Şimdi Ara

RAY TRACE IŞIKLANDIRMA İÇİN HAZIRLADIĞIM ÖRNEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkdaşlar. 3-4 gündür forumumuzu resmen katleden,teknoloji dünyasında çığır açan konuyu ve bazı üye arkadaşlarımıza dilimde tüy bitmesine rağmen anlatamadığım bir durumu basit bir çizimle sizlere göstermek istiyorum. hazırladığım sahnede kapalı bir alanda girilen multiplayer sahneyi temsili olarak kırmızı üçgenin baktığı yön olarak kör bir noktaya bakıyoruz. O sıra diğer köşede ışık kaynağının önünden geçen bir arkadaş ekranda beliriyor. Bu ışık kaynağı bir patlamadan kalan yangında olabilir lobi ışığıda olabilir önemli değil. karakterin 20 metre arkasında yanıyor üstelik.

    Ray trace ışıklandırma bu durumu malesef affetmiyor. Eski usulde olsa bu karakter gözükmeden kaçar giderdi. görüldüğü üzere pusu kurmak isteyen düşman resmen seramiklerde gözüküyor. Bu duvardaki yağlı boyada olabilir Ya da herhangi bir parlayan yüzey. İşte bu mükemmelik rtx kullanan her oyuncuya kapalı alanlarda diğer geleneksel kullanıcılara göre inanılmaz pozitif bir görüş sağlayacaktır. Yüzeylerin kesinlikle ayna olmadığını önümüzde parlayan seramikten görebilirsiniz. bu kadar yansıma olmaz demeyin. remedy firmasının control isimli rtx teknolojili trailerını izleyin.

    Oyunlar RTX kartlardan sonra gerçekçilik anlamında son dönemecide dönmüştür. Bu noktadan sonra göreceğiniz oyunlara inanamayacaksınız arkadaşlar. Umarım bu basit çizimler aydınlatıcı olmuştur. Multiplayerde herşey alan ve düşman takibi oluğuna göre kapalı alanlarda rtx kullananların avantajı üst seviyelerde olacaktır.

    Harita görünümü
    RAY TRACE IŞIKLANDIRMA İÇİN HAZIRLADIĞIM ÖRNEK

    Kör noktadan bakış
    RAY TRACE IŞIKLANDIRMA İÇİN HAZIRLADIĞIM ÖRNEK

    karakterin pozisyonu
    RAY TRACE IŞIKLANDIRMA İÇİN HAZIRLADIĞIM ÖRNEK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 26 Ağustos 2018; 2:33:57 >







  • oyunculardan çok yapımcılara hitap edecek bu RTX serisi benim anladığım. Bence boşa kasma; 60hz monitörden 200 fps aldığını sanan bi güruh var, anlamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 26 Ağustos 2018; 3:7:0 >
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Olsun ben bildiklerimi paylasayim yinede bilmeyen bu durumu fark edemeyen kisiler icin bilgi olur.
  • Tüm oyunların eskilerde dahil rt i desteklediğini farzetsek bir an. Gtx 1080ti bile çöp oluyor bunun yanında.
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    haklısın ama bir yandan haksız fastsync için yüksek fps işe yarıyor 120fps ile 60fps arasında farklar var 200fpsde 120 ile bir fark olduğu söylenemez
  • Oha manyakmış. Hemen 11.000 liraya RTX 2080 Ti alıp FHD 40 FPS’de fayans gözetlemeliyim.



    Şu güzelim teknolojiden insanı soğuttunuz ya, helal olsun size. Test sonuçları gelene kadar, benim için bu kartlar yok hükmündedir(Çıkması muhtemel test sonuçlarından dolayı). Hayatımda ilk kez AMD ürünü kullanacağım için heyecanlıyım.
  • Furky! F kullanıcısına yanıt
    yalnız rtx amd ürünü değil
  • Bak teknoloji iyi hoş güzel...

    Ama bunun bedeli çözünürlük kısmak ya da FPS'yi yarıya indirmekse ortalama bir oyuncu için HİÇBİR anlam ifade etmiyor.
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Boykot olarak AMD kartlara yöneleceğimi söylemeye çalışmıştım, sanırım yanlış anladınız. AMD’nin RTX 2080 Ti modeli olmadığını tabii ki biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    Bak teknoloji iyi hoş güzel...

    Ama bunun bedeli çözünürlük kısmak ya da FPS'yi yarıya indirmekse ortalama bir oyuncu için HİÇBİR anlam ifade etmiyor.
    Dediklerinize katlılıyorum. RTX teknolojisi şu an için amatör eğlendirir, fazlasını yapmaz. (Oyunlar için)
  • Furky! F kullanıcısına yanıt
    Amator mu eglendirir? 200fps oynyana prof oluyorda 30-60 goren amator mu oluyor? Bak duvarda gorunmeyen dusmanin yansimasi var. Sen beni goremiyorsun ama ben seni goruyorum. Sen 200 fps de bos bos duvarlari keserken ben senin hangi yöne kactigini goruyorum. Yorum yazarken birazda mantikli konusalim degil mi?
  • Konuda nedense kimse birbirini anlamak istememiş ,
    200 fps isteyen adam haklıdır hızlı tepki almak ister akıcılık ister ki profesyonel oyuncular multi fps oyunlarında grafik ayarına değil karşısındaki adamı en kısa sürede safdışı etmek için monitör gecikme değerleri,mouse dpı'ı ve akıcılık için fps durumlarına bakarlar.Hatta çok büyük bölümü dikkat dağılmasın diye detay seviyesini dahi düşürür efekt vs bana vakit kaybettirmesin diye hele ki sis vs gibi görüntü detayı veren ama rekabeti baltalayan detaylar direkt kafadan kapatılır.

    Ancak ray tracing ve nvidia'nın yeni köşe yumuşatma tekniği de gayet gelecek vaad eden teknolojiler , ŞU AN İÇİN param var grafikler tablo gibi olsun diyen adama tam hitap eder.
    Ancak şu anda fiyatlara göre baktığımızda 11.000 tl lik bir kart 30-60 fps veriyorsa durup düşünmek lazım bu paraya değer mi diye.
    Bence bir veya iki nesil sonra bu teknolojiler oyunlarda daha verimli olacaktır, bu seride bol bütçesi olana hitap edecektir.

    şu da bir gerçek rtx 2080 ti 30-60 fps alıyorsa ray trace açıkken ileride rtx 2060 gibi kartlar 400-500 dolarlık fiyatlara rağmen sürünecektir.Bu yüzden ben meyvelerin daha sonraki nesillerde toplanacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 26 Ağustos 2018; 10:27:15 >




  • Performansta ciddi Optimizasyon sorunları var oturmamış bence yeni teknoloji
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    Zaten kart zenginler icin. 1080ti ekran kartida zenginler icindi, 144hz de zengin isi, 4k oyunda zengin isi. Orta seviye kartlarda bu gucu gomemiz icin 3000 serisi beklenmeli . 2060 ekran kartinin ismi rtx olmayabilirde. Cunku teknolojiyi destekleyemecek. Klasik gtx ismiyle cikabilir. Belkide cikmaz pascal kartlarin uretimi devam eder
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furky!

    Oha manyakmış. Hemen 11.000 liraya RTX 2080 Ti alıp FHD 40 FPS’de fayans gözetlemeliyim.



    Şu güzelim teknolojiden insanı soğuttunuz ya, helal olsun size. Test sonuçları gelene kadar, benim için bu kartlar yok hükmündedir(Çıkması muhtemel test sonuçlarından dolayı). Hayatımda ilk kez AMD ürünü kullanacağım için heyecanlıyım.
    "benim için bu kartlar yok hükmündedir" jdksdksş :d

    Nvidia da şuan yer yerinden oynuyor. Türkiyeden furky ekran kartlarımızı kabul etmiyor diye :D

    Sizin gibiler hep oldu ve olacak. Yeni teknolojiyi önce gereksiz bulursunuz. Sonrada rt olmayan ekran kartı alınmaz diye ortalıkta gezersiniz.
  • Vamp hala konuşuyon mu sen ya şöyle bişey yap çok kas böyle pubg final langame e kalacak kadar sonra rtx gelicek ya pubgyede finalde herkes rtxsiz oynasın sen aç kesin adam vurursun dostum kolay gelsin
  • Bu rtx teknolojisi profesyonel kullanımda kendine oldukça fazla yer bulabilecek diye düşünüyorum. Quadrolar ve 2080ti bütçesini aşan mini stüdyolar için de rtx2080,rtx2070 bulunmaz nimet olacaktır. Oyun tarafında da testleri beklemekte fayda var. Bu seride rtx 2070 ile gtx 1080ti arasında ki performans oranı geçen seride ki gtx 1070 ile gtx 980ti daki performans oranına benzer olmazsa kurda ki artıştan sonra da Türkiye'deki oyuncular için alınabilirliğini kaybedebilir.
  • Pubg yi oyundan sayan oldu mu? Pubg zaten rtx olmadanda rezil bir performanstaydi artik rtx ile 10 fps ye iner. Pubg AAA oyun mu? Pubg nedir ya :D
  • vamp kullanıcısına yanıt
    BF5 te gorelim o zaman 30fps vs 200fps kafani ezmiyorlar mi :)
  • Fps sayacina guvenen masum DH li
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.