu yaşanmaması & taşınabilirlik & konsola ve telefonlara bağlanabilmesi) nedeniyle mantıklı göründü. Denediğimde gözlemlerimi paylaşırım.

    G6 tercih etmemin nedeni:

    Eskiden X-Fi Titanium HD ses kartı kullanıyordum. Onu çeşitli nedenlerle sattıktan sonra, bir süredir anakartın Core3D işlemcili onboard kartıyla idare ediyordum (Recon 3D kartına benzer bir model). Onboard'ın bass'ları, kulaklık amfisinin etkisiyle gayet başarılı olmasına rağmen, tiz ve mid'lerde çok belirgin bir zayıflama oldu (mp3'ler üzerinde, orta düzey Sennheiser PC 360 kulaklıkla). Dolayısıyla yeni bir ses kartı almam gerekti.

    ** Sound Blaster Z'i, başarılı bir F/P model olmasına rağmen eledim. Ayrı bir kulaklık amfisi olsa da, DAC'i Titanium HD'den geriydi.
    ** Sound Blaster ZxR'ı, eski ve pahalı olması nedeniyle eledim. Titanium HD ile aynı jenerasyon DAC ve OP-AMP'ları kullanıyor. Titanium HD'den farklı olarak, ayrı bir kaliteli kulaklık amfisine sahip; ancak amfide, güncel serilerdeki Xamp özelliği bulunmuyor.
    ** Sound BlasterX AE-5 ve AE-7'yi de eledim. Zira, dahili bir kart için pahalılar ve optik girişleri yoktu. Konsolu bağlayamazdım.
    ** AE-9, aşırı yüksek fiyatlara satılan bir model. Dahili bir karta o ücretleri ödemek için özel bir kullanım amacı olması gerekir.
    ** Sound Blaster X7 de aşırı yüksek fiyata satılan, gücü prizden alan, kapsamlı ihtiyaçlara yönelik bir harici model. Asgari düzeyde bir getiri hissetmek için bile, en az Sennheiser HD 600 seviyesinde bir kulaklık gerekecektir. Ayrıca, 5 sene önce çıkmış, bir önceki jenerasyonun DAC ve amfi teknolojisine sahip bir model. Bazı konularda götürüleri olabilir.
    ** Ayrı satılan DAC ve amfiler ise, yüksek kalitede ses sunmalarına rağmen, oyunlardaki pozisyonel ses & surround başarısı Creative'in kartları kadar iyi olmayabiliyor. Ayrıca, konsolda Dolby Digital ve chat desteği gibi konularda eksikler olabiliyor.

    Dolayısıyla G6 modelini aldım. Kağıt üzerindeki özelliklerine bakılırsa, donanımı AE-5'ten daha ileri, optik giriş sunuyor ve Dolby Digital & virtual 7.1 surround destekliyor.
    Optik giriş sayesinde, Titanium HD'de olduğu gibi, aynı anda hem PC hem konsolun sesini aktarabilir. Bu sayede, PC üzerinden yazılımsal ses ayarları yaparak, konsoldan alınacak sesi gerçek zamanlı olarak geliştirebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Eylül 2019; 23:22:50 >




  • G6'yı birkaç haftadır kullanıyorum. Birkaç kişi PM'den fikirlerimi sormuştu. Almayı düşünenler için bir mini inceleme yazayım.

    Ürünün özellikleri:

    ** Cirrus Logic CS43131 DAC (130 dB, -115 dB THD+N, 32 bit & 384 Khz)
    ** Xamp özellikli kulaklık amfisi
    ** SB-Axx1 DSP
    ** PC, PS4, PS4 Pro, Xbox One, Xbox One X, Switch ve telefon desteği (USB veya optik üzerinden). Gücü, batarya veya priz gerektirmeden, USB'den alması. (Adaptörle prize de bağlanabilir.)
    ** PS4 / PS4 Pro için sesli chat desteği
    ** Dolby Digital işleme
    ** Sanal 7.1 surround desteği
    ** Optik çıkış ve giriş, 3.5 mm stereo çıkışı ve mikrofon girişi, micro USB 2.0 bağlantısı (optik giriş sayesinde, iki ayrı kaynağın sesi aynı anda alınabilir. Konsoldan gelen ses, PC'den yazılım ayarlarıyla geliştirilebilir)
    ** Direct mode, SBX, scout mode ve amfinin empedans ayarı için tuşlar
    ** RGB ışıklandırma
    ** Donanımsal düğme üzerinden genel ses ve mikrofon sesini ayrı ayrı ayarlayabilme (2 s basılı tutarak)
    ** Mikrofon için sidetone desteği (kendi sesini duyabilme)
    ** Harici olması dolayısıyla EMI sorunu ihtimali olmaması
    ** 11,1 x 2,39 x 7,01 cm boyut. 144 g ağırlık


    Sound Blaster Connect'in öne çıkan kısımlarından ekran görüntüleri:

    G6'daki Connect yazılımı, Sound Blaster AE-5, AE-7 ve AE-9 kartlarıyla aynı. Arayüzün tasarımı biraz tartışmalı olsa da, oldukça detaylı ayarlara sahip. En beğendiğim kısmı, equalizer'ı paint'te çizim yapar gibi ayarlayabilmek oldu.

    Creative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartıCreative’den yeni Sound BlasterX G6 ses kartı


    Kullanım deneyimi:

    Ürünü öncelikle Galaxy S9+ Exynos telefonla denedim. Telefonun kutusundan çıkan USB dönüştürücüyle, telefon G6'yı direkt olarak tanıdı.
    Ses kalitesi kıyaslaması için Sennheiser Momentum On-Ear v1 kulaklığı denedim. 16 ohm empedansa sahip, mobil cihazların rahatlıkla sürebildiği bir kulaklık.

    Telefonla G6'nın DAC'leri aynı olmasına rağmen, ses kalitesinde ciddi bir artış oldu. Tiz netliği, seslerin ayrıştırılması, detaylar, bass'ların gücü ve diğer frekanslara etkisi gibi hemen her tür konuda belirgin fark oluşuyor. G6'nın amfisi, Xamp teknolojisi ve yazılım & DSP tabanlı etkiler her durumda kendini gösteriyor.

    PC ve konsolda ise, Sennheiser PC 360 kulaklıkla kullandım. PC'deki Recon3Di tabanlı custom onboard karta göre (link) özellikle ses berraklığındaki fark hissediliyor. Oyunlardaki virtual surround başarısı da daha yüksek. Sennheiser PC 360'ı, HD 650 ya da Beyerdynamic DT 880 ile değiştirmeyi düşünüyorum. O zaman G6'nın getirisi daha çok anlaşılacaktır.

    Tabii Recon3Di, DAC yönünden zayıf kalan bir onboard. Ancak güçlü DAC'lere sahip güncel onboard'ların da, G6 veya AE serisi gibi ses kartlarının gerisinde kaldığı biliniyor. Filtreleme ve amfi konusunda onboard'lar zaafiyet yaşayabiliyor.

    G6'nın, eskiden kullandığım X-Fi Titanium HD ses kartına göre bir zaafiyetini de hissetmedim (Titanium HD, bazı müziklerde daha iyi neticeler verebilir. Birebir kıyaslamak lazım). G6, kulaklıklardaki genel başarı olarak, ayrı kulaklık amfisi ve Xamp sayesinde, Titanium HD'nin önünde olacaktır. Oyunlardaki pozisyonel ses ve kanal ayrıştırması olarak da, hem kulaklık hem hoparlörle G6'da daha iyi sonuçlar alınabilir.

    G6'nın olumlu yanlarından biri de, PC üzerinden yaptığımız ayarları kendi hafızasına kaydetmesi. Mesela cihazın logo ve düğme ışıklarını kapattığımda bu ayar kalıcı oluyor ve telefona bağlıyken şarjı daha az tüketmiş oluyor. Aynı şekilde, SBX seçenekleri, equalizer ayarları falan da kalıcı oluyor. PC'ye bağlı kalmadan, sesi geliştiren ayarları konsol ve telefonda kullanabiliyoruz.

    G6'nın artı ve eksilerini yazarsak:

    Artıları:

    + Son nesil DAC (Bazı incelemelerde, 130 dB değerini tam olarak veremediği söylenmiş. Ancak, G6 ile, 122 dB Sabre DAC'li AE-5 modelinden daha iyi ses aldığını söyleyen kullanıcılara rastladım).
    + Xamp özellikli kulaklık amfisi (kanalları birbirinden bağımsız besleme, her tür empedanstaki kulaklıklara tam uyumluluk ve 1 ohm çıkış empedansı)
    + Bütün konsolları USB üzerinden de desteklemesi (PS4, PS4 Pro, Xbox One, Xbox One X, Switch)
    + PS4 ve PS4 Pro'da voice chat desteği
    + Optik çıkış ve giriş (optik giriş sayesinde, PC ve konsol sesi aynı anda alınabilir. PC üzerinden konsol için anlık detaylı ayar yapılabilir.)
    + DSP sayesinde, sesi geliştiren efektleri her kaynakta uygulayabilme
    + Ayrı bir güç kaynağı gerektirmemesi
    + Volume düğmesinin her durumda çalışması. Yazılım veya telefondaki volume ayarıyla senkronize olması (USB'den bağlı ise)
    + Mikrofon için sidetone desteği ve volume düğmesine basılı tutarak mikrofon seviyesini ayarlama imkanı.


    Eksileri:

    - Oyun ve chat sesini bağımsız ayarlamak için donanımsal bir tuş olmaması
    - Amfi gücünü tek bir USB bağlantısından alması (Sennheiser HD 650 gibi kulaklıkların potansiyeli tam olarak görülemeyebilir. Tabii o kulaklıklarla yüzlerce dolarlık amfilerin de getiri sunduğunu söyleylenler var. Ses işlerinin pek sonu yok.)
    - Sound Blaster E5'teki Bluetooth & NFC özelliğinin olmaması (Özellikle cihazı telefonla kullanırken veya cihaza telefondan kumanda ederken fayda getirirdi).
    - Dahili mikrofonu olmaması
    - Analog 5.1 çıkışı olmaması


    Nötr:

    * Dolby Digital Live & DTS Connect desteklememesi. Bu durum bildiğim kadarıyla PC'den yazılımsal ayarlama veya bu özellikleri destekleyen onboard karta optik bağlantı yapılarak giderilebilir.

    Sound BlasterX G5 & E5'e göre avantajları:

    + Daha iyi DAC: CS4398 (120 dB, -107 dB THD+N, 24 bit / 192 KHz) yerine CS43131 (130 dB, -115 dB THD+N, 32 bit & 384 KHz)
    + Xamp özellikli kulaklık amfisi
    + Dolby Digital desteği
    + Nintendo Switch desteği
    + PS4 için sesli chat desteği
    + Mikrofon için sidetone desteği (kendi sesini duyabilme)
    + RGB ışıklandırma (üst taraftaki X logosunda)

    Not: Başka markaların, yüksek ses kalitesini daha ucuza sunan DAC&AMP'leri bulunuyor. Ancak G6 daha iyi pozisyonel ses & sanal surround, efektleri her kaynakta uygulayabilen DSP, daha kapsamlı konsol desteği ve daha başarılı amfi gibi avantajlara sahip. Tek USB kısıtlamasına rağmen, amfisinin FiiO K3 gibi modellerden daha güçlü olduğu söyleniyor.


    G6'nın çeşitli sitelerdeki incelemeleri:

    https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-sound-blasterx-g6.7016/
    https://www.hardwareasylum.com/reviews/sound/creative_blasterx_g6
    https://www.amazon.com/BlasterX-External-Headphone-Surround-Sidetone/product-reviews/B07FY45F2S (Bazı kullanıcı incelemeleri oldukça detaylı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ekim 2019; 17:31:52 >




  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    elinize sağlık. Beyerdynamic 990 pro (250 ohm) ile sonuçları paylaşacağım.
    7.1 desteği için sound stage'i geniş bir kulaklıkla denemek daha doğru olacaktır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.