Şimdi Ara

Venezuela'nın yeni para birimi Petro Coin için detaylar belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Bu yılın başında Petro Coin isimli kripto parayı arz eden Venezuela, bir kripto para birimini resmi para birimi kabul edip günlük hayatta kullanımına izin veren ilk ülke olmaya çok yakın. Geçtiğimiz hafta Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından yapılan açıklamaya göre Petro, pazartesi gününden itibaren vatandaşlar tarafından alışverişte kullanılabilecek. Bu açıklamaya karşın Petro'nun değeri ve ülkedeki mevcut resmi para birimi olan bolivara oranı paylaşılmamıştı. Dün Nicolas Maduro bu noktaları da detaylandırdı.


     

    Yarından itibaren kullanılabilecek 

    IMF'in yıl sonuna kadar enflasyonun yüzde 1 milyona ulaşabileceğini belirttiği Venezuela'da, dünyanın en hızlı değer kaybeden para birimlerinden olan bolivar üzerinde değişiklik yapacak. Maduro'nun açıklamalarına göre mevcut bolivardan beş sıfır atılacak. Bu düzenleme uyarınca vatandaşlar yarından itibaren her 100 bin bolivar karşılığında 1 adet yeni bolivar temin edebilecek.


     

    PTR kısaltmasıyla ülkede işlem görecek olan Petro'nun değeri ise 60 dolar. Tabi Petro, petrole dayanan bir kripto para birimi olduğu için bu değer belirlenirken uluslararası piyasada petrolün varil fiyatı göz önünde bulunduruldu. Buna karşılık şu sıralar petrolün varil fiyatı 70 doların üstündeyken Petro'nun değerinin 60 dolar olması, değerinin tamamen bağımsız olmadığını gösteriyor.


     

    Nicolas Maduro'nun açıklamasına göre 3600 adet yeni bolivar(5 sıfır atılan) 1 adet Petro'ya eşit olacak. Ülkede ödemelerin artık Petro ve yeni bolivar ile yapılabileceğini belirten Maduro, asgari ücretin ise 0.5 Petro olacağını duyurdu.


     

    Yarından itibaren ülkenin merkez bankası öncülüğünde bolivar değişim işlemlerinin ve Petro transferlerinin başlaması bekleniyor. Bazı milletvekilleri Petro'nun ülkenin resmi para birimi olması için anayasanın değiştirilmesi gerektiğini ileri sürse de görünen o ki Venezuela halkı bu ay bitmeden Petro'yu günlük hayatta kullanmaya başlayacak.




  • Amerika’nin “yoneticini begenmedim, cikarlarima uygun degil” diyerekten yaptirim uyguladigi ulkelerden biri daha, umarim bu isi basarirlar..

  • Bi ekmek almak için 30 terabyte key gerekir artık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küreselcilerin hışmına uğrayıp onların dümenine su taşımak da ayrı bir olay olsa gerek. Her ne kadar internetin icadındakine göre çok daha bilinçli ve hazırlıklı olsalar da insanlar, yine de bu teknolojinin doğası gereği, birçokları yine güdülen olacaktır, hatta belki şimdinin güçlü devletleri bile!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Amerika’nin “yoneticini begenmedim, cikarlarima uygun degil” diyerekten yaptirim uyguladigi ulkelerden biri daha, umarim bu isi basarirlar..

    Nerede petrol orada kaos. Dolarla petrol satmayanın vay haline diyor emperyalist güçler.
  • Asgari ücret 30 dolar mı, ben mi yanlış anladım?

  • İnş. Başarırlar.

  • Tayyip ile Maduro'nun ne kadar çok birbirine benzediğinin bir diğer örneği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 20 Ağustos 2018; 1:5:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omisis046

    Bi ekmek almak için 30 terabyte key gerekir artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %1000000 enflasyon nedir ya? Doğru yazdığınıza emin misiniz?

  • amerika bunu 2 günde hackler

    çünkü quantum bilgisayar yanlızca amerikada var !

  • Adamlarda 1$ = 2.000.000 bolivar olduğuna göre normaldir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Densiz herif! Sadece bu cümlen bile senin ne kadar aşağılık bir karaktere sahip olduğunun apaçık ispatı. Venezuela abd denen beladan en çok çeken ülkelerin başında. Adamlar (hatta bütün güney amerika) bu adilerden kurtulmanın uğraşını veriyorlar ama içlerinde bulunan senin türevindeki karakterler, ülkelerini abd ye satıp oradan çıkar sağlamanın peşinde koşuyorlar.
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    % den bahsediyorum. Kur önemli değil. Senin dediğine göre 1 sene sonra 1 dolar 200.000.000.000 bolivar olur. Her sene 5 sıfır atarlar artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    %1000000 enflasyon nedir ya? Doğru yazdığınıza emin misiniz?
    Şuan enflasyon %82000 civarı orada. Doğru yazdılar yani.

    Bir de Maduro'yu melek gösterenler var, cehalet kötü bir şey sanırım.

    Venezuela, ABD yüzünden bu hale gelmedi. İktidarların yaptığı saçmalıklardan dolayı bu hale geldi. Tıpkı Güney Afrika, Arjantin ve Türkiye'de olduğu gibi. He, tabi bu iktidarlar faturasını AMERİGA, faiz lobisi vs. gibilere kestiler.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey nasıl olabiliyor hayret. Maaşlar da her ay/hafta değişmesi lazım. Her ekmek almaya gittiğinde zamlanmış olacak ekmek. Hiçbir şeyin öngörüsü yapılamaz. Hiçbir şey yapılamaz....


    Maduro'yu filan bilmem ama biri yanlışsa ya da yanlış bir şey yaptıysa diğeri iyidir ya da ben hep iyiyim her şey başkası yüzünden tarzı toptan fikirlere karşıyım.


    Bu işlerin birçok yüzü var ve neredeyse paradoksal bir biçimde birbirine girmiş durumda. Dış etki yok da diyemezsin, her şey dış etki yüzünden de diyemezsin. Burada her ülkenin diğerlerine karşı
    dış etkileri de var, blok halinde ya da hiyerarşi şeklinde davrananlar da var... Özellikle 1. ve 2. dünya savaşları birçok ülkenin dış etkiye açık hale gelmesine neden oldu, onu da geçtim birçok ülke direkt dışarıdan tasarlandı, içine önemli mekanizmalar yerleştirildi, başları kendilerine bağlı yapıldı vs. Sadece az sayıda ülke buna karşı durabildi, kaldı ki onlar bile etkilendi.

    E şimdi adam gelip senin eğitimini bozuverse zaten iş bitiyor. O sistemden yetişen adam başkan olunca otomatikman yanlış işler yapıyor. Diğeri de onu doğrudan veya dolaylı yönlendirip madara edebiliyor mesela. Böylece kendini haklı ve doğru gösterebiliyor. Bu sayısız olasılıktan sadece biri. Ama sonuçta durum bu! Dediğim gibi bazıları içeriden direnebilmiş ama dışarıdan yıpratılmış, bazıları belli bir anlaşmaya varmış, bazıları boyun eğmiş, bazıları işi çözmüş (pek de yok aslında işi çözen bağımsız, gelişmiş ve güçlü bir ülke) vs.


    Bizim ülke en entersanlarından biri ve mutant gibi bir şey olmuş durumda.


    En küçük şirket bile 5 senede sadece az bir ilerleme kaydedebilirken, koskoca ülke, hele içeriden karışıksa, ve dışarıdan etki altındaysa ne kadar sürede düzelebilir varın siz düşünün. Abd yi güçlü yapan başkanları mı? Abd nin tüm başkanlarını getirin, ne yapabilirler bizim ülkede? Güçlülük ve gelişme, belli bir doğrultuda ve hedefte, uzun süre istikrarlı olmayla elde edilebilecek
    bir şey. E bu istikrar nasıl yakalanacak? Tarihte nasıl yakalanmış ve şu anda nasıl yapılıyor yapılan yerlerde?


    Bu konu uzar da uzar ama homojen olmayan bir toplum olmadıkça bu istikrar ya eskisi gibi krallık, padişahlık vb ile sağlanır ya da abd nin arkasındaki güçlerin günümüze uyarladıkları derin devlet vb sistemle sağlanır. O sistemlerde ipi elinde tutanlar iyiyse işler iyiye gider, kötüyse kötüye gider.


    Yani 1. si öyle veya böyle istikrar olacak, 2. si işin başındakiler hemen hep iyi/kalifiye olacak, 3 zaman olacak.

    Eskiye göre çok daha zor ve rekabetçi bu dünyada, bunu sağlamak çok zor ve şu an iktidarı ele geçirenler, diğerleninin bunları elde etmemesini kolaylıkla sağlayabiliyorlar, insanları da politik ve günlük olaylar içinde oyalıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.