Şimdi Ara

İsmi Fazla Duyulmamış Harika Kitaplar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
8
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • liseyi bitirirken, bir araştırma sonucu görmüştüm. haftada 1 kitap okuyan (ki bu çok iyi bir sayı, çünkü bazen 4-5 hafta eline kitap alamıyor insan) ve bunu 80 yıl boyunca yapan insan 4 bin civarında kitap okur diyordu.


    o yaz okuduğum 'kağıt ev' romanında da, bir karakter, ölümünün üzerinden 30 yıl (sayıyı net hatırlamıyorum) geçmemiş yazarların kitaplarına el sürmüyordu, sebebi yine aynıydı, zaten 3-5 bin kitap okuyabileceğiz, ne diye değersiz zırvalara vakit ayıralım ki?

    her neyse, o günden bugüne, elime aldığım her kitabı çokça tarttım. klasikler, çok övülmüş hikaye kitapları, hakkında defalarca olumlu yorum yapılmış kitaplar dışında pek bir şey okumadım. kütüphanelerd gördüğüm 50'lerde 60'larda basılmış ancak doğrusu pek adı sanı duyulmamış kitaplardan hep uzak durdum.


    artık işin özüne geliyorum. bir iki haftadır, epublar sayesinde ellinin üzerinde kitabın sadece giriş bölümünü okuyabildim. hemen hepsi adını çok duyuramamış yahut türkiye'de o kadar da bilindik olmayan eserlerdi. bunların arasında bazılarını gerçekten çok beğendim ve ileride okumak için not ettim. bir de daha önce tattığım bir zevk, böyle pek adı duyulmamış kitapları okuyup bitirdiğinizde aldığınız keyif, bilinir bir eserle kıyaslanınca daha büyük geliyor bana.


    bu listeye sizin de katkılarınızı bekliyorum. ancak lütfen bilinir yazarları yazmayalım. dünyanın çok farklı uçlarından, farklı edebiyatlarından, adı sanı duyulmamış eserleri listeleyelim. (ekşisözlük'te bununla ilgili bir başlık var, ama çoğunluk başlığı dahi okumadan sabahattin ali gibi yazarları yazmış)


    #1 : İngiliz Yolcular

    Bu kitabı en az Monte Kristo Kontu ve Moby Dick kadar değerli görüyorum. Akşama hakkında ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım. not= bulunması zor bir eser.
    https://www.kitapyurdu.com/kitap/ingiliz-yolcular/45917.html



  • https://www.kitapyurdu.com/kitap/dunya-nimeti/51097.html&filter_name=knut%20hamsun

    1920 yılı Nobel Edebiyat Ödülü kazanan kitap.Tavsiye ederim,değeri pek bilinmez.
  • Pastoral senfoni
  • Sevimsiz Tanrılar'ı tavsiye ederim. Yeni çıktığı için henüz pek fark edilmemiş ama epey sürükleyicidir.
  • İvan ilyiçin ölümünü öneririm
  • Apuleius - Altın Eşek

    Dünyanın en eski fantastik romanlarından biri. Eşeğe dönüşen bir adamın başından geçen olaylar ve bu olaylar aracılığıyla Antik Çağ masallarına dair bilgiler edinebileceğiniz bir kitap.


    Bu arada hocam kitap için teşekkürler. Daha önce duymamıştım. Kitabın konusu ilgimi çekti. İlk fırsatta almayı düşünüyorum. Kitap piyasada yok, fakat nadirkitap'ta 10-15 liraya satılıyor.
  • @f_b1907

    Knut Hamsun kesinlikle çok değerli bir yazar. Ülkemizde, dediğiniz gibi 1 eseri (açlık) dışında pek de bilinmiyor. Açlık romanını okuduğum günü hatırlıyorum da... mutfağa sığınmıştım, kitaba başladığım gibi elimden düşüremeden bitirmiştim. bitirdiğimde ellerim titremekteydi, vurulmuş gibiydim. muhteşemdi. teşekkürler.


    @Saygın Üye

    Andre Gide... Ne denebilir ki..


    @cezaxx

    hm, bir Türk yazar, çok ilginç. Çağdaş Türk Edebiyatına öyle ön yargılıyım ki... kırıp okumayı deneyeceğim.


    @videolarkral

    hocam muhteşem bir eserdir ancak Tolstoy... bu pek bilinmedik bir eser değil. Yine de teşekkürler.


    @Titanik Bar

    rica ederim. dediğim gibi boş bir vaktimde ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım. ancak kitabı edindiğiniz gibi okuyup bitireceksiniz bence. inanılmaz bir eser.

    Altın Eşek ne zamandır okumak istediğim bir eserdi, tavsiyenizle listemde ön sıralara alıyorum.
  • Dostoyevski-yeraltından notlar
  • https://www.kitapyurdu.com/kitap/konfidenz/23465.html&filter_name=konfidenz

    Konfidenz-Ariel Dorfman

    Kitab tamamı nerdeyse telefon konuşmalarından oluşuyor kitap zaten çok ucuz ve kısa konusu 2.dünya savaşı teması altında ama aslında çok alakası olmayan insan ilişkileri üzerine yer yer değinen güzel bir kitap bence şans verilmeli 1-2 saate bitirilebilecek bir kitap
  • selam, banım açılınca konuyu güncelleyim dedim. bundan sonra her hafta 3-5 kitap ekleyip unutmaya başladıklarımı listeleyeyim diyorum. katkılarınızı bekliyorum.

    #2 Elenium serisi - David Eddings

    tanıtım yazısı: "Dünyasını kaybedenler yeni bir dünya kurmak zorundadır." Altıkırkbeş Tolkien'den sonra bir büyük ustayı daha sunar: David Eddings. Tüm diğer kitaplardan farksız olarak bu kitapta şunlar var, Büyücüler, şövalyeler, hayaletler, tanrılar, din adamları, krallar, dilenciler ve bir dünyada olması gereken tüm diğer şeyler, yani tüm bunların iyileri ve kötüleri. Unutmayın hikayeler ikiye ayrılır, gerçek olanlar ve gerçek olması gerekenler. Karar sizin...


    bu seriyi okuyalı çok uzun zaman oldu. söylemek istediklerim, dilinin olağanüstü olduğuydu. çok ciddi bir biçimde gözümü kamaştırmıştı o zamanlar eddings'in edebiyatı. üstelik genel kanının aksine, altıkırkbeş'in çevirisini de çok iyi bulmuştum. (genelde berbat çevirirler)

    david eddigs herkesin tatması gereken bir dile sahip. çok farklı bir yapıda ve ileri düzeyde kendine has betimlemeleri, diyalogları ile size edebiyatın yeni bir kapısını açıyor.

    İsmi Fazla Duyulmamış Harika Kitaplar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

    https://www.kitapyurdu.com/kitap/konfidenz/23465.html&filter_name=konfidenz

    Konfidenz-Ariel Dorfman

    Kitab tamamı nerdeyse telefon konuşmalarından oluşuyor kitap zaten çok ucuz ve kısa konusu 2.dünya savaşı teması altında ama aslında çok alakası olmayan insan ilişkileri üzerine yer yer değinen güzel bir kitap bence şans verilmeli 1-2 saate bitirilebilecek bir kitap
    2. dünya savaşı konulu hemen her şeyi severim, çok ilgimi çeker sağolsun.

    telefon konuşmalarından bir kitap... çok ilgi çekici geldi. hiç duymamıştım. hemen okumak istiyorum.
  • Konu çok güzel ancak burası kitap tavsiye konusuna doğru gider
  • AppropriateName A kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi yayından okudunuz acaba bu kitabı veya yayın öneriniz varmı?
  • Sonbaharda Sarhoş Bir Kasaba - Ferhat Uludere

    Pek bilinmeyen fakat dili ve konusuyla beni epey bağlamış bir kitap kendisi.


    Durgun Don - Mihail Şolohov

    Rusya'nın Yaşar Kemal'i demek istemiyorum fakat Şolohov da çoğu Rus yazarın aksine bireyden ziyade dışarıya dönmüş birisi. Harika betimlemeleri görünce mest olmuştum. Kesinlikle öneririm.
  • takip
  • paulina 1880 - PIERRE JEAN JOUVE

    Fransızlara özgü olan o büyük romantizm üst sınıf entelektüellerden çıkıp bir kasaba da din altında ki insanlar üzerinden aktarılmış.
    Küçük düşüncelerin büyük günah olarak hissedilmesi, tinsel bir sevişme kıvamında kitap kendileri. Fazlaca da imgesel.
    Okumak isteyip bulamayan olursa gönderebilirim.
  • İsmi Fazla Duyulmamış Harika Kitaplar


    Ah'lar Ağacı - Didem Madak

    bilinmedik demeyelim de, yeni nesil pek tanımıyor diyelim. maalesef lisede filan da pek tanıtılmıyor. muhteşem bir eser. yüreğim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ökkeş forumda

    İvan ilyiçin ölümünü öneririm
    O kitap çoğu sitede çok satanlarda ilk 100'de

    Bilinmedik bir kitap değil
  • Hızlandıkça Azalıyorum
  • oha, filmi yapılır.

    konudaki tüm kitaplari listeye attım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.