Şimdi Ara

Ülke huzuru için acilen yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üst not: Haksız olduğum bir konu varsa yorumlarda görmek isterim.

    İstanbul'da yaşayan ve hem yaya hem araç içinde çokça vakit geçiren biri olarak trafik kurallarının çok katı bir şekilde uygulanması gerektiğini düşünüyorum. 20 hız sınırı olan yerde 20 ile gidilecek, 50 ile değil. Bu sayede yaya geçitleri daha etkin kullanılacak çünkü yaya da korkmadan yola adım atabilecek.

    Kırmızıda geçen arabalara ceza kesildiği gibi yayaya da kesilmeli. Düzeni bozan herkes cezalandırılmalı. Trafik polislerine verilen yetkinin daha etkin kullanılması sağlanmalı ve gördüğü yerde müdahale edebilmeli.

    Hatta sivil trafik örgütü kurulabilir. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak kısıtlı yetkiler verilebilir. Mesela bir mobil uygulama yapılır, bu örgüte dahil olan kişiler trafik kurallarına uymayan araçları ihbar ederler. Belli bir kotadan sonra ceza kesilir.

    Park yeri sorunu acilen çözülmeli, park edilecek alanlar markalanmalı, araçların hep park ettiği ama park yasak tabelası olan yerlerde düzenli bir park sistemi oluşturulmalı.

    Otobanlarda (özellikle bayram zamanları) emniyet şeridi kullanımına ilişkin cezalar artırılmalı ve Otobanlarda ofset ihlallerine de ciddi cezalar getirilmeli. Kısacası yere çizilen çizgilere uymayı vatandaşa cezayı kafasına vura vura öğretmeliyiz.

    Egzos sesine, müzik sesine kısıtlama gelmeli.

    Sis farı açanlara artık müdahale edilmeli. Yav Allah aşkına ülkenin polisi hukuku ne işe yarıyor. Herkes kafasına göre kullanıyor arabasını.

    Kuryelerle ilgili düzenleme yapılabilir. Sürücü değil de firma üzerine yüklenilirse daha iyi olur.

    Özel halk otobüsleri ve minibüslere trafik kurallarının varlığını hatırlatan ağır cezalar ödetilmeli.

    Sarı taksilere de birşey yapmalı yolları kendilerinin sanıyorlar.

    Bütün bunlar yapıldığı zaman büyük şehirler huzura erecektir. İnsanlar günlerinin büyük bölümünü ulaşıma harcıyor ve çok enerjimizi çalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Konu taşınabilir hocam haklısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.